Over Engie

Engie is meer dan een energieleverancier. Het is één van de grootste en innovatieve technologiebedrijven ter wereld. Engie is in maar liefst 70 landen actief en is voorloper op het doorvoeren van veranderingen op grote schaal binnen de energiewereld.

Sinds 2016 opereert Engie onder haar eigen naam. Daarvoor was Engie onderdeel van het Franse Electrabel. Engie werkt samen met heel veel bedrijven binnen de energiemarkt. Dat maakt dat je bij Engie terecht kunt voor méér dan alleen de levering van gas en stroom. Denk aan zonnepanelen, laadpalen, maar ook aan het inzichtelijk maken van je energieverbruik met de ENGIE app. In feite kun je van Engie je totaalleverancier maken, omdat ze onderhoud en reparaties faciliteert aan bijvoorbeeld je HR- en CV-ketel. Of denk je er aan om elektrisch te gaan rijden, of overweeg je zonnepanelen? Ook daar kan Engie je mee helpen.

Engie energie advies

Door haar innovatieve karakter is Engie bij uitstek een leverancier die met je meedenkt in oplossingen en je graag advies geeft. Zo kun je nog meer besparen op je energie kosten door de juiste aanpassingen in huis door te voeren. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen heeft Engie de ‘ENGIE wijzer’ ontwikkeld. Hiermee kun gemakkelijk zien wat de huidige staat van je woning is en geeft Engie gratis advies over hoe je je woning energiezuiniger kunt maken.

Engie tarieven

Vraag je je af wat je zal gaan betalen bij Engie voor je energiecontract? Vul dan de postcodecheck in de vergelijker hieronder in. Wij tonen je vervolgens de actuele Engie tarieven van 2024 met alle mogelijke contracten. Engie biedt vaste contracten aan voor 1 jaar en 3 jaar in combinatie met gas en stroom. Heb je geen idee wat je verbruik is? Geen probleem. Geef dan aan uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat, dan maken wij een realistische schatting van jouw verbruik.

Engie energie

Engie behoort niet tot de goedkoopste energieleveranciers. Dat komt omdat de energieprijzen wat hoger liggen dan bij andere leveranciers. Ook geeft Engie niet heel regelmatig korting op je energiecontract. Waar je bij andere energieleveranciers, zoals Nuon of Essent gemakkelijk een hoge welkomstkorting meepakt wat een behoorlijk verschil kan maken op je energierekening. Toch heeft Engie af en toe een leuke aanbieding met korting of cadeau. De populairste aanbiedingen van Engie vindt je het overzicht hieronder.

Populairste Engie aanbiedingen van dit moment

Aanbieding Contract Prijs p.m.
1 jaar vast 1 jaar 203,88 Bekijk
Engie energie

Engie gas en stroom

Engie is hard op weg om haar aandeel groene energie te vergroten en levert nu ook contracten met 100% groene stroom uit Nederland. Bij andere contracten krijg je Europese stroom. Kies je voor Nederlandse groene stroom, dan bepaal je zelf of je zonne-energie wilt ontvangen of windenergie. Daarnaast levert Engie CO2-gecompenseerd gas aan nieuwe klanten.

Engie stroom

Heb jij thuis blok- of stadsverwarming? En ben je op zoek naar een energiecontract met alleen stroom? Dan kun je helaas niet bij Engie terecht. Gelukkig zijn er tal van andere energieleveranciers die wel alleen stroom contracten leveren met scherpe stroomtarieven, en zelfs met een welkomstkorting.

Wil je perse 100% Nederlandse groene stroom en korting, bekijk dan eens alleen stroom van Vandebron Hoeft stroom voor jou niet perse groen te zijn maar wil je gewoon de goedoopste energieleverancier? Bekijk dan eens alleen stroom contracten van NLE of Energiedirect.

Overstappen naar Engie

Wil je overstappen naar Engie? Check dan eerst de einddatum van je huidige contract. Wanneer je overstapt naar Engie maak je automatisch gebruik van de overstapservice. Dit wil zeggen dat je huidige leverancier samen met Engie jouw overstap regelt en jij je handen vrij hebt.

Je nieuwe contract gaat pas in op het moment dat je oude contract afloopt en in de tussentijd kom je nooit zonder gas of stroom te zitten. Houdt wel rekening met een maximale opzegtermijn van 30 dagen. Vind je overstappen spannend? Je hebt na je aanmelding bij Engie altijd 14 dagen bedenktijd en zit voor die tijd nergens aan vast.

Naar Engie

    Waarom klanten voor Engie kiezen:

  • Veel besparingstips
  • Totaalleverancier met extra service
  • Handig ENGIE app