In maart zijn de energieprijzen aardig omlaag gegaan en hebben steeds meer leveranciers aanbod. Een groot aantal van deze leveranciers hebben nu tarieven onder het prijsplafond, maar wie is de goedkoopste? In dit artikel kijken we naar de goedkoopste energiecontracten van dit moment.

Wie is de goedkoopste energieleverancier van 2023?

NextEnergy is momenteel met hun dynamische energiecontract de goedkoopste energieleverancier. Bij een dynamisch energiecontract kun je met een app bijhouden wanneer de energieprijzen het gunstigst zijn. Dit is nodig want bij een dynamisch energiecontract kunnen de prijzen om het uur veranderen. Met hun huidige energiecontract hebben ze stroom tarieven die rond de € 0,30 liggen. De gasprijzen bij hun dynamisch energiecontract liggen momenteel onder de € 1,20. Heb je momenteel een variabel energiecontract? Dan is de kans groot dat je momenteel duurdere tarieven betaalt. De prijzen van NextEnergy zijn namelijk veel goedkoper dan het huidige prijsplafond (€ 1,45 per m³ voor gas en 0,45 per kWh voor stroom.)

Naast NextEnergy zijn Frank Energie, Oxxio en Budget de goedkoopste leveranciers die momenteel contracten beschikbaar hebben. Als je meer zekerheid wil voor de komende maanden of een dynamisch energiecontract niks vind dan kun je momenteel ook ervoor kiezen om een vast contract te nemen. Wij hebben hieronder de goedkoopste energiecontracten voor je neergezet.

Top 4 goedkoopste energiecontracten van april

Leverancier Stroomtarief Gastarief Contract
NextEnergy € 0,30 per kWh € 1,19 per m³ Variabel
Frank Energie< € 0,31 per kWh € 1,15 per m³ Variabel
Oxxio € 0,33 per kWh € 1,26 per m³ 6 maanden
Budget Energie € 0,39 per kWh € 1,26 per m³ Variabel
Vergelijk alle energiecontracten

Goedkoopste half jaar vast contract

Oxxio is momenteel de goedkoopste energieleverancier voor als je een vast contract wil. Ze hebben goedkope tarieven die onder het prijsplafond zitten.

  • Stroomtarief: € 0,33 per kWh
  • Gastarief: € 1,26 per m³
Deze tarieven zijn inclusief BTW en belastingen.

Het vaste contract van Oxxio is voor 6 maanden. Dit is een vrij nieuwe lengte voor een vast contract, maar wordt steeds meer aangeboden door verschillende leveranciers zoals Budget Energie en Mega. Heb je liever voor een langere tijd een vast contract?  Dan kun je het beste voor het goedkoopste 1 jaar vast contract gaan.

Bekijk Oxxio 6 maanden vast contract

Goedkoopste 1 jaar vast energiecontract

Het goedkoopste 1 jaar vast contract is momenteel van Budget Energie. Met hun 1 jaar vast contract heb je tarieven die onder het prijsplafond zitten. Hierdoor heb je het komende jaar zekerheid met je energietarieven en heb je beter overzicht van je energiekosten voor het komend jaar.

  • Stroomtarief: € 0,39
  • Gastarief: € 1,35
Deze tarieven zijn inclusief BTW en belastingen.

Vergelijk Budget Energie contracten

Zullen de energieprijzen blijven zakken in 2023?

De gasprijzen zijn in februari en maart erg gezakt waardoor leveranciers steeds goedkopere tarieven kunnen aanbieden. Toch is het niet zeker of deze daling er ook zal zijn in de zomer en winter maanden van 2023. Het is daarom ons advies om de tarieven goed in de gaten te houden en over te stappen nu de tarieven nog op zijn laagst zijn. Als je zekerheid wil heb je momenteel keuze uit verschillende vaste contracten.

Wil je zien welke contracten er beschikbaar zijn op jouw adres? Bekijk dan onze vergelijker. We zetten dan het goedkoopste energiecontract voor jou bovenaan zodat je overzichtelijk kan zien wat de beste keuze is.

Vergelijk alle energiecontracten