Wanneer het termijn van je energiecontract afloopt wordt deze omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Deze kan je maandelijks opzeggen en biedt je de mogelijkheid om over te stappen naar een andere energieleverancier. Daarnaast heb je ook nog de optie om je contract te verlengen bij je huidige energieleverancier.

Verlengen vaak minder goedkoop dan overstappen

Tegen het einde van je contract neemt je huidige energieleverancier vaak contact met je op over een verlengdeal. Wij raden altijd aan om hier niet direct op in te gaan of een overeenkomst af te sluiten via de telefoon. Via onze energie vergelijker kan je namelijk snel controleren of de door je energieleverancier voorgestelde deal wel echt voordelig is. Het komt namelijk vaak voor de trouwe klanten niet dezelfde deal krijgen als nieuwe klanten. Hierbij worden vaak duurdere energietarieven aangeboden en in veel gevallen niet eens een kortingsactie.

Voordelen van overstappen

Een verlengaanbod van je huidige energieleverancier is vaak beperkt. Zo kan je niet altijd tussen alle energie acties kiezen. Bij Essent was het bijvoorbeeld niet mogelijk om te kiezen voor de Wehkamp cadeaubon, maar kon je alleen een Playstation 4 krijgen bij een 3 jaar verlengdeal.

Als je kiest voor een andere energieleverancier dan kan je na afloop van je contract weer kiezen uit alle energie acties van andere leveranciers. Dit biedt je meer vrijheid in wat voor actie je gebruikt en een lagere energierekening als je voor 1 jaar met korting kiest.

bekijk hier welke energieleverancier het goedkoopst is op jou adres
“Door je energiecontract te verlengen kan je veel geld mislopen. Jaarlijks overstappen van energieleverancier levert je het meeste voordeel op doordat je ieder jaar een hoge korting krijgt op de energierekening.

Alle goedkope energieleveranciers

Hieronder zie je goedkope energieleveranciers die wij vergelijken. Deze leveranciers bieden goedkope groene stroom en gas aan. Sommige leveranciers bieden 100% NL groene stroom aan dat opgewekt is uit zonne-parken of windmolens van Nederlandse bodem.