Goedkoopste energieleverancier 2020

Wij zoeken graag met jou de goedkoopste energieleverancier! Deze is voor iedereen anders. Vul daarom je postcode in en bekijk wie de goedkoopste energieleverancier van 2020 voor jouw situatie is.

Lees hieronder de verwachting van de energiekosten 2020

Goedkoopste energie 2020

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

14 dagen bedenktijd
Gratis overstapservice
10 jaar ervaring
Laagste prijsgarantie

Wie is de goedkoopste energieleverancier van 2020?

Op de vraag wie de goedkoopste energieleverancier van 2020 is, is geen eenduidig antwoord te geven. Dit verschilt namelijk per huishouden. Dit heeft alles te maken met je energieverbuik en is afhankelijk van je postcode. Om je een idee te geven van de goedkoopste energieleverancier voor een gemiddeld huishouden, hebben we hieronder een overzicht klaargezet van algemeen de goedkoopste energieleveranciers op basis van de energieprijzen. Onderstaande prijzen zijn gebaseerd op een verbruik van 2500 kWh stroom en 1000m3 gas.

Oxxio
Oxxio
91,64 p/m
1 jaar vaste tarieven 225,00 welkomstkorting
Vandebron
Vandebron
92,95 p/m
1 jaar vaste tarieven 200,00 welkomstkorting
Budget Energie
Budget Energie
95,70 p/m
1 jaar vaste tarieven 75,00 welkomstkorting

Je energieverbruik heeft de grootste invloed op je energierekening. Hoe hoger je verbruik is, hoe hoger je kosten: dat klinkt logisch. Maar hoe hoog of laag je kosten uitvallen scheelt heel erg per leverancier, en dus ook welke leverancier het goedkoopste is voor jou.

Zo heeft de ene leverancier bijvoorbeeld een laag vastrecht en hogere variabele energietarieven. Deze leverancier is dan voordelig bij huishoudens met een laag verbruik. Maar leveranciers met een hoog vastrecht en lagere variabele tarieven, zijn juist weer voordelig voor een huishouden met een groot verbruik.

Wat verandert er aan je energiekosten in 2020?

In 2020 zullen de energiekosten voor de meeste huishoudens naar verwachting iets dalen ten opzichte van 2019. Dit geldt zeker niet voor alle huishoudens en blijft sterk afhankelijk van je energieverbruik. Welke factoren spelen mee voor jouw energierekening? Ook dit jaar zal het gasverbruik zwaarder belast worden door een forse stijging van de energiebelasting op ga. Daarnaast zullen ook de leveringskosten voor gas bij de meeste leveranciers iets omhoog gaan en betaal je ook iets meer netbeheerkosten.

Aan de andere kant wordt stroom goedkoper. De energiebelasting op stroom gaat omlaag en de leveringskosten van stroom stijgen minder hard. Maar toch wel het grootste verschil op je energiekening zal worden bepaald door de verhoging van de heffingskorting op energie die ieder huishouden krijgt. De ‘vermindering energiebelasting’ gaat namelijk fors omhoog in 2020, wat betekent dat jij een groter bedrag van je energiekosten mag aftrekken. Dat zou zomaar kunnen betekenen dat je een paar tientjes overhoudt onder de streep.

Belasting op gas omhoog in 2020

In 2020 gaat ieder huishouden 3.99 cent meer belasting betalen per m3 gas. Dit komt omdat de overheid vervuilende energie zwaarder gaat belasten. Bij hetzelfde energieverbruik ga je dus meer aan gas betalen.

Belasting op stroom omlaag

De overheid wil huishoudens verder stimuleren om duurzamere verwarmingssystemen te gaan gebruiken, en verlaagt daarom de belasting op stroom nog verder met 0,009 cent (incl. BTW) per kWh. Heb je alleen stroom thuis en blijft je energieverbruik gelijk? Dan gaat je energierekening dus omlaag! Dat is vast een mooi vooruitzicht.

Vermindering energiebelasting fors omhoog

Een mooie meevaller in 2020 is dat de heffingskorting energie, ofwel vermindering energiebelasting dit jaar fors omhoog gaat in vergelijking met 2019. De hoogte van deze korting wordt bepaald door de overheid (en krijg je omdat energie een noodzakelijke basisbehoefte is en je een minimaal deel nodig hebt om te leven) en wordt jaarlijks met de jaarafrekening verrekend. Voor 2020 heeft de overheid besloten de korting te verhogen van €311,63 incl. BTW naar €527,17 incl. BTW!

Tot slot betaal je dit jaar ook weer iets meer belasting aan ‘Opslag Duurzame Energie’ (ODE).

Energie vergelijken 2020

Als je twijfelt over hoeveel energie je verbruikt, geef dan simpelwel in de vergelijker aan met hoeveel personen je samenwoont. Zo kun je meteen beginnen met gas en stroom vergelijken en maken wij een reële inschatting van je energieverbuik op jaarbasis op basis van het aantal personen binnen je huishouden.