Goedkoopste Energieleverancier 2017

Een goedkope energieleverancier zonder borg kiezen
donderdag, 07 april 2016 07:00

Een goedkope energieleverancier zonder borg kiezenWanneer je overstapt naar de goedkoopste energieleverancier kan het zo zijn dat er een waarborgsom gevraagd wordt. Er zijn geen energieleveranciers zonder borg, maar de hoogte van de waarborgsom kan wel verschillen.

Wanneer borg betalen aan je energieleverancier

Om te voorkomen dat klanten een betalingsachterstand oplopen laten energieleveranciers een kredietcheck uitvoeren. Hierbij wordt gekeken of iemand een BKR registratie wegens schulden of betalingsachterstanden)of een betalingsachterstand heeft (gehad) bij een andere energieleverancier. Op basis hiervan wordt bepaald of de klant als risicoklant wordt gezien. De energieleverancier vraagt risicoklanten een borgsom te betalen, voorafgaande aan de startdatum van het nieuwe energiecontract. Pas wanneer de borg is betaald zal de nieuwe klant gas en elektriciteit ontvangen. De borg geldt als vorm van zekerheid voor de energieleverancier, omdat deze borg gebruikt kan worden bij het verrekenen van de jaarnota. Op deze manier kan een eventuele betalingsachterstand gecompenseerd worden met de waarborgsom.

Als je borg betaalt aan een goedkope energieleverancier wordt hier rente over gerekend. Deze rente krijg je van je energieleverancier uitbetaald wanneer je de borgsom terug krijgt. Bij beëindiging van de overeenkomst wordt de borg door de meeste energieleveranciers uiterlijk 6 weken na de eindfactuur aan de klant terugbetaald. Alleen Oxxio rekent een termijn van 10 weken.

In sommige gevallen kan de kredietcheck niet goed zijn uitgevoerd, bijvoorbeeld als er alleen gekeken wordt naar de buurt waarin de klant woont of als de vorige bewoners van je huis een betalingsachterstand hebben gehad. In dit geval is het belangrijk om contact op te nemen met je nieuwe energieleverancier en het bedrijf dat de krediet-check doet. Als het gaat om een vergissing bij een verhuizing, moet je een verklaring van je makelaar of een kopie van de huurovereenkomst opsturen om aan te tonen dat je een nieuwe bewoner bent. Een energieleverancier zonder borg uitzoeken is in dat geval wel mogelijk.

Goedkope energieleveranciers met borg

Goedkope energieleveranciers met borgEr zijn geen energieleveranciers zonder borg, maar de maximale borgsom die gerekend kan worden verschilt per energieleverancier. De bedragen van de borg lopen uiteen van € 180,- bij de Nederlandse Energie Maatschappij tot € 1000,- bij Energie Direct. Ook verschilt het hoe de borg berekend wordt. Sommige energieleverancier hanteren een totaalbedrag andere rekenen een maximaal bedrag per product (gas of elektriciteit). Hoeveel borg iemand moet betalen wordt bepaald aan de hand van de situatie van de nieuwe klant. De hoogte van de borg kan daarom verschillen per persoon, ook al zit je bij dezelfde energieleverancier.

De onderstaande tabel geeft een overzicht van goedkope energieleveranciers met borg, waarbij de maximale hoogte van de borg getoond wordt en de gemiddelde maandprijs voor gas en energie.

Energieleverancier Borg Maandprijs
NLE € 180,- totaal € 95,99
incl. € 100,- welkomstkorting
1 jaar gas en stroom
Oxxio € 400,- totaal € 96,31
incl. € 100,- welkomstkorting
1 jaar gas en stroom
Nuon € 575,- totaal € 83,76
Incl. € 250,- welkomstkorting
1 jaar gas en stroom
Essent € 700,- totaal
€ 350,- per product
€ 83,74
€ 160,- welkomstkorting
1 jaar gas en stroom
Qurrent € 800,- totaal
€ 400,- per product
€ 92,29
incl. € 135,- welkomstkorting
Engie € 900,- totaal
€ 450,- per product
€ 88,03
Incl. € 175,- welkomstkorting
1 jaar gas en stroom
EnergieDirect € 1000,- totaal € 93,19
Incl. € 50,- welkomstkorting
1 jaar gas en stroom
E.On € 800,- totaal
€ 400,- per product
€ 103,78
1 jaar gas en stroom

De maandprijs is gebaseerd op een verbruik van 3500 kWh en 850 m3 gas. Voor de gasprijzen en het berekenen van de maandprijs, is rekening gehouden met een adres is Groningen. Groningen valt binnen de goedkoopste gasregio van Nederland. Op een ander adres zullen de kosten per maand daarom iets hoger uitvallen. De kortingen zijn meegenomen in de maandprijs, deze maandprijs geld voor het eerste jaar. Let op dat de borg nog los betaalt moet worden.

Een goedkope energieleverancier met borg is de NLE. Deze energieleverancier rekent verreweg de laagste borg van maximaal € 180,-. Hoewel zij niet de goedkoopste energieleverancier met de laagste tarieven voor gas en elektriciteit zijn, kan je beter naar deze energieleverancier toe als je een waarborgsom moet betalen. Als er een misverstand is geweest en je geen borg hoeft te betalen, dan kan je beter voor Essent of Nuon kiezen. Deze energieleveranciers hebben de laagste gemiddelde maandprijs van alle energieleveranciers van dit moment.

 

7 Zekerheden

Goedkoopste prijzen
14 dagen bedenktijd
10 jaar ervaring
Transparante prijzen
100% Objectief
Gratis overstappen
Vergelijk Keurmerk

Energieleveranciers

Pure Energie


Engie


EnergieDirect


Essent


NLE


Qurrent


Nuon


Oxxio


Greenchoice


Energie aanbiedingen op een rij:
Energie aanbiedingen
Beste Energieleverancier voor jou:
Beste energieleverancier

U bent hier  :