Nog lang niet stapt iedereen over van energieleverancier. Veel mensen zijn bang om over te stappen van energieleverancier. Maar is dat wel nodig? Nee! Wij hebben de vijf meest gehoorde redenen op een rij gezet en we leggen uit waarom overstappen helemaal niet eng maar juist heel simpel is!

1. Ik krijg een boete als ik overstap

Dit is zeker niet het geval! Je moet echter wel even opletten wanneer je huidige energiecontract afloopt. Heb je een contract voor onbepaalde tijd of loopt die binnen twee maanden af? Dan kan je gewoon overstappen zonder boete te krijgen! In andere gevallen moet je nagaan bij je huidige leverancier of je al kan overstappen zonder boete. In sommige gevallen wilt je nieuwe leverancier ook je overstapboete voor je vergoeden!

2. Als ik langer klant blijf, krijg ik korting

Dit zou je inderdaad denken, maar dat is niet het geval bij energieleveranciers. Leveranciers profiteren er juist alleen maar van hoe langer je klant blijft. Na het einde van je contract, wordt je contract namelijk omgezet naar ‘slaperstarieven’. Dit betekent dat je juist meer gaat betalen voor je energie!

3. Ik bespaar toch niets

In bijna alle gevallen valt er toch echt wel iets te besparen. In principe loont het om ieder jaar over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier. Hierdoor zorg je ervoor dat je altijd profiteer van de laagste tarieven. Ook krijg je bij de energieleveranciers vaak een welkomstkorting. Hiervan kan je dus altijd profiteren!

4. Overstappen is moeilijk

Nee hoor! Sterker nog: overstappen is juist hartstikke gemakkelijk. Je vult je postcode in, je kiest de goedkoopste energieleverancier, je vult je gegevens in en klaar! De makkelijkste manier om geld te besparen, is om over te stappen van energieleverancier.

5. Straks zit ik zonder gas en stroom

Dit is een fabel, dit kan namelijk helemaal niet. Het is namelijk de netbeheerder die je gas en stroom levert. Het overstappen van energieleverancier is enkel een administratieve handeling in het register. Je zal dus echt nooit zonder gas en stroom komen te zitten!

We hopen dat we je hiermee geholpen hebben en onzekerheden hebben opgehelderd. Overstappen is echt heel gemakkelijk en je bespaart er veel geld mee!