Een gascontract voor 3 jaar vastzetten kan voordelen bieden op het gebied van prijszekerheid en gemak. In dit artikel worden de voor- en nadelen van het Vattenfall 3 Jaar Vast Tarief, de tarieven van Vattenfall 3 Jaar Vast (Begin 2024), en een vergelijking tussen Vattenfall, Essent en Budget Energie besproken.

Belangrijkste punten

 • Het Vattenfall 3 Jaar Vast Tarief biedt prijszekerheid voor 3 jaar en geen omkijken naar energiezaken.
 • De tarieven van Vattenfall 3 Jaar Vast (Begin 2024) zijn onder andere: €0,314116 per kWh voor stroom en €1,292776 per m³ voor gas.
 • Een vergelijking tussen Vattenfall, Essent en Budget Energie kan helpen bij het kiezen van het meest voordelige energiecontract.

Waarom een Gascontract voor 3 Jaar Vastzetten?

Waarom een Gascontract voor 3 Jaar Vastzetten?

Voor- en nadelen van Vattenfall 3 Jaar Vast Tarief

Het kiezen voor een Vattenfall 3 Jaar Vast Tarief biedt verschillende voordelen, maar ook enkele nadelen die het overwegen waard zijn. Aan de ene kant biedt het stabiliteit en zekerheid in je energiekosten, wat vooral aantrekkelijk is in tijden van fluctuerende energieprijzen. Aan de andere kant, kan het vastzitten aan een langdurig contract beperkend werken als de energieprijzen dalen.
Voordelen:
 • U hebt de komende 3 jaar geen omkijken naar uw energiezaken.
 • Vaste lage tarieven voor stroom en gas. U hebt dus geen last van prijsstijgingen.
 • Profiteer u ook van Vattenfall Blijven Loont korting (bij stroom en gas).
Nadelen:
 • Minder flexibiliteit bij dalende energieprijzen.
 • Mogelijke administratieve rompslomp bij overstappen.

Tarieven Vattenfall 3 Jaar Vast (Begin 2024)

Sinds het begin van 2024 heeft Vattenfall nieuwe tarieven geïntroduceerd voor klanten die kiezen voor een 3 jaar vast contract. Dit biedt een zekere stabiliteit in een tijd waarin energieprijzen fluctueren. De tarieven zijn als volgt vastgesteld:
Product Tarief
Stroom enkeltarief €0,314116 per kWh
Stroom daltarief €0,297055 per kWh
Stroom piektarief €0,334091 per kWh
Vaste leveringskosten €11,99 per maand
Gas €1,292776 per m3
Leveringskosten gas €8,99 per maand
Terugleververgoeding €0,045 per kWh
Voor wie een duidelijk overzicht van zijn maandelijkse kosten wil, bieden deze tarieven een goede basis om te berekenen wat je ongeveer kwijt zult zijn aan energiekosten.

Vattenfall versus Essent & Budget Energie

Bij het vergelijken van de tarieven van Vattenfall met die van Essent en Budget Energie, blijkt dat de verschillen niet enorm zijn, maar Vattenfall is over het algemeen iets duurder. Dit kan echter variëren afhankelijk van je persoonlijke energieverbruik en of je zonnepanelen hebt. Het is daarom altijd aan te raden om een persoonlijke vergelijking te maken. Hier is een kort overzicht van de maandelijkse kosten bij een gemiddeld energieverbruik:
Leverancier Maandbedrag
Budget Energie €239,32
Essent €240,00
Vattenfall €250,45
Hoewel Vattenfall iets duurder is, bieden ze vaak extra diensten en voordelen die de hogere prijs kunnen rechtvaardigen. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar wat je voor die prijs krijgt.
Als je overweegt over te stappen, vergeet dan niet de einddatum van je huidige contract te controleren en gebruik te maken van de overstapservice van de nieuwe leverancier. Dit maakt de overstap een stuk eenvoudiger en zorgt ervoor dat je geen dag zonder gas of stroom zit.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

Voordelen van Vattenfall 3 Jaar Vast Tarief

Een van de grootste voordelen van het kiezen voor Vattenfall 3 Jaar Vast is de prijszekerheid die het biedt. Gedurende de gehele looptijd van het contract blijven de tarieven voor stroom en gas gelijk, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan bij prijsstijgingen op de energiemarkt. Dit maakt het plannen van je financiën een stuk eenvoudiger.
Door de vaste lage tarieven heb je geen last van prijsstijgingen en krijg je grip op je verbruik met de handige Vattenfall App.
Daarnaast biedt Vattenfall verschillende extra’s die het pakket aantrekkelijk maken:
 • U hebt de komende 3 jaar geen omkijken naar uw energiezaken.
 • Vattenfall regelt uw overstap van A tot Z. Geen administratieve rompslomp!
 • Profiteer van Vattenfall Blijven Loont korting (bij stroom en gas).
 • Kies zelf de duurzaamheid van de geleverde energie.
 • Spaar voor leuke cadeaus en extra’s met Vattenfall Exclusief.

Vattenfall 3 Jaar Vast Tarieven – Wat kosten stroom en gas?

Sinds het begin van 2024 heeft Vattenfall nieuwe tarieven geïntroduceerd voor klanten die kiezen voor een 3 jaar vast contract. Dit biedt een zekere stabiliteit in een tijd waarin energieprijzen fluctueren. De keuze voor een 3 jaar vast contract kan aanzienlijke besparingen opleveren, vooral als je de huidige tarieven vergelijkt met de variabele tarieven die kunnen stijgen. Hier is een overzicht van de huidige tarieven voor stroom en gas bij Vattenfall:
Product Tarief
Stroom enkeltarief €0,314116 per kWh
Stroom daltarief €0,297055 per kWh
Stroom piektarief €0,334091 per kWh
Vaste leveringskosten stroom €11,99 per maand
Gas €1,292776 per m3
Leveringskosten gas €8,99 per maand
Terugleververgoeding €0,045 per kWh
Het is belangrijk om je eigen verbruik goed in kaart te brengen en te vergelijken met deze tarieven. Zo kun je inschatten wat een 3 jaar vast contract voor jouw situatie betekent.
Door te kiezen voor een vast tarief, vermijd je onverwachte prijsstijgingen en kun je gemakkelijker je maandelijkse budget beheren. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor velen die op zoek zijn naar financiële stabiliteit in hun energiekosten.

Over Vattenfall

Vattenfall is een energieleverancier die zich richt op het leveren van stroom, gas, en een combinatie van beide, naast andere producten zoals stadswarmte, elektrisch rijden en zonnepanelen. Met een focus op duurzaamheid, biedt Vattenfall een breed scala aan producten en diensten aan. Klanten waarderen Vattenfall gemiddeld met een 7,5, wat de kwaliteit van hun service en aanbod onderstreept.
“Bij Vattenfall ligt de focus momenteel op het duurzamer worden. En dat merkt u ook in het totale productaanbod.”
Het overstapproces naar Vattenfall is eenvoudig en vrij van administratieve rompslomp. U hoeft zich alleen aan te melden, en Vattenfall regelt de rest. Dit maakt het overstappen naar Vattenfall een aantrekkelijke optie voor velen die op zoek zijn naar een betrouwbare en duurzame energieleverancier.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken waarom het vastzetten van een gascontract voor 3 jaar voordelig kan zijn. Door te kiezen voor een langere contractduur, zoals het Vattenfall 3 Jaar Vast energiepakket, geniet je van prijszekerheid en hoef je je geen zorgen te maken over fluctuerende energieprijzen. Dit biedt gemak en duidelijkheid in je energiezaken. Het is belangrijk om de voordelen en nadelen van een langdurig contract af te wegen en te kiezen wat het beste bij jouw situatie past.

Gerelateerde artikelen

besparen

Goedkoopste energieleverancier vast contract

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. In 2024 is het echter belangrijker dan ooit om de energietarieven Lees verder…

besparen

Vergelijking: de goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor een periode van drie jaar vast kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. Dit artikel biedt inzicht in hoe je de Lees verder…

besparen

Inzicht in de vaste kosten van jouw energievoorziening

  De energierekening is opgebouwd uit verschillende vaste kostenposten die invloed hebben op de totale prijs van jouw energievoorziening. Door inzicht te krijgen in deze vaste kosten, kun je beter begrijpen waar je geld naartoe Lees verder…