Over Vandebron

Energieleverancier Vandebron is een kleine leverancier met zo’n 200.000 klanten met een duidelijke missie: een energieplatform zijn voor producenten en afnemers van duurzame energie, zonder winstoogmerk op jouw energieverbruik. Stap jij over naar Vandebron?

Vandebron steekt het niet onder stoelen of banken: de leverancier wil zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie voor iedereen, tegenover een eerlijke prijs voor iedereen. Wat betekent dat? Vandebron is als eerste met het idee gekomen voor een energieplatform waarbij (kleine) energieproducten en klanten zelf vraag en aanbod regelen. Vandebron is zelf geen energieleverancier, maar regelt dat jij als klant zelf direct stroom kunt afnemen van een door jouw gekozen duurzame leverancier.

Verdienmodel Vandebron

Het verdienmodel van Vandebron is anders dan dat van andere leveranciers. Hoewel het vergelijkbaar is met Powerpeers nu ook doet, heeft Vandebron geen winstoogmerk op jouw energieverbruik. Je betaalt aan Vandebron een laag vastrecht en je verbuikskosten gaan direct naar de door jouw gekozen energieproducent.

Vandebron tarieven

Vandebron wil bewust geen prijsvechter zijn, maar een eerlijke prijs voor energie. Je betaalt naar verhouding dan vaak ook wat hogere energietarieven bij de leverancier. Wil jij weten wat je zult betalen bij Vandebron voor een 1-jarig of 3-jarig contract? Vul dan meteen de postcodecheck hieronder in. We tonen je alle actuele tarieven van 2024 en het totale aanbod van energiecontracten van Vandebron. De goedkoopste energie staat altijd bovenin de resultaten. Heb je geen idee wat je verbruik is? Geen probleem. Geef dan aan uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat, dan maken wij een realistische schatting van jouw verbruik.

Vandebron energie

Jij beslist bij Vandebron wie je energieproducent is en wat voor energie je afneemt: windstroom, zonne-energie of biovergisting, altijd 100% groene lokale stroom. Met het energieplatform wil Vandebron vraag en aanbod zelf laten regelen zodat er een betere balans bestaat tussen energieoverschot en de prijs. Vandebron wil zich hiermee onderscheiden van andere leveranciers die in haar ogen teveel op elkaar lijken en zo de transitie naar duurzame energie versnellen.

Vandebron aanbiedingen

Als een duurzame keuze voor energie voor jou het belangrijkste is, dan wil je Vandebron zeker weten meenemen in je vergelijking. Helemaal nu Vandebron ook super scherpe aanbiedingen heeft op 1-jarige en 3- jarige energiecontracten, van honderden euro’s eenmalige korting. Dit geldt zowel voor contracten met gas en stroom als voor alleen stroom. Zo maak je niet alleen een duurzame keuze, maar steek je ook nog eens een mooi bedrag in je eigen zak.

Populairste Vandebron aanbiedingen van dit moment

Aanbieding Contract Prijs p.m.
1 jaar vast 1 jaar 183,44 Bekijk
3 jaar vast 3 jaar 182,46 Bekijk
Vandebron energie

Vandebron gas en stroom

Vandebron heeft afspraken met kleine energieproducenten die stroom opwekken door middel van zonne-energie en windenergie en biomassa. Je kiest als klant zelf wie jouw energiebron wordt. Alle stroom wordt 100% opgewekt in Nederland, écht duurzaam dus en geen ‘gesjoemel’ met stroomcertificaten. Omdat groen gas nog niet standaard leverbaar is, alleen in te kleine hoeveelheden, compenseert Vandebron de levering van gas met CO2-gecompenseerd gas.

Vandebron stroom

Vandebron stimuleert ook het zelf opwekken van stroom. Daarom kun je bij de leverancier ook terecht voor zonnepanelen en mét zonnepanelen. Heb je geen gasleverancier nodig voor jouw woning? Ook met alleen stroom contracten is Vandebron de moeite waard en geeft als één van weinige leverancier zeer hoge welkomstkortingen op alleen stroom contracten.

Overstappen naar Vandebron

Wil je overstappen naar Vandebron? Check dan eerst de einddatum van je huidige contract. Wanneer je overstapt naar Vandebron maak je automatisch gebruik van de overstapservice. Dit wil zeggen dat je huidige leverancier samen met Vandebron jouw overstap regelt en jij je handen vrij hebt.

Je nieuwe contract gaat pas in op het moment dat je oude contract afloopt en in de tussentijd kom je nooit zonder gas of stroom te zitten. Houdt wel rekening met een maximale opzegtermijn van 30 dagen. Vind je overstappen spannend? Je hebt na je aanmelding bij Vandebron altijd 14 dagen bedenktijd en zit voor die tijd nergens aan vast.

Naar Vandebron

    Waarom klanten voor Vandebron kiezen:

  • 100% groene stroom van Nederlandse bodem
  • Een eerlijke prijs voor energie
  • Hoge eenmalige kortingen voor nieuwe klanten