Goedkoopste energieleverancier

Goedkoopste Gas Energieleverancier

Goedkoopste Gas EnergieleverancierAls je kiest voor de goedkoopste gasleverancier, dan hangt het tarief vaak af van de regio waarin je woont. Uitzonderingen hierbij zijn EnergieDirect en Delta, zij hanteren voor heel Nederland hetzelfde gastarief. De overige energieleveranciers passen de gasprijzen per regio aan door middel van een toeslag.

Gezien het gastarief in de meeste gevallen anders is, raden we aan om altijd je postcode in te voeren om te achterhalen in welke gasregio jij je bevindt.

Goedkoopste energieleveranciers top 3 (gas vaste prijs)

Hieronder kan je de goedkoopste gasleverancier vinden door je postcode in te voeren. Hierbij zijn alle kosten zoals netbeheer en vastrecht meegerekend en is een eventuele korting verrekend in de maandprijs.

Laatste prijsupdate: 11-10-2017.

Een gemiddeld huishouden verbruikt zo'n 1500 m3 aan gas per jaar, het is echter sterk afhankelijk van je woning of je boven of onder dit gemiddelde valt. Mocht je een minder goed geïsoleerd huis hebben, dan is de kans aanwezig dat je meer gas verbruikt dan gemiddeld. Daarbij speelt de grootte en type van je huis een grote rol bij je verbruik. Het kan ook in stookkosten schelen als je een fornuis en oven op gas of stroom aangesloten hebt. Als je oven en fornuis op het gas aangesloten is zal dit bijdragen aan je stookkosten.

Gemiddeld gasverbruik

Type woning Personen Verbruik
Appartement
Appartement
Tussenwoning
Tussenwoning
Hoekwoning
Hoekwoning
2 onder 1 kap
2 onder 1 kap
Vrijstaand
Vrijstaand

Gasregio toeslagen

In Nederland worden er verschillende gasregio's gebruikt voor het bepalen van een toeslag op de gasprijs. Iedere leverancier is hierin vrij om te bepalen hoe hoog die toeslag per regio is. Alleen bij EnergieDirect en Delta betaalt iedere klant hetzelfde voor het gas. Over het algemeen is het gas in Groningen het goedkoopste, dit is gasregio 4.

Gasregio Nederland

Let op dat een regiotoeslag niet van toepassing is op de kosten voor elektriciteit.

Goedkoopste energieleveranciers top 3 (gas variabele prijs)

Kiezen voor variabele gasprijzen is alleen aan te raden wanneer je in een situatie zit waarbij je voor een paar maanden een energiecontract nodig hebt. Als je bijvoorbeeld bij gas en elektriciteit een vast contract neemt krijg je een forse welkomstkorting. Bij een variabel contract krijg je dit niet omdat deze maandelijks op te zeggen is, bovendien betaal je een hoger vastrecht bij dit soort contracten. Het is tevens zo dat de gastarieven 2x per jaar veranderen, dit gebeurd in januari en juli. Hieronder zie je de goedkoopste gasleveranciers op basis van een verbruik van 1500 m3 gas in gasregio 4.

Laatste prijsupdate: 11-10-2017.

Ondanks dat het mogelijk is om gas en elektriciteit gescheiden te houden per leverancier, raden we je aan om beide producten af te nemen bij de goedkoopste energieleverancier. Hierbij profiteer je van vaste energietarieven en een hoge korting en heb je de laagste maandlasten. Bovendien heb je dan alles in één overzichtelijke jaarafrekening en is het makkelijker om een overzicht te houden op uw financiën.

 

7 Zekerheden

Goedkoopste prijzen
14 dagen bedenktijd
10 jaar ervaring
Transparante prijzen
100% Objectief
Gratis overstappen
Vergelijk Keurmerk

Energieleveranciers

Budget Energie


Oxxio Energie


Pure Energie


Engie


EnergieDirect


Essent


NLE


Qurrent


Nuon


Oxxio


Greenchoice


Energie aanbiedingen op een rij:
Energie aanbiedingen
Beste Energieleverancier voor jou:
Beste energieleverancier

U bent hier  :