Goedkoopste energieleverancier 2019

Wij zoeken graag voor jou de goedkoopste energieleverancier! Deze is voor iedereen anders, vul daarom je postcode in en bekijk wie de goedkoopste energieleverancier van 2019 voor jou is.

Lees hieronder de verwachting van de energiekosten 2019

Goedkoopste energie 2019

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2019.

14 dagen bedenktijd
Gratis overstapservice
10 jaar ervaring
Laagste prijsgarantie

Wie is de goedkoopste energieleverancier van 2019?

Op de vraag wie de goedkoopste energieleverancier van 2019 is, is geen eenduidig antwoord te geven. Dit verschilt namelijk per huishouden en je energieverbuik, en is daarnaast afhankelijk van je postcode. Om je een idee te geven van de goedkoopste energieleverancier voor een gemiddeld huishouden, hebben we hieronder een overzicht klaargezet van de goedkoopste energieleveranciers. Onderstaande prijzen zijn gebaseerd op een verbruik van 2500 kWh stroom en 1000m3 gas.

Essent
Essent
104,04 p/m
1 jaar vaste tarieven 200,00 welkomstkorting
Oxxio
Oxxio
106,45 p/m
1 jaar vaste tarieven 225,00 welkomstkorting
Vattenfall
Vattenfall
106,73 p/m
1 jaar vaste tarieven 250,00 welkomstkorting

Je verbruik heeft de grootste invloed op je energierekening. Hoe hoger je verbruik, hoe hoger je kosten: dat is logisch. Maar het scheelt heel erg per leverancier wie er dan het goedkoopste is voor jou.

Zo heeft de ene leverancier bijvoorbeeld een laag vastrecht en hogere variabele energietarieven. Deze leverancier is dan voordelig bij huishoudens met een laag verbruik. Maar leveranciers met een hoog vastrecht en lagere variabele tarieven, zijn juist weer voordelig voor een huishouden met een groot verbruik.

Energiekosten duurder in 2019

De verwachting is dat de energiekosten in 2019 weer verder gaan stijgen dit komt door een paar ontwikkelingen. Het gas wordt duurder, de belasting van stroom gaat omlaag. Daarnaast gaat de heffingskorting omlaag maar wordt de opslag van ODE (Opslag Duurzame Energie) weer verhoogd.

Gas wordt duurder

Consumenten gaan 3 eurocent meer belasting betalen per m3 gas. Dit komt omdat de overheid vervuilende energie zwaarder gaat belasten. Zo gaat de energierekening van een huishouden met een gemiddeld verbruik (1500 m3) al met € 45,- per jaar omhoog. Hoe meer gas er wordt verbruikt, hoe hoger de rekening zal uitvallen.

Belasting stroom omlaag

Omdat de overheid wel de consument wilt stimuleren om duurzamere verwarmingssystemen te gaan gebruiken, heeft het besloten om de belasting voor stroom te verlagen met 0,0072 cent per kWh. Dit scheelt een gemiddeld huishouden zo’n € 20,- per jaar. Heb je alleen stroom thuis? Dan gaat je energierekening dus omlaag!

Heffingskorting gaat omlaag

Vanaf 1 januari 2019 zal de heffingskorting worden verlaagd. De heffingskorting is een korting die je eenmalig per jaar ontvangt op je energierekening. Dit doet de overheid om huishoudens niet te belasten over het minimale deel wat nodig is qua energie om te leven. De overheid heeft besloten dat we minder energie moeten (en kunnen) gebruiken. Hierdoor wordt de heffingskorting van € 373,33 verlaagd naar € 311,63.

Tot slot gat ook de Opslag Duurzame Energie (ODE) stijgen. Dit is echter een heel klein bedrag, maar kan wel merkbaar zijn op de energierekening. Hoe hoger het verbuik, hoe meer je ervan zult merken. Dit zal een stijging zijn van +- € 30,- op jaarbasis.

Energie vergelijken 2019

Als je twijfelt over hoeveel energie je verbruikt, gebruik dan onze keuzehulp. Daarin kan je aangeven met hoeveel personen je in een huis woont, zodat je gelijk kan starten met gas en stroom vergelijken. Het aantal personen is bepalend voor je verbruik en dus op de totale energiekosten.

Alle goedkope energieleveranciers

Hieronder zie je goedkope energieleveranciers die wij vergelijken. Deze leveranciers bieden goedkope groene stroom en gas aan. Sommige leveranciers bieden 100% NL groene stroom aan dat opgewekt is uit zonne-parken of windmolens van Nederlandse bodem.