Goedkoopste energieleverancier

Goedkoopste Energieleverancier 2017

Goedkoopste energieleverancier 2017Ieder jaar wordt er gezocht naar de goedkoopste energieleverancier. De goedkoopste energieleverancier van 2017 is Essent. Zij heeft over het algemeen de laagste maandprijs bij een gemiddeld verbruik.

In onderstaand overzicht ziet u de top 3 van de goedkoopste energieleverancier 2017. Vervolgens volgt de uitleg hoe deze top 3 tot stand is gekomen en waar er rekening mee is gehouden. Daarna is er informatie te vinden wat belangrijk is om op te letten bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier.

De energieleveranciers die het goedkoopst zijn in 2017:

1

Groene stroom en gas

Contractduur: 1 jaar
Vaste tarieven
€ 240,- welkomstkorting

Tarieven

€ 0,18392 per kWh
€ 0,61449 per m3
€ 4,98 vastrecht p.m.

Maandprijs

€ 83,08

Meer info
2

Groene stroom en gas

Contractduur: 1 jaar
Vaste tarieven
€ 250,- welkomstkorting

Tarieven

€ 0,17932 per kWh
€ 0,59307 per m3
€ 11,98 vastrecht p.m.

Maandprijs

€ 86,39

Meer info
3

Groene stroom en gas

Contractduur: 1 jaar
Vaste tarieven
€ 250,- welkomstkorting

Tarieven

€ 0,20170 per kWh
€ 0,62880 per m3
€ 7,50 vastrecht p.m.

Maandprijs

€ 89,47

Meer info

Uitleg

Deze top 3 is een top 3 met de goedkoopste energieleveranciers van 2017. De top 3 is op basis van een gemiddeld gebruik van 3500 kWh en 850 m3. Het gaat hier om de beste deals voor een combinatie van gas en stroom, hier is zowel rekening gehouden met het vastrecht als met de kosten voor het verbruik. Mocht je tussen bovenstaande contracten niet kunnen vinden wat je zocht, dan is het aan te raden om alle energie contracten te vergelijken om tot de goedkoopste energieleverancier voor jou te komen. Via onderstaande knop kom je bij de vergelijker terecht. Door het invullen van je postcode en verbruik kan je precies zien wat de voordeligste leverancier voor jou is.

Overige kosten

De tarieven zijn vergeleken op basis van de leveringskosten inclusief belasting. Dit is het gedeelte dat per energieleverancier verschilt. Overige kosten als meterhuur en netwerkkosten zijn voor alle leveranciers gelijk en zijn verwerkt in de maandprijzen. De korting die je ontvangt bij een energieleverancier kan doorslaggevend zijn voor wie de goedkoopste is. Toch zal je zien dat sommige leveranciers goedkoper zijn dan anderen bij een verschillend verbruik.

Top 3 goedkoopste energieleverancier 2017

Voor 2017 hebben wij een energie vergelijker met een top 3 samengesteld voor gas, energie en gas & energie:
» Stroom/Elektriciteit
» Gas
» Gas & Elektriciteit

Één- of meerjarig contract bij de goedkoopste energieleverancier van 2017

Energieleveranciers bieden over het algemeen één, twee, drie, vier- of vijfjarige contracten aan. Het is aan te raden om te kiezen voor een éénjarig contract met vaste tarieven. Zo betaal je één jaar lang dezelfde tarieven en kan je ieder jaar overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Zo kan je ook overstappen zonder overstapboete. Wanneer je bij een meerjarig contract eerder wilt overstappen, moet je namelijk een overstapboete betalen.

Een meerjarig contract met variabele tarieven wordt afgeraden. Hierbij zit je meerdere jaren vast aan dezelfde energieleverancier en de leverancier kan ieder half jaar de tarieven wijzigen. Hierdoor ben je dus meestal minder voordelig uit.

De energieleveranciers die het goedkoopst waren in 2016:

NLEDe Nederlandse Energie Maatschappij was de goedkoopste energieleverancier van 2015. De leverancier had de laagste energietarieven van 2015. Het enige minpuntje van de NLE was dat je geen enkele automatische incasso mocht missen, gebeurde dat wel dan kon je geen gebruik meer maken van de kortingen.

QurrentQurrent was ook een van de meest goedkope energieleveranciers van 2016. Het voordeel van Qurrent is dat ze lage tarieven aanbieden en ook nog eens groene stroom. Dit jaar is Qurrent uitgeroepen tot de groenste stroomleverancier van Nederland en behoort ook weer bij de top 3 goedkoopste energieleveranciers van 2017.

EngieEngie heeft vorig jaar haar naam veranderd. In 2015 heette de energieleverancier Electrabel en was een van de meest goedkope energieleveranciers.Door haar lage tarieven en goede welkomstkortingen kwam Engie in het rijtje terecht van de goedkoopste energieleveranciers.

 

7 Zekerheden

Goedkoopste prijzen
14 dagen bedenktijd
10 jaar ervaring
Transparante prijzen
100% Objectief
Gratis overstappen
Vergelijk Keurmerk

Energieleveranciers

Budget Energie


Oxxio Energie


Pure Energie


Engie


EnergieDirect


Essent


NLE


Qurrent


Nuon


Oxxio


Greenchoice


Energie aanbiedingen op een rij:
Energie aanbiedingen
Beste Energieleverancier voor jou:
Beste energieleverancier

U bent hier  :