Alleen stroom

Vanaf 2024 worden nieuwbouw woningen zonder gasaansluiting gebouwd, welke duurzaam verwarmd worden door warmtepompen of stadsverwarming. Het is dus zaak om te kijken welke energieleverancier de goedkoopste stroom met korting aanbiedt.

Vergelijk keurmerk
Keuze.nl website Overstappen zonder zorgen
Vergelijkgroep website
Thuiswinkel partner Eerlijk vergelijken
Kiyoh beoordeling 9.1
Klantenbeoordeling Onze bezoekers over ons

Goedkope stroom

Wordt jouw woning verwarmd door bijvoorbeeld stadsverwarming of een warmtepomp? Dan heb je geen gasaansluiting thuis en hoef je alleen nog maar op zoek naar een goedkope stroomleverancier. De goedkoopste stroomleverancier vind je met stroom vergelijken op jouw postcode. Zo zie je meteen de goedkoopste stroomleveranciers mét en zonder korting op jouw adres.

Goedkoopste stroomleverancier

Om je alvast op weg te helpen naar de beste stroomdeals van dit moment, hebben we een overzicht van de goedkoopste stroomleveranciers voor je klaargezet. De goedkoopste stroomleveranciers van Nederland bieden lage maandelijkse kosten in combinatie een 1-jarig contract. Net als met een gas en stroom contract kun je ook met alleen stroom profiteren van een korting op je contract. Hoewel niet alle leveranciers een welkomstkorting op stroom geven, en de kortingen relatief lager liggen, kun je alsnog regelmatig gebruik maken van een scherpe deal!

Benieuwd of andere stroomleveranciers voor jou misschien goedkoper zijn? Vul dan je postcode en verbruik in de stroomvergelijker in om een volledig beeld te krijgen van alle stroomcontracten op jouw adres.

Dit zijn de goedkoopste stroomleveranciers van dit moment

Leverancier Korting Maandprijs
€120,00
korting
€62,32
per maand
Bekijk
€95,00
korting
€63,60
per maand
Bekijk
€0,00
korting
€64,89
per maand
Bekijk
€0,00
korting
€65,31
per maand
Bekijk
€40,00
korting
€65,56
per maand
Bekijk

Stroom vergelijken

Begin met stroom vergelijken door je postcode en verbruik hieronder in te vullen. Weet je niet zeker wat je stroomverbruik is? Geen probleem. Geef dan aan uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat, dan maken wij een reële inschatting van het aantal kWh stroom. Je vind de goedkoopste stroomleverancier altijd bovenaan in de vergelijker. Ook zie je of dit goedkope groene stroom is. Dan maak je ook nog eens een bewuste en duurzame keuze.

Gemiddeld stroomverbruik

Om goed te kunnen stroom vergelijken is het belangrijk om een beeld te hebben van je gemiddeld stroomverbruik per jaar. Heb je geen idee? Dan kun je uit gaan van het gemiddelde stroomverbruik in onderstaand overzicht. Want naast je postcode en verbruik hangt het ook in belangrijke mate af van het type woning natuurlijk hoe zuinig je apparaten zijn.

Zo verbruik je in een vrijstaande woning bijvoorbeeld doorgaans méér stroom dan in een tussenwoning. Ook is een appartement op de vijfde verdieping weer energiezuiniger dan een tussenwoning.

Dit is het gemiddelde stroomverbruik van een huishouden

Type woning Aantal personen Verbruik per jaar
Appartement Appartement Persoon Logo 1840 kWh
Tussenwoning Tussenwoning Persoon Logo Persoon Logo 2930 kWh
Hoekwoning Hoekwoning Persoon Logo Persoon Logo Persoon Logo 3590 kWh
2 onder 1 kap 2 onder 1 kap Persoon Logo Persoon Logo Persoon Logo Persoon Logo 4040 kWh
Vrijstaand Vrijstaand Persoon Logo Persoon Logo Persoon Logo Persoon Logo 4520 kWh

Wanneer je jaarlijks overstapt naar een andere stroomleverancier, blijf je jaarlijks profiteren van een welkomstkorting. Samen met gunstige stroomtarieven kan dat een mooi verschil maken op je energierekening.

Stroom vergelijken