Wat te doen bij een onterecht incasso na overstappen van energieleverancierOndanks dat het overstappen van energieleverancier veelal foutloos verloopt, kan het zo zijn dat je tegen problemen aanloopt. Zo komt het wel eens voor dat een energieleverancier onterecht een incasso doet voor een maand waarin je geen klant meer bent.

Een onterecht incasso heeft vaak te maken met de administratie die enige dagen achterloopt. Als voorbeeld nemen we een consument die zijn energie contract heeft opgezegd bij Qurrent per 28 februari. Gezien deze energieleverancier incasso’s rond de 25ste van de maand int is de maand maart geïncasseerd. Ondanks dat de betreffende consument geen klant meer is in die maand. Dit heeft te maken met de administratieve verwerking van de overstap.

Wat te doen bij een onterecht incasso

Als je in de bovenstaande situatie terecht komt is het zeer eenvoudig op te lossen. Via internet bankieren kan je inloggen op de rekening waarop het incasso heeft plaatsgevonden. Dit incasso van de oude energieleverancier kun je vervolgens door de bank laten terugboeken. Als je dit op een werkdag doet is dit meestal dezelfde dag nog geregeld. Let op dat in weekenden geen transacties tussen banken plaatsvinden.

Nadat je het incasso hebt terug laten boeken is het verstandig om contact op te nemen met de energieleverancier. Hierin kan je uitleggen dat je in de maand maart geen klant meer bent en dat je daarom het incasso hebt terug laten vorderen. In veel gevallen zal de klantenservice uitleggen dat het verschil met de eindafrekening verrekent wordt en dat terugboeken niet per se nodig is. Niet iedereen heeft het echter even breed en een dergelijk incasso kan voor problemen zorgen. Nadat je de klantenservice hebt geïnformeerd zal deze contact opnemen met de administratieve afdeling zodat de terugboeking verwerkt kan worden.

Wat te doen bij betalingsherinneringen

Het kan voorkomen dat je na het terugboeken een betalingsherinnering krijgt van je energieleverancier. Dit is nog geen reden tot paniek, vaak is het zo dat het even duurt voordat de administratie de overstap verwerkt heeft en je eindafrekening regelt. We raden wel aan om voor de zekerheid nog contact op te nemen met je energieleverancier voor de zekerheid en aan te dringen dat de administratie dit snel verwerkt.

> Bekijk hier wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is

Categorieën: informatief

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Budget Energie is de goedkoopste energieleverancier met tarieven onder het prijsplafond

Sinds het begin van 2023 geldt het prijsplafond. Dit betekent dat je bij een bepaald verbruik maar een maximaal tarief hoeft te betalen voor jouw stroom en gas. Budget Energie is de eerste energieleverancier die Lees verder…

Geen categorie

Zo vind je de goedkoopste energieleverancier van 2022 (in een roerige energiemarkt)

De energieprijzen, met name de gasprijzen, staan al maanden ontzettend onder druk. Niet alleen hebben de energieprijzen recordhoogtes bereikt, de meeste leveranciers nemen nog steeds geen nieuwe klanten meer aan. Wat kun je nu het Lees verder…

Geen categorie

De beste energie welkomstcadeaus van dit moment



 Een leuk welkomstcadeau bij je energiecontract is altijd mooi meegenomen. Vooral als je dat cadeau eigenlijk al zelf wilde kopen. Dit levert je een mooie besparing op én de zekerheid van vaste tarieven voor Lees verder…