Over Greenchoice

De naam Greenchoice liegt er niet om: wie voor ambitieuze groene leverancier Greenchoice kiest, maakt een milieubewuste keuze. Is duurzaamheid jouw belangrijkste drijfveer voor een energieleverancier? Dan wil je Greenchoice zeker meenemen wanneer je gaat energie vergelijken.

Van alle groene energieleveranciers is Greenchoice momenteel de grootste na de overname van Qurrent in 2018. Greenchoice heeft een héél duurzame en ambitieuze missie: Nederlanders verbinden in een groene energie economie en zo snel mogelijk over op 100% groene energie. Om deze missie te versterken hebben voormalige leverancier Qurrent en Greenchoice hun handen ineengeslagen en is Qurrent overgenomen door Greenchoice. Dit betekent niet alleen in één klap meer groene klanten, maar ook veel meer mogelijkheden om de transitie naar volledig groene energie te versnellen.

Bosbeschermer Greenchoice

Greenchoice zet zich van alle energieleveranciers wereldwijd in als grootste bosbeschermer. De leverancier plant op grote schaal bomen aan in zowel Nederland en kwetstbare gebieden waaronder het Amazonegebied. Zo compenseert Greenchoice 100% van de gasuitstoot met de aanplant van nieuw bos. Momenteel zijn er al méér dan 2 miljoen nieuwe bomen aangeplant!

Greenhoice tarieven

De tarieven voor gas en stroom liggen bij Greenchoice gemiddeld hoger dan bij andere leveranciers. En omdat Greenchoice zelden met een energie aanbieding komt met een welkomstkorting of cashback behoort Greenchoice niet tot de goedkoopste energieleveranciers. Wil jij weten wat je bij Greenchoice zult betalen voor een vast contract met gas en stroom voor 1,3 of 5 jaar? We tonen je alle actuele energietarieven van 2019 en het totale aanbod van energiecontracten. Heb je geen idee wat je verbruik is? Geen probleem. Geef dan aan uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat, dan maken wij een realistische inschatting van je verbruik.

Greenchoice energie

Kies je voor Greenchoice, dan kies je gewoonweg voor groen en waarschijnlijk minder voor je portemonnee. Maar wil je én een groene keuze maken én extra besparen op je energiekosten dan zijn er alternatieven, zoals Powerpeers en Vandebron. Beide leveren 100% lokale energie én hebben regelmatig aantrekkelijke hoge eenmalige kortingen voor nieuwe klanten.

Als één van de weinigen leveranciers kun je bij Greenchoice naast een vast contract voor gas en alleen stroom ook terecht voor een variabel contract dat maandelijks opzegbaar is. Handig wanneer je tijdelijk een energiecontract nodig hebt en nergens te lang aan vast wilt zitten.

Greenchoice energie

Greenchoice vriendenvoordeel

Greenchoice heeft zelfden tot nooit aanbiedingen op energie, maar biedt een vaste prijs aan. Greenchoice richt zich dan ook tot de bewuste klant voor wie duurzaamheid belangrijker is dan de kosten. Toch kan Greenchoice je een klein extra’tje opleveren met ‘Vriendenvoordeel’.

Weet jij namelijk een vriend enthousiast te maken om bij Greenchoice klant te worden via de speciale link op de website? Dan ontvangen jullie beide 50,- op je rekening. Zo maakt je vriend óók een bewuste keuze en verdienen jullie allebei een beetje!

Greenchoice gas en stroom

Greenchoice biedt verschillende gas en stroom contracten aan met 100% groene stroom en 100% bosgecompenseerd gas, of gedeeltelijk groen gas naar keuze. Hoewel de variabele leveringstarieven voor gas en stroom gemiddeld een stuk hoger liggen bij Greenchoice, betaal je daarentegen naar verhouding een zeer laag vastrecht voor zowel gas en stroom.

Greenchoice heeft het op één na laagste vastrecht van alle leveranciers. Gebruik je relatief weinig gas en stroom, dan ben je met een laag vastrecht en iets hogere leveringstarieven een stuk voordeliger uit.

Greenchoice stroom

Ook bij Greenchoice kies je zelf je lokale energiebron uit. Zo kun je kiezen uit windenergie, zonne-energie en biomassa uit de buurt. Greenchoice levert de meeste stroom uit windenergie.

Wil je zelf stroom opwekken, dan kan dat ook bij Greenchoice met de verkoop en verhuur van zonnepanelen. Maar een andere mogelijkheid is ‘WindVangers’. Daarmee koop je een stukje windturbine van Greenchoice en wek je je eigen windstroom op. Bovendien deel je mee in de opbrengst.

Overstappen naar Greenchoice

Wil je overstappen naar Greenchoice, check dan eerst de einddatum van je huidige contract. Wanneer je overstapt naar Greenchoice maak je automatisch gebruik van de overstapservice. Dit wil zeggen dat je huidige leverancier samen met Greenchoice jouw overstap regelt en jij je handen vrij hebt.

Je nieuwe contract gaat pas in op het moment dat je oude contract afloopt en is de tussentijd kom je nooit zonder gas of stroom te zitten. Houdt wel rekening met een maximale opzegtermijn van 30 dagen. Vind je overstappen spannend? Je hebt na je aanmelding bij Greenchoice altijd 14 dagen bedenktijd en zit voor die tijd nergens aan vast.

Naar Greenchoice

    Waarom klanten voor Greenchoice kiezen:

  • 100% groene stroom
  • 100% bosgecompenseerd gas
  • De grootste groene energieleverancier

Alle goedkope energieleveranciers

Hieronder zie je goedkope energieleveranciers die wij vergelijken. Deze leveranciers bieden goedkope groene stroom en gas aan. Sommige leveranciers bieden 100% NL groene stroom aan dat opgewekt is uit zonne-parken of windmolens van Nederlandse bodem.