Over NLE

De Nederlandse Energie maatschappij, ofwel NLE is een echte uitdager binnen de vrije energiemarkt met als doel de energieprijzen zo laag mogelijk te houden en de markt een stuk transparanter te maken. Ben jij vooral prijsbewust met energie, bekijk dan of NLE bij jou past.

NLE is sinds 2005 actief op de energiemarkt met als doel de energiemarkt eens flink op te schudden en andere leveranciers uit de ‘slaapstand’ te halen. Dat doet NLE niet alleen in de eerste plaats op basis van ‘knetterscherpe’ energieprijzen, maar ook door flink de nek uit te steken op het gebied van klantenservice en jou te helpen ontzorgen en besparen. Dit laatste doet NLE op het gebied van innovatie door het ontwikkelen van slimme- en besparende apparaten, waaronder de eigen slimme thermostaat: Anna.

Hoe kan NLE de energieprijzen zo laag houden? Door op een slimme manier energie aan te bieden en haar klanten extra goed bedienen. Zo steekt NLE niet onder stoelen of banken dat ze door slim ondernemerschap bijvoorbeeld hetzelfde aantal klanten kan helpen met 4 keer minder mensen met als resultaat: goedkopere energie voor jou! NLE is in 2018 overgenomen door de Nuts groep, die onder andere eigenaar is van Budget Energie, een andere energie prijsvechter.

NLE prijsbewust én innovatief

We zeiden het hiervoor al even: dat NLE als prijsvechter graag opbokst tegen de grote bekende leveranciers blijkt ook uit het feit dat NLE zelf innovaties doorvoert en niet graag achterblijft bij ‘de grote jongens’, als Nuon en Eneco. Naast het ontwikkelen van slimme thermostaat Anna maakt NLE bijvoorbeeld ook elektrisch rijden mogelijk door in rap tempo het aantal snellaadstations uit te breiden. Maar wist je dat NLE ook zonnepanelen ontwikkelt en verkoopt? Zo kun je niet alleen energiecontract afsluiten op basis van voordelige prijzen, maar helpt NLE je ook besparen met salderen en terugleveren.

NLE tarieven

Dat NLE zich profileert als prijsbewust zie je terug in de scherpe energietarieven. Wil jij weten wat je gaat betalen bij NLE voor een 1-jarig of 3-jarig contract? Vul dan meteen de postcodecheck hieronder in. We tonen je alle actuele tarieven van 2024 en het totale aanbod van energiecontracten van NLE. De goedkoopste energie staat altijd bovenin de resultaten. Heb je geen idee wat je verbruik is? Geen probleem. Geef dan aan uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat, dan maken wij een realistische schatting van jouw verbruik.

NLE energie

Je kunt bij NLE terecht voor kortdurende en langdurende vaste energiecontracten met korting. NLE geeft op alle energiecontracten korting, maar wel een minder hoge welkomstkorting of cashback dan bijvoorbeeld Essent of Oxxio. Maar vergis je niet: omdat de tarieven van NLE al vrij laag liggen, krijg je hoe dan ook een scherp aanbod van NLE.

Naast particulieren richt NLE zich ook op kleine ondernemers. Ben jij klein zakelijk ondernemer, dan kun je ook terecht bij NLE voor je zakelijke energiecontract tegen een scherpe consumentenprijs, met consumentenbescherming. Soms kan dit een betere afweging zijn dan een regulier zakelijk energiecontract waarbij je doorgaans duurdere zakelijke energieprijzen betaalt. Zo nodigt NLE je als ZZP’er uit om ook een energiecontract voor consumenten af te sluiten waarbij je wél de zakelijke service op maat krijgt die je nodig hebt.

Slimme thermostaat Anna

Populairste NLE aanbiedingen van dit moment

NLE stroom

NLE levert groene stroom opgewekt uit windenergie en waterkracht. Hiervoor importeert NLE het overgrote deel van de groene stroom uit waterkrachtcentrales in Scandinavië en Spanje. Daarnaast levert NLE een klein beetje windstroom uit één van de locaties in Nederland, voornamelijk de Eemshaven.

Maak je nou liever een goedkope, maar écht groene keuze, dan is Powerpeers een voordelig alternatief met 100% lokale groene stroom uit Nederland én scherpe tarieven. Ook voor een energiecontract met alleen stroom kun je bij NLE voordelig terecht. Zo profiteer je net als met een gas en stroom contract van lage tarieven én een eenmalige korting op je vaste contract.

NLE alles in 1

NLE is inmiddels niet alleen een prijsvechter binnen de energiemarkt, maar levert sinds 2016 ook internet diensten. Zo kun je bij NLE daarom onder de naam ‘NLEx’ internet providers vergelijken en gebruik maken van wederom ‘knetterscherpe’ prijzen voor alles in 1 pakketten met internet, televisie & bellen over het netwerk van KPN.

NLEx stond lange tijd bekend om de langstlopende korting op een alles in 1 jaarcontract. Je kreeg maar liefst 9 maanden korting op een contract van 12 maanden. Helaas is deze actie nu voorbij, maar heeft de provider opnieuw een superscherp aanbod. En het mooie is bovendien: wordt je energieklant en sluit je daarna ook alles in 1 bij NLE af, dan krijg je €25,- korting combikorting.

Overstappen naar NLE

Wil je overstappen naar NLE? Check dan eerst de einddatum van je huidige contract. Wanneer je overstapt naar NLE maak je automatisch gebruik van de overstapservice. Dit wil zeggen dat je huidige leverancier samen met NLE jouw overstap regelt en jij je handen vrij hebt.

Je nieuwe contract gaat pas in op het moment dat je oude contract afloopt en in de tussentijd kom je nooit zonder gas of stroom te zitten. Houdt wel rekening met een maximale opzegtermijn van 30 dagen. Vind je overstappen spannend? Je hebt na je aanmelding bij NLE altijd 14 dagen bedenktijd en zit voor die tijd nergens aan vast.

Naar NLE

    Waarom klanten voor NLE kiezen:

  • Prijsvechter met scherpe prijzen
  • Groene stroom
  • Combikorting met NLE alles in 1