Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. In 2024 is het echter belangrijker dan ooit om de energietarieven regelmatig te vergelijken en over te stappen naar een vast contract om te profiteren van de laagste prijzen en prijszekerheid te garanderen. Dit artikel biedt inzicht in de goedkoopste energieleveranciers van 2024, het overstapproces, het belang van het vergelijken van stroom en gas, en hoe je de beste deal voor jouw situatie kunt vinden.

Belangrijke punten

 • Budget Energie, Oxxio, UnitedConsumers, Pure Energie, en NextEnergy zijn de goedkoopste energieleveranciers van 2024 met aantrekkelijke aanbiedingen zoals stabiele prijzen, hoge loyaliteitsbonussen, en hoge kortingen.
 • Het overstappen van energieleverancier is een eenvoudig proces dat slechts enkele minuten in beslag neemt en kan resulteren in aanzienlijke jaarlijkse besparingen.
 • Het vergelijken van stroom en gas is cruciaal om de goedkoopste tarieven te vinden; factoren zoals energieverbruik en adres spelen een belangrijke rol.
 • Een vast contract biedt prijszekerheid en bescherming tegen fluctuerende energieprijzen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor consumenten die stabiliteit zoeken.
 • Gebruik maken van energievergelijkers en het uitvoeren van een postcodecheck zijn effectieve methoden om de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie te vinden.

Goedkoopste energieleveranciers van 2024

Goedkoopste energieleveranciers van 2024

Budget Energie: Stabiel de goedkoopste

Budget Energie staat bekend om zijn stabiele lage prijzen en eenvoudige aanpak. Zonder ingewikkelde voorwaarden of verborgen kosten, biedt Budget Energie een transparante en voordelige keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbare energieleverancier.

Budget Energie geeft geen grote cadeaus bij het afsluiten van een contract, maar biedt wel regelmatig aantrekkelijke kortingen aan.

De focus ligt op het leveren van 100% groene stroom, afkomstig uit diverse duurzame bronnen zoals windenergie, waterkracht, biomassa en zonne-energie. Klanten die kiezen voor Budget Energie kunnen rekenen op standaard lage energietarieven en het Trouwe Klantvoordeel, waarmee je ook als langdurige klant voordelig uit blijft.

Oxxio: Hoge loyaliteitsbonus

Oxxio onderscheidt zich door een aantrekkelijke loyaliteitsbonus aan te bieden aan haar klanten. Deze bonus kan oplopen tot wel €340 voor klanten die kiezen voor een vast energiecontract van een jaar. Dit maakt Oxxio een interessante keuze voor consumenten die op zoek zijn naar zowel stabiliteit als extra voordeel.

Oxxio biedt niet alleen een hoge loyaliteitsbonus, maar ook 100% groene stroom afkomstig van Europese windmolens. Dit benadrukt hun inzet voor duurzaamheid.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met enkele nadelen:

 • Hogere vaste leveringskosten voor klanten met zonnepanelen, wat neerkomt op €6 extra per maand.
 • Geen loyaliteitsbonus voor klanten met zonnepanelen.

Ondanks deze punten blijft Oxxio een populaire keuze dankzij hun scherpe tarieven en digitale dienstverlening, waaronder de gebruiksvriendelijke Oxxio App die inzicht geeft in je energieverbruik.

UnitedConsumers: Met hoge korting

UnitedConsumers staat bekend om zijn aantrekkelijke kortingen op energiecontracten. Klanten profiteren van hoge kortingen die kunnen oplopen tot honderden euro’s per jaar, afhankelijk van het energieverbruik en de gekozen contractduur. Dit maakt UnitedConsumers een populaire keuze voor wie op zoek is naar een voordelig energiecontract.

Bij UnitedConsumers is het niet alleen de korting die telt, maar ook de service en de duidelijkheid over de kosten.

De voordelen van kiezen voor UnitedConsumers zijn onder andere:

 • Aantrekkelijke kortingen op je energierekening
 • Duidelijke communicatie over tarieven en voorwaarden
 • Persoonlijke service en ondersteuning

Door deze combinatie van voordelen is UnitedConsumers een uitstekende keuze voor consumenten die waarde hechten aan zowel prijs als service.

Pure Energie: 1 jaar vaste lage tarieven

Pure Energie staat bekend om zijn inzet voor duurzame energie en biedt klanten de mogelijkheid om te kiezen voor 1 jaar vaste lage tarieven. Dit betekent dat je een jaar lang kunt genieten van stabiele prijzen, zonder zorgen over fluctuerende energiekosten. De focus ligt op het leveren van groene energie tegen een eerlijke prijs, waardoor je niet alleen bespaart op je energierekening, maar ook bijdraagt aan een beter milieu.

Bij Pure Energie kies je niet alleen voor voordelige tarieven, maar ook voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van een 1-jarig vast contract bij Pure Energie:

 • Stabiele en voorspelbare energiekosten
 • Bijdrage aan duurzame energieprojecten
 • Mogelijkheid tot het ontvangen van een welkomstkorting
 • Flexibiliteit om na een jaar weer over te stappen

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel Pure Energie niet de goedkoopste aanbieder op de markt is, ze een sterke nadruk leggen op kwaliteit en duurzaamheid. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor consumenten die waarde hechten aan groene energie en een positieve impact willen hebben op het milieu.

NextEnergy: Goedkope dynamische uurtarieven

NextEnergy onderscheidt zich door goedkope dynamische uurtarieven aan te bieden, waardoor je als consument kunt profiteren van de fluctuaties op de energiemarkt. Dit maakt NextEnergy een aantrekkelijke optie voor diegenen die actief hun energieverbruik willen beheren en optimaliseren naar de meest voordelige tijdstippen.

Met een dynamisch tariefplan van NextEnergy kun je mogelijk besparen op je energierekening door je verbruik aan te passen aan de meest voordelige uren.

Hieronder vind je een overzicht van de kostenstructuur van NextEnergy:

Kostenpost Bedrag
Vastrecht per maand € 5,00
Variabele opslag stroom € 0,02200 / kWh

Het is belangrijk om te weten dat de dynamische tarieven snel kunnen veranderen, omdat ze meebewegen met de handelsprijzen. Daarom is het raadzaam om regelmatig de tarieven te controleren en je verbruik hierop aan te passen.

Overstappen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier

Waarom overstappen?

Overstappen van energieleverancier kan een aanzienlijke besparing op je energierekening betekenen. Veel huishoudens betalen meer dan nodig door niet regelmatig van leverancier te wisselen. Door de energiemarkt actief te monitoren en over te stappen, kun je profiteren van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen.

Maak slim en gemakkelijk gebruik van een welkomstkorting of cashback, daarmee heb je al een besparing te pakken die kan oplopen tot honderden euro’s per jaar!

Het overstapproces is tegenwoordig zeer eenvoudig en wordt vaak volledig door de nieuwe leverancier geregeld. Hierdoor kom je nooit zonder energie te zitten en hoef je je geen zorgen te maken over het opzeggen van je oude contract. Bovendien, met de gratis overstapservice, is jouw overstap zo geregeld.

Het proces van overstappen is als volgt:

 1. Vergelijk energieleveranciers en kies de beste optie voor jou.
 2. Meld je aan bij de nieuwe leverancier; zij nemen het vanaf hier over.
 3. Je oude contract wordt opgezegd en je nieuwe contract gaat in.
 4. Geef je meterstanden door aan je nieuwe leverancier.
 5. Ontvang een bevestiging van je nieuwe leverancier dat alles geregeld is.

Hoe overstappen werkt

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier is een eenvoudig proces dat je veel geld kan besparen. De overstapservice van energieleveranciers zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt wisselen. Je nieuwe leverancier regelt namelijk alles voor je: van het opzeggen van je oude contract tot het in gang zetten van je nieuwe contract. Je hoeft zelf alleen maar je meterstanden door te geven.

De overstapservice is gratis en je komt nooit zonder energie te zitten tijdens de overstap.

Het proces van overstappen is als volgt:

 • Vergelijk energieleveranciers en kies de beste optie voor jou.
 • Meld je aan bij de nieuwe leverancier; zij nemen het vanaf hier over.
 • Je oude contract wordt opgezegd en je nieuwe contract gaat in.
 • Geef je meterstanden door aan je nieuwe leverancier.
 • Ontvang een bevestiging van je nieuwe leverancier dat alles geregeld is.

Als je overweegt over te stappen maar je huidige contract is nog niet afgelopen, controleer dan eerst de voorwaarden van je huidige contract. Dit geeft je inzicht in eventuele opzegvergoedingen of andere voorwaarden die van toepassing kunnen zijn bij vroegtijdig opzeggen.

Voordelen van onze overstapservice

Onze overstapservice maakt het overstappen naar een nieuwe energieleverancier een fluitje van een cent. Je hoeft je geen zorgen te maken over het opzeggen van je oude contract; dat regelen wij voor je. Zo kun je zonder onderbreking genieten van je nieuwe energiecontract, met de zekerheid dat alles achter de schermen soepel verloopt.

De overstapservice is gratis en je komt nooit zonder energie te zitten tijdens de overstap.

Het proces van overstappen is eenvoudig en overzichtelijk:

 1. Vergelijk energieleveranciers en kies de beste optie voor jou.
 2. Meld je aan bij de nieuwe leverancier; zij nemen het vanaf hier over.
 3. Je oude contract wordt opgezegd en je nieuwe contract gaat in.
 4. Geef je meterstanden door aan je nieuwe leverancier.
 5. Ontvang een bevestiging van je nieuwe leverancier dat alles geregeld is.

Goedkope stroom en gas vergelijken

Goedkope stroom en gas vergelijken

Hoe te vergelijken

Het vergelijken van energieleveranciers kan overweldigend lijken, maar met een gestructureerde aanpak is het eenvoudig. Begin met het noteren van je huidige energieverbruik; dit vind je op je laatste energierekening. Vervolgens, gebruik een betrouwbare energievergelijker online om de tarieven van verschillende leveranciers naast elkaar te leggen.

Zorg ervoor dat je alle kosten meeneemt in je vergelijking, inclusief eventuele vaste kosten en kortingen.

Hieronder een eenvoudige lijst om je te helpen bij het vergelijken:

 • Bekijk de tarieven voor gas en stroom
 • Vergelijk de looptijd van de contracten
 • Let op eventuele kortingen en acties
 • Controleer de voorwaarden voor overstappen

Door deze stappen te volgen, kun je effectief de markt verkennen en de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie vinden.

Belang van je energieverbruik en adres

Je energieverbruik en adres zijn cruciaal bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier. Deze factoren bepalen namelijk de beschikbaarheid en prijzen van energiecontracten in jouw regio.

Door je verbruik en postcode in te vullen in onze vergelijker, krijg je een op maat gemaakt overzicht van de beste deals.

Het is belangrijk om een realistische inschatting van je energieverbruik te maken. Als je deze gegevens niet bij de hand hebt, kunnen we een schatting maken op basis van je woonsituatie. Hieronder een overzicht van hoe je situatie je verbruik kan beïnvloeden:

 • Alleen
 • Samen
 • Klein gezin
 • Middel gezin
 • Groot gezin

Door je exacte verbruik en adresgegevens op te geven, kun je de meest voordelige energiecontracten voor jouw situatie vinden. Dit proces helpt je niet alleen geld te besparen, maar zorgt ook voor een energiecontract dat goed aansluit bij jouw levensstijl.

Kiezen van de looptijd van je contract

Bij het kiezen van de looptijd van je energiecontract is het belangrijk om je persoonlijke situatie en voorkeuren in overweging te nemen. Wil je flexibiliteit of juist zekerheid? Een 1-jarig contract biedt de mogelijkheid om jaarlijks te heroverwegen en te profiteren van eventuele prijsdalingen. Aan de andere kant biedt een meerjarig contract meer zekerheid over je energietarieven op de lange termijn, maar ben je minder flexibel.

Het is essentieel om de voor- en nadelen van verschillende contractduren af te wegen tegen je eigen behoeften.

Hieronder vind je een overzicht van de kenmerken van variabele en vaste contracten:

 • Variabel contract: Maandelijks opzegbaar, tarief kan variëren.
 • Vast contract: Niet maandelijks opzegbaar, je betaalt een vast tarief gedurende de contractperiode.

Door je energieverbruik en persoonlijke voorkeuren te vergelijken met de beschikbare contractopties, kun je de beste keuze maken voor jouw situatie.

Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier?

Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier?

Gebruik van de energievergelijker

Het gebruik van een energievergelijker is een efficiënte manier om de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie te vinden. Vul simpelweg je postcode en jaarverbruik in, en de vergelijker doet de rest. Je krijgt een overzicht van de beschikbare contracten op jouw adres, met de goedkoopste optie altijd bovenaan.

Om een accurate vergelijking te maken, is het essentieel om je jaarverbruik en postcode bij de hand te hebben.

Hieronder vind je een eenvoudige stap-voor-stap handleiding om de goedkoopste energieleverancier te vinden:

 1. Vul je postcode en jaarverbruik in.
 2. Kies de looptijd van je energiecontract.
 3. Kies de goedkoopste energieleverancier uit de lijst.

Prijsvechters en hun aanbiedingen

Prijsvechters in de energiemarkt zijn leveranciers die zich onderscheiden door hun lage prijzen. Deze leveranciers kunnen de kosten laag houden door efficiënte bedrijfsvoering en grote klantenvolumes. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de voorwaarden van het contract.

Bij het kiezen van een energieleverancier is het essentieel om de algemene voorwaarden zorgvuldig door te lezen.

Hieronder vind je een overzicht van enkele veelvoorkomende aanbiedingen die prijsvechters gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken:

 • Welkomstkortingen
 • Cashback acties
 • Vaste lage tarieven voor een bepaalde periode
 • Loyaliteitsbonussen voor langdurige klanten

Deze aanbiedingen kunnen aantrekkelijk zijn, maar het is cruciaal om te controleren of er geen verborgen kosten zijn en wat de voorwaarden zijn na afloop van de promotieperiode. Een grondige vergelijking en het lezen van de kleine lettertjes kunnen je helpen om de beste deal te vinden die past bij jouw energiebehoeften en -verbruik.

Postcodecheck voor de beste deal

De postcodecheck is een cruciale stap in het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Door simpelweg je postcode en energieverbruik in te voeren, krijg je toegang tot een op maat gemaakte lijst van energieleveranciers die het beste bij jouw behoeften passen. Dit proces zorgt ervoor dat je niet alleen de goedkoopste optie vindt, maar ook een leverancier die aansluit bij jouw verbruikspatroon en voorkeuren.

Om een accurate vergelijking te maken, is het essentieel om je jaarverbruik en postcode bij de hand te hebben.

Hieronder vind je een eenvoudige stap-voor-stap handleiding om de goedkoopste energieleverancier te vinden:

 1. Vul je postcode en jaarverbruik in.
 2. Kies de looptijd van je energiecontract.
 3. Kies de goedkoopste energieleverancier uit de lijst.

Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk en snel de beste deal voor jouw situatie vinden. Het is een efficiënte manier om te besparen op je energierekening zonder in te leveren op kwaliteit of service.

Vast contract voor prijszekerheid

Vast contract voor prijszekerheid

Voordelen van een vast contract

Een vast contract biedt je prijszekerheid voor de gehele looptijd. Dit betekent dat je niet te maken krijgt met onverwachte prijsstijgingen, zelfs als de marktprijzen omhoog gaan. Dit maakt het plannen van je financiën een stuk eenvoudiger en voorspelbaarder.

Met een vast contract weet je precies waar je aan toe bent en kun je onaangename verrassingen voorkomen.

Daarnaast bieden veel energieleveranciers aantrekkelijke welkomstkortingen en cashbacks wanneer je kiest voor een vast contract. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren op je energierekening. Het is echter belangrijk om de voorwaarden goed te lezen en te begrijpen wat er gebeurt als de contractperiode afloopt.

 • Zekerheid over je energiekosten
 • Mogelijkheid tot het ontvangen van welkomstkortingen en cashbacks
 • Geen last van prijsstijgingen tijdens de contractperiode

Vergelijken van gas en stroom

Het vergelijken van gas- en stroomtarieven is essentieel om te zorgen dat je niet te veel betaalt voor je energie. Door regelmatig de tarieven van verschillende leveranciers naast elkaar te leggen, kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. Dit is vooral belangrijk als je momenteel een variabel contract hebt, waarbij de prijzen kunnen fluctueren.

Check and switch to fixed energy contracts with the lowest rates before July 1. New customers benefit from low prices for 1 or 3 years. Compare and switch easily for cost savings.

Het is ook nuttig om te weten dat de energiemarkt regelmatig verandert. Nieuwe aanbiedingen en kortingen worden vaak geïntroduceerd, waardoor het mogelijk is om over te stappen naar een contract met nog lagere tarieven. Vergelijk daarom niet alleen op prijs, maar ook op de voorwaarden van het contract.

Kiezen tussen variabele en vaste tarieven

Bij het kiezen tussen variabele en vaste tarieven is het belangrijk om je persoonlijke situatie en voorkeuren in overweging te nemen. Variabele tarieven bieden flexibiliteit en de mogelijkheid om te profiteren van dalende prijzen, maar brengen ook het risico van prijsstijgingen met zich mee. Vaste tarieven daarentegen bieden prijszekerheid gedurende de looptijd van je contract, wat vooral aantrekkelijk kan zijn in tijden van prijsschommelingen.

Om een weloverwogen keuze te maken, is het essentieel om de voor- en nadelen van beide opties zorgvuldig af te wegen.

Hieronder vind je een overzicht van de kenmerken van variabele en vaste contracten:

 • Variabel contract: Maandelijks opzegbaar, tarief kan variëren.
 • Vast contract: Niet maandelijks opzegbaar, je betaalt een vast tarief gedurende de contractperiode.

Conclusie

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract is een belangrijke stap om te besparen op je energierekening. Door regelmatig de tarieven te vergelijken en gebruik te maken van de beschikbare tools en informatie, kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw verbruik en wensen. Vergeet niet de voordelen van welkomstkortingen en cashbacks te overwegen, en houd rekening met je persoonlijke voorkeur voor flexibiliteit of zekerheid in contractduur. Met de juiste aanpak kun je aanzienlijk besparen en tegelijkertijd genieten van de zekerheid van vaste tarieven.

Gerelateerde artikelen

besparen

Vergelijking: de goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor een periode van drie jaar vast kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. Dit artikel biedt inzicht in hoe je de Lees verder…

besparen

Inzicht in de vaste kosten van jouw energievoorziening

  De energierekening is opgebouwd uit verschillende vaste kostenposten die invloed hebben op de totale prijs van jouw energievoorziening. Door inzicht te krijgen in deze vaste kosten, kun je beter begrijpen waar je geld naartoe Lees verder…

besparen

Waarom een gascontract voor 3 jaar vastzetten?

Een gascontract voor 3 jaar vastzetten kan voordelen bieden op het gebied van prijszekerheid en gemak. In dit artikel worden de voor- en nadelen van het Vattenfall 3 Jaar Vast Tarief, de tarieven van Vattenfall Lees verder…