Goedkoopste energieleverancier

Goedkoopste stroom energieleverancier

Goedkoopste elektriciteit energieleverancierMocht je stadsverwarming hebben of je gascontract bij een andere leverancier willen afnemen, dan kan je kiezen voor een alleen elektriciteit contract. Sommige energieleveranciers bieden zelfs een welkomstkorting aan bij stroom.

In tegenstelling tot een goedkoop energie contract met gas en stroom, krijg je bij alleen elektriciteit niet de volledige welkomstkorting. Veelal krijg je de helft van de korting voor stroom, in enkele gevallen is dit net iets minder of iets meer dan de helft. Hoe dan ook is het raadzaam om te kiezen voor een vast contract met de duur van 1 jaar, zo profiteer je van lage energietarieven en kan je weer tijdig overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Als je liever niet ieder jaar overstapt kan je er ook voor kiezen om je tarieven 3 jaar vast te zetten. Hierbij is de welkomstkorting af en toe iets hoger, maar deze krijg je slechts 1x in het eerste jaar van je contract.

Goedkoopste energieleveranciers top 3 (vaste prijs)

Hieronder zie je de 3 goedkoopste elektriciteitsleveranciers van Nederland. De maandelijkse prijzen zijn gebaseerd op een verbruik van gemiddeld 3500 kWh. In de maandprijs zijn alle kosten meegerekend inclusief de netbeheerkosten en is de korting verwerkt. Je kan bij ons je postcode invoeren om te zien wat de specifieke maandkosten voor jou zijn. Als je niet zeker bent van hoeveel kWh je op jaarbasis verbruikt kan je onder de tabel zien wat een huishouden bij een bepaald type woning verbruikt.

Laatste prijsupdate: 11-10-2017.

We raden je aan om altijd te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, in principe is de goedkoopste energie hetzelfde als gewone energie bij een andere energieleverancier. Bovendien zijn vaak de groene energieleveranciers ook nog eens het meest voordelig.

Gemiddeld stroomverbruik

Als je niet zeker weet hoeveel stroom je op jaarbasis verbruikt, dan kan je hieronder zien wat het gemiddelde stroomverbruik in Nederland is. We raden je aan om je verbruik altijd iets hoger in te schatten zodat je niets bij hoeft te betalen voor je energie.

Type woning Personen Verbruik
Appartement
Appartement
2990 kWh
Tussenwoning
Tussenwoning
3660 kWh
Hoekwoning
Hoekwoning
3660 kWh
2 onder 1 kap
2 onder 1 kap
4110 kWh
Vrijstaand
Vrijstaand
4610 kWh

Goedkoopste energieleveranciers top 3 (variabele prijs)

Als je in een woonsituatie zit waarbij je binnen een paar maanden gaat verhuizen of een contract op gaat zeggen, dan is een variabel elektriciteit contract de beste oplossing voor je. In verhouding met vaste contracten zijn deze minder voordelig, maar het voordeel is hierbij wel dat je iedere maand het contract gratis kan opzeggen.

Laatste prijsupdate: 11-10-2017.

Als je geïnteresseerd bent in het opsplitsen van je gas en stroom contract bij een andere energieleverancier, dan kan je op onze alleen gas pagina de goedkoopste leveranciers vinden.

 

7 Zekerheden

Goedkoopste prijzen
14 dagen bedenktijd
10 jaar ervaring
Transparante prijzen
100% Objectief
Gratis overstappen
Vergelijk Keurmerk

Energieleveranciers

Budget Energie


Oxxio Energie


Pure Energie


Engie


EnergieDirect


Essent


NLE


Qurrent


Nuon


Oxxio


Greenchoice


Energie aanbiedingen op een rij:
Energie aanbiedingen
Beste Energieleverancier voor jou:
Beste energieleverancier

U bent hier  :