In augustus werden we geconfronteerd met aanzienlijke schommelingen in de gasprijzen, wat resulteerde in aanzienlijke prijsstijgingen voor veel energiecontracten. Gelukkig lijken de gasprijzen in september eindelijk weer te stabiliseren.

Wie is de goedkoopste energieleverancier in september?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier voor september, dan is Budget Energie momenteel de meest goedkoopste optie met hun variabele contract. Dankzij een combinatie van lage tarieven en vaste energiekosten bieden ze zelfs zonder cashback de meest voordelige keuze. Momenteel liggen de goedkoopste energietarieven rond de € 0,38 per kWh en € 1,31 per m³.

Het enige nadeel is dat dit een variabel contract betreft, wat betekent dat er geen garantie is dat de energietarieven zo laag zullen blijven. Als je meer zekerheid wilt, overweeg dan een 1-jarig vast energiecontract.

Goedkoopste 1 jaar energiecontract

Voor wie de komende tijd zekerheid wil wat betreft de energiekosten of zich zorgen maakt over mogelijke stijgingen van de gasprijzen in de winter, is het 1-jarige contract van Energiedirect een de beste keuze. Op dit moment bieden zij de hoogste korting van € 250,- op hun 1-jarige vast contract, waardoor je je deze winter geen zorgen hoeft te maken over prijsstijgingen. Naast Energiedirect bieden zowel Oxxio als Engie de voordeligste 1-jarige vaste contracten aan. Oxxio staat op de tweede plaats voor het meest goedkope vaste energiecontract, met een aantrekkelijke cashback van € 210,-, terwijl Engie momenteel een cashback van € 100,- heeft.

Hier is een overzicht van de tarieven en kortingen voor de verschillende leveranciers:

Goedkoopste energieleverancier september 2023
Leverancier Stroomtarief Gastarief Korting Contract
Budget Energie € 0,38 per kWh € 1,31 per m³ Geen Variabel
Energiedirect € 0,38 per kWh € 1,34 per m³ € 250,- 1 jaar
Oxxio € 0,38 per kWh € 1,36 per m³ € 210,- 1 jaar
Engie € 0,33 per kWh € 1,35 per m³ € 100,- 1 jaar
Vandebron € 0,33 per kWh € 1,44 per m³ € 150,- 1 jaar
Vergelijk alle energiecontracten

Goedkoopste 1 jaar alleen stroom contract

Op dit moment heeft Vattenfall het goedkoopste 1 jaar vast alleen stroom contract. Bij dit 1 jarige alleen stroom contract betaal je ongeveer € 0.33,- per kWh. Zit je momenteel al bij Vattenfall en ben je op zoek naar een goedkoop alternatief? Dan zijn er nog steeds een paar opties. Op de tweede plaats staat het 1-jarige vaste contract van Budget Energie, dat naast stabiele tarieven gedurende het jaar ook een cashback tot € 115,- biedt op basis van je energieverbruik. Daarnaast heeft UnitedConsumers een vergelijkbaar 1-jarig vast contract, maar dan met een cashback van € 75,-.

Welke energie leveranciers is het goedkoopste voor mij?

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor jou is afhankelijk van je adres en je energieverbruik. Maak gebruik van onze energievergelijker om te ontdekken welke energieleverancier de beste prijs biedt voor jouw specifieke situatie. Vergelijk de tarieven en opties en kies de energieleverancier die het beste bij jou past.

Goedkoopste energieleverancier vergelijken