Goedkoopste stroomleverancier

Vanaf 2019 worden nieuwbouw woningen zonder gasaansluiting gebouwd, welke duurzaam verwarmd worden door warmtepompen of stadsverwarming. Het is dus zaak om te kijken welke energieleverancier de goedkoopste stroom met korting aanbiedt.

stroom vergelijken

Goedkope stroomleveranciers top 3

In tegenstelling tot een goedkoop energie contract met gas en stroom, krijg je bij alleen elektriciteit niet de volledige welkomstkorting. Veelal krijg je de helft van de korting voor stroom, in enkele gevallen is dit net iets minder of iets meer dan de helft. Hoe dan ook is het raadzaam om te kiezen voor een vast contract met de duur van 1 jaar, zo profiteer je van lage energietarieven en stap je weer tijdig over naar de goedkoopste energieleverancier.

Als je liever niet ieder jaar overstapt kan je er ook voor kiezen om je tarieven voor 3 jaar vast te zetten. Hierbij is de welkomstkorting af en toe iets hoger, maar deze krijg je slechts 1 keer in het eerste jaar van je contract.

Energiedirect
Energiedirect
38,76 p/m
1 jaar vaste tarieven 50,00 welkomstkorting
Vandebron
Vandebron
38,90 p/m
1 jaar vaste tarieven 100,00 welkomstkorting
NLE
NLE
39,16 p/m
1 jaar vaste tarieven 50,00 welkomstkorting

Hierboven zie je de goedkoopste elektriciteitsleveranciers van Nederland. De maandelijkse prijzen zijn gebaseerd op het door jou ingevoerde verbruik. In de maandprijs zijn alle kosten meegerekend inclusief de netbeheerkosten en is de korting verwerkt. Vul bij ons je postcode in om te zien wat de specifieke maandkosten voor jou zijn. Als je niet zeker bent van hoeveel kWh je op jaarbasis verbruikt dan maakt onze energie vergelijker een inschatting voor je.

We raden je aan om altijd te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. In principe is de goedkoopste energie hetzelfde als gewone energie bij een andere energieleverancier. Bovendien zijn vaak de groene energieleveranciers ook nog eens het meest voordelig.

Stroom vergelijken

Uiteraard begrijpen we dat je niet altijd genoegen neemt met een top 3 en dat je graag alle opties overweegt. Wie weet vind je wel een groenere stroomleverancier voor een wat hogere prijs, maar wil je daar wel graag een contract afnemen. Voor ieder is er wat wils. Hieronder kan je stroom vergelijken bij alle energieleveranciers.

Gemiddeld stroomverbruik

Als je niet zeker weet hoeveel stroom je op jaarbasis verbruikt, dan kan je hieronder zien wat het gemiddelde stroomverbruik in Nederland is. We raden je aan om je verbruik altijd iets hoger in te schatten zodat je niets bij hoeft te betalen voor je energie.

Type woningPersonenVerbruik

Appartement
1840 kWh

Tussenwoning
2930 kWh

Hoekwoning
3590 kWh

2 onder 1 kap
4040 kWh

Vrijstaand
4520 kWh

“Wie jaarlijks overstapt naar een andere leverancier voor stroom kan blijven profiteren van een welkomstkorting. Gezien steeds meer apparaten en ook de verwarming afhankelijk worden van stroom is het wel zo prettig dat je hier zo min mogelijk voor betaalt.

Stroom vergelijken

Alle goedkope energieleveranciers

Hieronder zie je goedkope energieleveranciers die wij vergelijken. Deze leveranciers bieden goedkope groene stroom en gas aan. Sommige leveranciers bieden 100% NL groene stroom aan dat opgewekt is uit zonne-parken of windmolens van Nederlandse bodem.