Wij kunnen Greenchoice helaas niet meer aanbieden in onze vergelijker. Bekijk de beste alternatieven

Over Greenchoice

De naam Greenchoice liegt er niet om: wie voor een ambitieuze groene leverancier wil kiezen, maakt met een Greenchoice een duurzame keuze. Helaas is Greenchoice niet meer via onze vergelijker beschikbaar. Maar gelukkig is Greenchoice niet de enige leverancier die hoog scoort op duurzaamheid. Bekijk daarom de meest duurzame alternatieven voor Greenchoice: Vandebron en Pure Energie.

Als je op zoek bent naar een duurzaam energiecontract voor gas en stroom of alleen stroom, dan zijn er gelukkig een aantal goede alternatieven voor Greenchoice. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje en lichten ze kort toe.

Greenchoice alternatieven vergelijken

Omdat wij Greenchoice niet meer kunnen aanbieden in onze vergelijker tonen we je de tarieven van de beste alternatieven van Greenchoice. Op dit moment is Vandebron het beste alternatief gelet op de tarieven en kortingen. Vandebron geeft regelmatig een mooie welkomstkorting waarmee je voordelig uit bent bij een 100% groene leverancier. Vul daarom je verbruik en postcode in om te zien wat je gaat betalen. Heb je geen idee wat je verbruik is, geef dan aan uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat. Dan maken wij een reële schatting van je verbruik en je geschatte maandkosten.

Alternatief 1: Vandebron

Als je op zoek bent naar een duurzaam energiecontract voor gas en stroom of alleen stroom, dan zijn er gelukkig een aantal goede alternatieven voor Greenchoice. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

We zeiden het al even: Vandebron is op dit moment de beste alternatieve groene keuze vanwege de hoge welkomstkortingen bij een 1- jarig en 3-jarig energiecontract voor gas en stroom. Maar ook op een alleen stroom contract komt Vandebron steeds vaker als goedkoopste stroomleverancier naar voren. Zo geef Vandebron op dit moment de hoogte welkomstkorting op een alleen stroom contract.

Maar Vandebron is natuurlijk méér dan een korting op de prijs. Zo levert deze leverancier altijd 100% groene lokale stroom en werkt daarvoor samen met kleine lokale energieproducenten die windenergie en zonne-energie leveren. Dit kan bijvoorbeeld een boerenbedrijf zijn bij jou in de regio. Je kiest zelf als klant zelf wie jouw energieproducent wordt, en wie jij dus wil supporten als jouw lokale leverancier. Kies je voor zowel gas en stroom, dan krijg je bij Vandebron CO2-gecompenseerd gas geleverd.

Alternatief 2: Pure Energie

Een ander‘supergroen’ alternatief in onze vergelijker is leverancier Pure Energie. Deze leverancier scoorde op de meting ‘duurzaamheid stroomleverancier 2019’ in het duurzaamheidsonderzoek van Greenpeace, WISE, Natuur & Milieu en de Consumentenbond een dikke 10!

Maar Pure Energie is in vergelijking minder voordelig dan Vandebron, en geeft helaas zelden tot nooit een korting op gas en stroom. Wil je vooral besparen en je portemonnee een groot plezier doen, maar toch kiezen voor een duurzame leverancier? Dan is Pure Energie misschien niet meteen je eerste keuze.

Overstappen naar Vandebron

Wil je overstappen naar Vandebron? Check dan eerst de einddatum van je huidige contract. Wanneer je overstapt naar Vandebron maak je automatisch gebruik van de overstapservice. Dit wil zeggen dat je huidige leverancier samen met Vandebron jouw overstap regelt en jij je handen vrij hebt.

Je nieuwe contract gaat pas in op het moment dat je oude contract afloopt en in de tussentijd kom je nooit zonder gas of stroom te zitten. Houdt wel rekening met een maximale opzegtermijn van 30 dagen. Vind je overstappen spannend? Je hebt na je aanmelding bij Vandebron altijd 14 dagen bedenktijd en zit voor die tijd nergens aan vast.

Naar Vandebron

    Waarom klanten voor Vandebron kiezen:

  • 100% groene stroom van Nederlandse bodem
  • Een eerlijke prijs voor energie
  • Hoge eenmalige kortingen voor nieuwe klanten