Alleen stroom

Vanaf 2020 worden nieuwbouw woningen zonder gasaansluiting gebouwd, welke duurzaam verwarmd worden door warmtepompen of stadsverwarming. Het is dus zaak om te kijken welke energieleverancier de goedkoopste stroom met korting aanbiedt.

Vergelijk keurmerk
Vergelijkgroep website Overstappen zonder zorgen
Vergelijkgroep website
Thuiswinkel partner Eerlijk vergelijken
Kiyoh beoordeling 9.6
Klantenbeoordeling Onze bezoekers over ons

Goedkope stroom

In tegenstelling tot een goedkoop energie contract met gas en stroom, krijg je bij alleen elektriciteit niet de volledige welkomstkorting. Veelal krijg je de helft van de korting voor stroom, in enkele gevallen is dit net iets minder of iets meer dan de helft. Hoe dan ook is het raadzaam om te kiezen voor een vast contract met de duur van 1 jaar, zo profiteer je van lage energietarieven en stap je weer tijdig over naar de goedkoopste energieleverancier.

Als je liever niet ieder jaar overstapt kan je er ook voor kiezen om je tarieven voor 3 jaar vast te zetten. Hierbij is de welkomstkorting af en toe iets hoger, maar deze krijg je slechts 1 keer in het eerste jaar van je contract.

Goedkoopste stroomleverancier top 3

Hieronder zie je de goedkoopste stroomleveranciers van Nederland. De maandelijkse prijzen zijn gebaseerd op het door jouw ingevoerde verbruik. In de maandprijs zijn alle kosten meegerekend inclusief de netbeheerkosten en is de korting verwerkt.

Vandebron
Vandebron
19,85 p/m
1 jaar vaste tarieven 100,00 welkomstkorting
Oxxio
Oxxio
25,69 p/m
1 jaar vaste tarieven 0,00 welkomstkorting
Energiedirect
Energiedirect
26,43 p/m
2 jaar vaste tarieven 0,00 welkomstkorting

Vul bij ons je postcode in met stroom vergelijken om te zien wat de specifieke maandkosten voor jouw situatie zijn. Ben je niet zeker van hoeveel kWh je op jaarbasis verbruikt? Onze stroom vergelijker maakt een reële inschatting voor je. We raden je aan om altijd te kiezen voor de goedkoopste stroomleverancier uit de vergelijker. In principe is de goedkoopste stroom hetzelfde als gewone stroom bij een andere stroomleverancier. Bovendien zijn vaak de groene energieleveranciers ook nog eens het meest voordelig.

Stroom vergelijken

Uiteraard begrijpen we dat je niet altijd genoegen neemt met een top 3 en dat je graag alle opties overweegt. Wie weet vind je wel een groenere stroomleverancier voor een wat hogere prijs, maar wil je daar wel graag een contract afnemen. Voor ieder is er wat wils. Hieronder kan jestroom vergelijken bij alle energieleveranciers.

Gemiddeld stroomverbruik

Hoeveel stroom verbruik je nou op jaarbasis? Goede vraag. We kunnen zeggen dat een gemiddeld gezin bestaande uit 3 personen op jaarbasis zo’n 3500 kWh verbruiken. Maar dat is een gemiddelde. Wat je exact verbruikt hangt namelijk sterk af van de samenstelling van je huishouden, maar ook van het type woning en natuurlijk je apparaten. Zo verbruik je in een vrijstaande woning bijvoorbeeld doorgaans méér stroom dan in een tussenwoning. Ook is een appartement op de vijfde verdieping weer energiezuiniger dan een tussenwoning.

Wat het gemiddeld stroomverbruik zonder gas is voor huishoudens op jaarbasis hebben we hebben uitgezocht in een overzicht gezet.

Type woningAantal personenVerbruik per jaar

Appartement
1840 kWh

Tussenwoning
2930 kWh

Hoekwoning
3590 kWh

2 onder 1 kap
4040 kWh

Vrijstaand
4520 kWh

“Wie jaarlijks overstapt naar een andere leverancier voor stroom kan blijven profiteren van een welkomstkorting. Gezien steeds meer apparaten en ook de verwarmingafhankelijk worden van stroom is het wel zo prettig dat je hier zo min mogelijk voor betaalt.

Stroom vergelijken