Over Eneco

Eneco behoort in het rijtje van de grootste energieleveranciers van Nederland met zo’n 2,2 miljoen particuliere klanten. En van de grootste leveranciers heeft Eneco de groenste ambities. Past Eneco bij jou als leverancier?

Eneco produceert, transporteert en levert gas en stroom door heen Nederland. Van de grote energieleveranciers heeft Eneco het groenste investeringsbeleid en wil daarmee een belangrijk verschil maken in de verduurzaming van de energiemarkt. Daarom investeert Eneco alleen in volledig duurzame bronnen voor de opwekking stroom, zoals zonne-energie en windenergie. En als klant van Eneco hoef jij daar niet extra voor te betalen.

Toon thermostaat

Energie besparen en je energiekosten omlaag brengen begint met inzicht hebben in je energieverbruik. En Eneco helpt je hier graag een handje bij. Daarom bracht Eneco jaren geleden de Toon thermostaat op markt, een slimme thermostaat waarmee inzicht krijgen in je energieverbruik een stuk makkelijker wordt. Met Toon spoor je eenvoudig energieverspilling op en weet je precies waar je nog meer op kunt besparen thuis. Je bedient Toon bovendien eenvoudig op afstand met je telefoon.

En heb je zonnepanelen op je dak? Dan is Toon extra handig. Je kunt je namelijk zonnepanelen aan Toon koppelen. Zo heb je inzicht in wat er precies op je dak gebeurt, hoeveel je opwekt en wat je verbruikt.

Eneco tarieven

Eneco is niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste energieleverancier en behoort qua prijsklasse tot de gemiddelde- tot iets duurdere leveranciers. Toch komt Eneco soms verrassend voordelig uit de bus met lage tarieven en een aantrekkelijke welkomstkorting of cashback voor nieuwe klanten, wat je honderden euro’s per jaar kan besparen. Vraag jij je af wat je zal betalen bij Eneco? Vul dan meteen je postcode en verbruik in de postcodecheck hieronder in. We tonen je alle actuele Eneco tarieven van 2024 en laten je het het totale aanbod van energiecontracten van Eneco zien. Zo zie je snel en gemakkelijk welk energiecontract van Eneco het goedkoopste is voor jou.

Eneco energie

Klant worden bij Eneco kan met mooie aanbiedingen. Wil je het graag een flinke korting op je energiecontract ontvangen? Dan raden we je aan Eneco mee te nemen in je vergelijking. Heb je liever een cadeau bij je contract, dan is Eneco minder passend en moet je een beetje geluk hebben.

In het verleden gaf Eneco wel eens toffe cadeaus bij een energiecontract, waaronder de Toon thermostaat. Maar het aanbod is momenteel minder groot en frequent dan bij andere grote leveranciers, zoals Nuon. Eneco komt vaker met een flinke korting of cashback op gas en stroom contracten.

Eneco energie

De populairste Eneco aanbiedingen van dit moment

Aanbieding Contract Prijs p.m.
3 jaar vast 3 jaar 191,88 Bekijk

Eneco gas en stroom

Neem je zowel gas en stroom af van Eneco, dan krijg je standaard gas geleverd. Helaas nog niet energieneutraal. Maar je kunt bij Eneco wel een bewustere keuze maken door te kiezen voor CO2- GecompenseerdGas tegen een kleine extra meerprijs. Daarmee compenseer je de CO2-uitstoot van je gasverbruik en investeert Eneco jouw extra vergoeding in interessante energieprojecten wereldwijd.

Eneco stroom

Bij Eneco kies je hoe dan ook altijd voor groene stroom, want Eneco levert alleen maar groene stroom bij ieder standaard contract, zonder extra kosten. De standaard geleverde stroom van Eneco is ‘EuropeseWindstroom’, afkomstig uit windparken in Europa, met name Groot-Brittannië. Wil je je stroom nog dichter bij huis afnemen? Dat kan ook met uitsluitend lokale groene stroom uit Nederland. Tegen een kleine meerpijs per maand kun je kiezen uit lokale stroom afkomstig van: ‘HollandseWind’ of ‘HollandseZon’.

Heb je thuis blok- of stadsverwarming en ben je alleen op zoek naar een stroomleverancier? Dan zou Eneco ook jouw energieleverancier kunnen worden. Eneco komt alleen wel zelden met aanbiedingen op alleen stroom. Daarom raden we je stroom vergelijken aan op jouw adres om te zien wie de goedkoopste stroomleverancier is voor jou.

Overstappen naar Eneco

Wil je overstappen naar Eneco, check dan eerst de einddatum van je huidige contract. Wanneer je overstapt naar Eneco maak je automatisch gebruik van de overstapservice. Dit wil zeggen dat je huidige leverancier samen met Eneco jouw overstap regelt en jij je handen vrij hebt.

Je nieuwe contract gaat pas in op het moment dat je oude contract afloopt en is de tussentijd kom je nooit zonder gas of stroom te zitten. Houdt wel rekening met een maximale opzegtermijn van 30 dagen. Vind je overstappen spannend? Je hebt na je aanmelding bij Eneco altijd 14 dagen bedenktijd en zit voor die tijd nergens aan vast.

Naar Eneco

    Waarom klanten voor Eneco kiezen:

  • Makkelijk energie besparen met Toon
  • Voorloper in duurzame energie
  • Standaard 100% groene stroom