Over Essent

Essent is één van de grootste energieleveranciers van Nederland en voorziet ruim 2,5 miljoen huishoudens van gas en stroom. Daarnaast helpt Essent je graag je woning slim en energiezuinig te maken. Is Essent ook de beste keuze voor jou?

Essent is naast energieleverancier en energieproducent inmiddels meer een totaalleverancier geworden van energie en energie gerelateerde producten. Daarmee kun je energiebesparing, luxe energieproducten en comfort bij jou thuis aan Essent toevertrouwen.

Ben je niet alleen op zoek naar goedkope energie, maar wil je van je woning ook een energiezuinig ‘thuis’ maken, dan ben je bij Essent helemaal aan het juiste adres. Bij Essent regel je namelijk niet alleen gas en stroom, maar kun je ook terecht voor de installatie van zonnepanelen of isolatie om je woning duurzamer en energiezuiniger te maken.

Essent Smart Home

Wil jij je huis helemaal ‘slim’ maken en je slimme apparaten, zoals thermostaat, verlichting en beveiligingsapparatuur kunnen bedienen vanaf je telefoon of afstandsbediening? Dan raden we zeker aan Essent mee te nemen in je energie vergelijking. Essent staat namelijk bekend om luxe energie aanbiedingen bij een energiecontract, zoals de bekende Nest Thermostaat of Nest Protect waarmee je van je huis een comfortabel Smart Home maakt.

Essent tarieven

Essent levert energie tegen voordelige tarieven en heeft vrijwel altijd wel aantrekkelijke kortingen en cashback acties lopen voor nieuwe klanten. Ben je benieuwd wat jij zal betalen bij Essent? Vul dan meteen je postcode en verbruik in de postcodecheck hieronder in. We tonen je alle actuele Essent tarieven van 2024 en het totale aanbod van energiecontracten van Essent. Zo zie je snel en gemakkelijk welk energiecontract van Essent het goedkoopste is voor jou: een contract voor 1 jaar of 3 jaar. De goedkoopste energie staat altijd bovenaan in de resultaten. Heb je geen idee wat je verbruik is? Geen probleem. Geef dan aan uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat, dan maken wij een realistische schatting van jouw verbruik.

Essent energie

Bij Essent kun als je nieuwe klant bijna altijd wel gebruik maken van een mooie aanbieding met korting, cashback of luxe cadeau, waarmee je tot wel honderden euro’s voordeel geniet. Voor bestaande klanten doet Essent óók haar best. Ben je op dit moment al klant bij Essent, dan kun je gebruik maken van een ‘verlengaanbieding’. Je krijgt als bestaande klant daarnaast extra’s, zoals gratis Airmiles en Thuisvoordeel.

Maar klant blijven bij Essent is vaak niet voordeliger dan overstappen, als je kijkt naar de prijs. Zo kun je met een verlengaanbieding vaak niet gebruik maken van de hoge kortingen en cashbacks die gelden voor nieuwe klanten en liggen de kortingen bovendien een stuk lager. We raden je daarom altijd aan gas en stroom te vergelijken wanneer jouw energiecontract (bijna) afloopt. Zo zie je meteen of overstappen van leverancier je meer zal besparen.

Essent energie

Populairste Essent aanbiedingen van dit moment

Aanbieding Contract Prijs p.m.
1 jaar vast 1 jaar 175,96 Bekijk

Essent gas en stroom

Essent is vooral voordelig wanneer je een energiecontract voor zowel gas en stroom zoekt. Op gas en stroom contracten geeft Essent hoge kortingen. Kies je voor gas en stroom met ‘DubbelGroen’, dan krijg je een mix van gedeeltelijk groen gas en volledig groene windstroom.

Essent levert als enige energieleverancier het grootste aandeel groen gas op dit moment, zo’n 20%, en biedt daarmee een gedeeltelijk alternatief voor aardgas. Bij alle energiecontracten, behalve DubbelGroen, levert Essent standaard CO2-gecompenseerd gas.

Essent stroom

Van de grootste energieleveranciers en tevens energieproducenten, maakt Essent sprongen vooruit richting duurzaamheid en levert alleen maar stroom afkomstig van 100% windenergie.

Ben je op zoek naar een contract voor alleen stroom? Dan is Essent wellicht een minder interessante keuze. De leverancier geeft zelden kortingen op energiecontracten met alleen stroom. Wil je graag de goedkoopste stroomleverancier vinden, dan raden we je stroom vergelijken aan.

Overstappen naar Essent

Wil je overstappen naar Essent? Check dan eerste de einddatum van je huidige contract. Wanneer je overstapt naar Essent maak je automatisch gebruik van de overstapservice. Dit wil zeggen dat Essent samen met je huidige energieleverancier jouw overstap regelt en jij je handen vrij hebt.

Je nieuwe contract gaat pas in op het moment dat je oude contract afloopt en in de tussentijd kom je nooit zonder gas of stroom te zitten. Houdt wel rekening met een maximale opzegtermijn van 30 dagen. Vind je overstappen spannend? Je hebt na je aanmelding altijd 14 dagen bedenktijd en zit voor die tijd nergens aan vast.

Naar Essent

    Waarom klanten voor Essent kiezen:

  • Voordelige keuze voor gas en stroom
  • Luxe aanbiedingen met energiebesparende en slimme apparaten
  • Ook voordeel voor bestaande klanten