Sinds het begin van 2023 geldt het prijsplafond. Dit betekent dat je bij een bepaald verbruik maar een maximaal tarief hoeft te betalen voor jouw stroom en gas. Budget Energie is de eerste energieleverancier die nu prijzen hanteert die onder het gestelde prijsplafond van de overheid komen. Dit maakt overstappen naar deze partij enorm aantrekkelijk.

Welke prijs rekent Budget Energie voor gas en stroom?

Budget Energie rekent momenteel €1,39 voor m3 gas en €0,39 per KwH stroom. Het prijsplafond van de overheid staat op €1,45 voor m3 gas en €0,40 per kWh stroom. Dat betekent dat Budget Energie voor gas 6 cent goedkoper is en 1 cent goedkoper voor elektriciteit. Hiermee zijn ze dus de goedkoopste energieleverancier van dit moment.

Hoe zit het met de huidige klanten van Budget Energie?

Ben je nu klant bij Budget Energie? Dan gelden de nieuwe tarieven per 1 maart. Wat deze groep gaat betalen dat is voor nu nog onduidelijk maar er wordt uiterlijk 29 januari meer over bekend gemaakt.

De reden dat de huidige klanten niet meteen profiteren van de lage prijzen is doordat de energieleverancier al energie had ingekocht voor een hogere prijs. Daarnaast moet er ook een periode van dertig dagen zitten bij een aankondiging van nieuwe prijzen en de ingang daarvan. Als de prijzen aan het begin van februari bekend worden gemaakt dan profiteer je als klant de maand daarop van het lagere tarief.

Vind de goedkoopste energieleverancier

De tarieven die Budget Energie nu heeft aangekondigd blijven variabel

Dat Budget Energie nu de prijzen heeft verlaagd betekent niet dat deze prijzen laag blijven. Omdat er momenteel enkel variabele contracten kunnen worden afgesloten kunnen de prijzen per maand variëren. Maar de ontwikkeling van de afgelopen weken is dat de tarieven steeds aan het dalen zijn.

Wanneer zijn de huidige tarieven van Budget Energie voor jou interessant?

Blijf je als consument onder het verbruik wat verbonden is aan het prijsplafond dan kun je al profiteren van de tarieven. Maar zit ga jij over het maximum verbruik dan ben je al helemaal goedkoper uit. Deze prijzen zijn dus voor iedereen interessant maar het zal extra voordelig uitvallen voor groot verbruikers van energie.

Betekent dit dat andere energieleveranciers hun prijzen ook aanpassen?

Dat Budget Energie haar prijzen heeft verlaagd betekent niet automatisch dat de concurrentie dit ook gaan doen. Het is wel aannemelijk dat er iets met de tarieven gaat gebeuren op de markt. Of andere energieleveranciers volgen is afhankelijk van de inkoopstrategie en in hoeverre de aanbieder in staat is om de prijs te verlagen.