Goedkoopste Energieleverancier 2017

Voorwaarden inzichtelijk gemaakt bij alle energieleveranciers
woensdag, 03 mei 2017 12:27

Voorwaarden inzichtelijk gemaakt bij alle energieleveranciersDe voorwaarden voor een energiecontract zijn vernieuwd. Ze zijn opgesteld door Energie Nederland en dus niet door leveranciers zelfs. Vrijwel al het juridische jargon is eruit gehaald, hierdoor zijn de voorwaarden een stuk beter leesbaar.

De nieuwe voorwaarden beter leesbaar

Inhoudelijk zijn de voorwaarden nauwelijks verandert. Er zijn een aantal kleine regels zoals koop op afstand en de regelgeving rond incassokosten aangepast. Maar belangrijke voorwaarden zoals de veertien dagen bedenktijd zijn nog altijd van toepassing. De algemene voorwaarden gelden voor alle energieleveranciers. Het is daarom veel interessanter om te kijken naar de specifieke contractvoorwaarden. De contractvoorwaarden bevatten bijvoorbeeld de prijs, looptijd van het contract en of het een vast of variabel tarief is.

Ons advies is om te kiezen voor een energieleverancier met vaste tarieven en een contractduur van één jaar, zo kom je altijd terecht bij de goedkoopste energieleverancier. Ook is het moment van overstappen naar een nieuwe energieleverancier cruciaal. Lees hier over meer in het onderstaande kopje over de opzegvergoeding.

Opzegvergoeding bij de goedkoopste energieleverancier

We hebben vaak de vraag gekregen of men ‘gratis’ mag overstappen nu de voorwaarden gewijzigd zijn. Dit is helaas niet mogelijk. Dit komt omdat het niet over ingrijpende inhoudelijke voorwaarden gaat want de voorwaarden gelden voor iedere leverancier. Mocht je voor het einde van je contract willen overstappen van energieleverancier, dan moet je vaak een opzegvergoeding betalen. Je kunt hierover meer lezen in ons artikel over overstappen zonder overstapboete.

Het moment van overstappen is cruciaal om het meeste te kunnen besparen. Zeker wanneer je nieuwe energieleverancier je opzegvergoeding niet vergoedt. Het is daarom aan te raden om altijd over te stappen als je contract afgelopen is. Wacht echter niet te lang want dan krijg je te maken met slaperstarieven en betaal je meer voor je energie.

Meerdere aansluitingen bij de goedkoopste energieleverancier

Vanaf 2018 is het mogelijk om een energiecontract aan te schaffen bij meerdere energieleveranciers. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een andere leverancier stroom af te nemen voor een laadpaal van je auto dan de stroom voor thuis. De ACM heeft dit onlangs aangekondigd en bevestigt hierbij dat ze een groot voorstander zijn van verduurzaming van energie. Zelf geeft de ACM aan dat het besluit geld oplevert voor consumenten en het de concurrentie in duurzaam geproduceerd elektriciteit en elektrisch rijden stimuleert.

Er kleven echter wel wat nadelen aan, zo moet je op eigen kosten een extra elektriciteitsmeter laten installeren. Hierdoor is het ook niet mogelijk om zelf opgewekte stroom te gebruiken. Daarnaast is de vraag of je daadwerkelijk zoveel kunt besparen dat het de moeite waard is.

 

7 Zekerheden

Goedkoopste prijzen
14 dagen bedenktijd
10 jaar ervaring
Transparante prijzen
100% Objectief
Gratis overstappen
Vergelijk Keurmerk

Energieleveranciers

Pure Energie


Engie


EnergieDirect


E-ON


Essent


NLE


Qurrent


Nuon


Oxxio


Greenchoice


Energie aanbiedingen op een rij:
Energie aanbiedingen
Beste Energieleverancier voor jou:
Beste energieleverancier

U bent hier  :