Goedkoopste energieleverancier

Goedkoopste Gas & Stroom Leverancier

Goedkoopste Gas & Stroom LeverancierIeder jaar gaan wij op zoek naar de goedkoopste energieleverancier voor gas en elektriciteit. Het aanbod op de energiemarkt is enorm, vandaar dat wij zorgvuldig een overzicht van de goedkoopste energieleveranciers samenstellen. De energieleveranciers die wij vergelijken zijn: Energiedirect, Engie, E-ON, Essent, Greenchoice, Nederlandse Energie Maatschappij, NUON, Oxxio, Pure Energie en Qurrent.

Nuon super deal

Goedkoopste energieleverancier van gas en elektriciteit

Wie niet te veel wilt betalen voor zijn energie heeft er baat bij om te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Daarbij is het verstandig om te kiezen voor een 1 jaar contract zodat je niet te lang vast zit aan dezelfde energieleverancier. Zo kan je tijdig overstappen naar een leverancier die goedkopere energie aanbiedt. Om je bij het vergelijken op weg te helpen hebben wij hieronder de 3 goedkoopste energieleveranciers van dit moment op een rij gezet.

Ga je verhuizen, of wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Dan is het handig om even te kijken wat de stappen zijn voor het verhuizen van je energieleverancier.

Gas en stroom vergelijken

Laatste prijsupdate: 11-10-2017.

De bovenstaande maandprijzen bevatten alle kosten die je kwijt bent aan gas en stroom. Dit is dus inclusief de netbeheerkosten en belastingen op gas en stroom, daarbij hebben we de welkomstkorting in de prijs verrekend. Standaard staan de energieleveranciers gesorteerd op wie de goedkoopste is voor gasregio 4 met een gemiddeld verbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas. Je kunt ook je postcode en energie verbruik invoeren om uit te rekenen hoeveel je aan energiekosten kwijt bent. Als je twijfelt over hoeveel energie je verbruikt, dan kan je op deze pagina een aantal gemiddeldes bekijken.

Overstappen en verhuizen van energieleverancier

Als je hierboven je verbruik hebt ingevuld en een energieleverancier uitgekozen hebt, dan kan je gaan overstappen van energieleverancier.

Je hebt 14 dagen bedenktijd als je een nieuw energiecontract aangaat met een leverancier. Binnen deze periode kan je nog kosteloos terugkomen op je besluit.

Je oude contract wordt opgezegd door je nieuwe energieleverancier en je kan de meterstanden aan je oude en nieuwe leverancier doorgeven. In veel gevallen kan dit tegenwoordig online geregeld worden.

Mocht je een oud contract eerder willen opzeggen, dan kan het zijn dat je oude energieleverancier een overstapboete in rekening brengt. In de meeste gevallen betaalt je nieuwe energieleverancier deze voor je. Bij sommige energieleveranciers kan je zelfs als vroegtijdig overstappen zonder overstapboete.

Indien je gaat verhuizen kan het zo zijn dat je in een woning terecht komt met stadsverwarming. Hierbij kan je geen gas en stroom contract meer nemen omdat er geen gas meer geleverd kan worden. In deze situatie kan je contract kosteloos worden ontbonden en kan je kiezen voor de goedkoopste energieleverancier.

Het kan ook gebeuren dat je bij het verhuizen nog niet gekozen hebt voor een energieleverancier.Een gevolg hiervan is dat je netbeheerder contact met je opneemt dat ze je gaan afsluiten van energie. Als dit het geval is raden we je aan om te lezen hoe je kan voorkomen dat je energie afgesloten wordt.

Gemiddeld energieverbruik

Heb je nog nooit een energieleverancier gehad of ga je naar een ander type woning en heb je geen idee hoeveel energie je verbruikt? Maak je dan geen zorgen, hieronder hebben wij een aantal verbruikstypen op een rij gezet. Het gas verbruik is gebaseerd op CV.

Type woning Personen Verbruik
Appartement
Appartement
1870 kWh |
Tussenwoning
Tussenwoning
2990 kWh |
Hoekwoning
Hoekwoning
3660 kWh |
2 onder 1 kap
2 onder 1 kap
4110 kWh |
Vrijstaand
Vrijstaand
4610 kWh |

Dubbele meter of enkeltarief

Dal en normaal tariefAfhankelijk van je type meterkast heb je een dubbele of enkele meter. In veel gevallen heb je een dubbel telwerk in een flat. Dit kan tot je voordeel werken, afhankelijk van je verbruik. Ben je doordeweeks veel aan het werk overdag en spendeer je de meeste tijd in de avonduren en het weekend thuis door, dan is het raadzaam om te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier met een dubbele meter.

Bij een dubbeltarief betaal je doordeweeks namelijk tussen 07:00 en 23:00 een normaaltarief en tussen 23:00 en 07:00 een daltarief voor elektriciteit. Gedurende het weekend profiteer je van het daltarief van vrijdag 23:00 tot maandag 07:00. Deze tijden gelden voor de meeste provincies.

Het daltarief valt lager uit dan een enkeltarief, het enige nadeel hiervan is dat je het tussen beperkte tijden kan gebruiken. Als je gebruikt maakt van een dubbele meter raden we aan om de wasmachine en vaatwasser in de daluren aan te zetten. Op jaarbasis kan je hiermee fors besparen. Ook krijg je het daltarief bij bepaalde feestdagen de hele dag door, dit kan je nakijken bij je netbeheerder.

Goedkoopste energieleveranciers top 3 (Gas & Energie variabele prijs)

Het kan zo zijn dat je liever een variabel contract neemt dan een contract waar je een aantal maanden aan vast zit. Dit kan handig zijn als je in een huurwoning woont en weet dat je binnen korte tijd gaat verhuizen. Het kan ook zo zijn dat je liever niet ieder jaar overstapt naar de goedkoopste energieleverancier omdat je dit teveel gedoe vindt en niet te veel omkijkt naar je energierekening. Variabele energiecontracten zijn voor onbepaalde tijd, je zit dus niet vast aan een contractduur. Hieronder hebben we de drie goedkoopste variabele contracten op een rij gezet.

Variabele energietarieven

Laatste prijsupdate: 11-10-2017.

De bovenstaande maandprijzen bevatten alle kosten die je kwijt bent aan gas en stroom. Dit is dus inclusief de netbeheerkosten en belastingen op gas en stroom, daarbij hebben we de welkomstkorting in de prijs verrekend. Standaard staan de energieleveranciers gesorteerd op wie de goedkoopste is voor gasregio 4 met een gemiddeld verbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas. Let wel op dat variabele energietarieven vaak minder voordelig zijn dan die van vaste energietarieven.

Variabel of vast energietarief

Een voordeel van een variabel energiecontract is dat deze maandelijks opzegbaar is. Zo kan je wanneer je maar wilt overstappen en profiteren van een goedkope energieleverancier. Het nadeel van deze contracten is dat je geen welkomstkorting krijgt en dat terwijl dit het verschil maakt in wie de goedkoopste energieleverancier is. Daarbij veranderen de energietarieven 2x per jaar, 1x in januari en 1x in juli. De prijs voor gas en stroom kan in dit geval stijgen of dalen, afhankelijk van de markt.

Wij raden aan om te kiezen voor een 1 jaar contract. Hiermee kan je jaarlijks bekijken wie de goedkoopste energie aanbiedt en waarbij je het meeste geld kan besparen.

Wat te doen zonder gas aansluiting of stadswarmte

Het kan zo zijn dat je in een appartement of huis woont waarbij je geen losse gasaansluiting hebt. In dit geval maak je gebruik van stadswarmte, hoewel dit zeer voordelig is kan je niet van alle gas en stroom aanbiedingen met korting gebruik maken. Als je dus alleen elektriciteit nodig hebt kan je het beste op zoek gaan naar een goedkope energieleverancier die daarbij toch een welkomstkorting geeft zoals Qurrent en de Nederlandse Energie Maatschappij.

Het tegenovergestelde kan ook voorkomen, in sommige woningen is elektriciteit centraal geregeld en zal je op zoek moeten gaan naar goedkoop gas. Dit is niet altijd even makkelijk omdat in Nederland de gasprijzen hoger liggen dan de meeste Europese landen. We raden je dan ook aan om net als bij een elektriciteitsleverancier, op zoek te gaan naar een goedkope energieleverancier die ook korting geeft bij alleen gas.

 

7 Zekerheden

Goedkoopste prijzen
14 dagen bedenktijd
10 jaar ervaring
Transparante prijzen
100% Objectief
Gratis overstappen
Vergelijk Keurmerk

Energieleveranciers

Budget Energie


Oxxio Energie


Pure Energie


Engie


EnergieDirect


Essent


NLE


Qurrent


Nuon


Oxxio


Greenchoice


Energie aanbiedingen op een rij:
Energie aanbiedingen
Beste Energieleverancier voor jou:
Beste energieleverancier

U bent hier  :