Goedkoopste voor grootverbruikersGrootverbruikers zijn huishoudens met meer dan 4 personen. Dit kan bijvoorbeeld een studentenhuis zijn, of een groot gezin. Grootverbruikers verbruiken veel stroom en gas. Dit komt omdat meerdere kamers vaak verwarmd en belicht moeten worden.

Stookkosten van een grootverbruiker

De stookkosten van grootverbruikers kunnen boven de 5000 euro per jaar uitkomen. Onder een grootverbruiker rekenen we huishoudens die meer dan 5000 kWh aan stroom en 2000 m3 aan gas gebruiken. Omdat er veel stroom en gas verbruikt wordt kan hier ook veel op bespaard worden. Het besparen kan via een vast of variabel tarief. Ook kan het door goede afspraken te maken.

Vast of variabel tarief

De keuze tussen vast of variabel kan bij een grootverbruiker veel geld schelen. Zodra een contract wordt afgesloten met een lage stroom/gas prijs loopt het voordeel op tot honderden euro’s. Het kan ook zo zijn dat een vast contract juist extra kost omdat de energieprijs hoog is. Daarom is het kiezen van een variabel tarief is vaak voordelig voor grootverbruikers. Bij een klein huishouden kan het enkele euro’s schelen, dit komt omdat deze huishoudens weinig verbruiken. Een grootverbruiker heeft veel voordeel van schommeling van energieprijzen, met een variabel tarief kan het jaar dus goedkoop uitvallen. Het is dus verstandig om een vast contract af te sluiten bij lage energieprijzen en een variabel contract bij hoge energieprijzen.

De Krim

De variabele prijs is sterk beïnvloed door gebeurtenissen in de wereld. Momenteel is het onrustig in de Krim, dit eiland is een belangrijk knooppunt voor gas. Als Rusland besluit de gaskraan dicht te draaien beïnvloed dit sterk de prijs van het variabel tarief.

Besparen op stookkosten

Het besparen op stookkosten is makkelijk, grootverbruikers kunnen afspraken maken over de verlichting in het huis. Een voorbeeld hiervan is: Geen lichten aan op de gang van 08:00 tot 20:00. Met koken kan er ook veel bespaard worden, kook vaker samen dan wordt het al snel een stuk goedkoper. Zo kan er ook een trui aangetrokken worden in plaats van de verwarming aan te zetten.

De goedkoopste energieleverancier

De goedkoopste energieleverancier voor grootverbruikers is Nuon. Deze energieleverancier heeft voordelige tarieven. Nuon is met een variabel abonnement van € 195,- per maand de goedkoopste. De prijzen zijn berekend met een verbruik van 5000 kWh aan stroom en 2000 m3 aan gas. Let er wel op dat het Nuon het goedkoopste is met een variabel abonnement. Als u zeker wilt zijn van een laag vast tarief. Dan is energieleverancier E-on het goedkoopste.
Leverancier Kosten per maand Naam abonnement
Nuon goedkoopste energieleverancier € 195,- Stroom en Gas variabel 1 jaar
Essent de goedkoopste energieleverancier € 198,- Stroom & Gas 1 jaar zeker
> Bekijk hier de goedkoopste stroom & gas leveranciers
Categorieën: informatief

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Budget Energie is de goedkoopste energieleverancier met tarieven onder het prijsplafond

Sinds het begin van 2023 geldt het prijsplafond. Dit betekent dat je bij een bepaald verbruik maar een maximaal tarief hoeft te betalen voor jouw stroom en gas. Budget Energie is de eerste energieleverancier die Lees verder…

Geen categorie

Zo vind je de goedkoopste energieleverancier van 2022 (in een roerige energiemarkt)

De energieprijzen, met name de gasprijzen, staan al maanden ontzettend onder druk. Niet alleen hebben de energieprijzen recordhoogtes bereikt, de meeste leveranciers nemen nog steeds geen nieuwe klanten meer aan. Wat kun je nu het Lees verder…

Geen categorie

De beste energie welkomstcadeaus van dit moment



 Een leuk welkomstcadeau bij je energiecontract is altijd mooi meegenomen. Vooral als je dat cadeau eigenlijk al zelf wilde kopen. Dit levert je een mooie besparing op én de zekerheid van vaste tarieven voor Lees verder…