De goedkoopste energieleverancier met overstapserviceOverstappen naar de goedkoopste energieleverancier lijkt misschien een heel gedoe, maar de overstap is vaak zo geregeld. Zeker wanneer je bij je nieuwe energieleverancier gebruik kan maken van de overstapservice.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier met de overstapservice

Steeds meer energieleveranciers bieden een overstapservice aan. Dit maakt overstappen naar de goedkoopste energieleverancier nog eenvoudiger. De overstapservice zorgt ervoor dat de overstap van je oude naar je nieuwe energieleverancier gemakkelijk verloopt. Bovendien kan je hier terecht met al je vragen betreffende je overstap en nieuwe energiecontract.

Kies de goedkoopste energieleverancier1. Kies de goedkoopste energieleverancier. Voordat je beslist naar welke energieleverancier je overstapt, is het goed om de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dit hoef je gelukkig niet helemaal zelf te doen. Op goedkoopste energieleverancier houden wij de gas en elektriciteitstarieven voor je bij en bepalen we wekelijks wie de goedkoopste energieleverancier van dat moment is. Zo kan je gemakkelijk een keuze maken. Bij de aanvraag van het nieuwe energiecontract kan je aangeven dat je gebruik wilt maken van de overstapservice.

14 dagen bedenktijd2. 14 dagen bedenktijd. Wanneer je gekozen hebt voor de goedkoopste energieleverancier krijg je een bevestigingsbrief thuis gestuurd. Je hebt nu nog 14 dagen te tijd om de bevestiging door te nemen en definitief te beslissen of je over wilt stappen. Wanneer je af wilt zien van de aanvraag moet je dit telefonisch of schriftelijk aan de energieleverancier doorgeven.

  Het oude contract wordt voor je opgezegd3. Het oude contract wordt voor je opgezegd. Nadat je hebt besloten om over te stappen moet het contract bij je oude energieleverancier worden opgezegd. Dit wordt geregeld door de overstapservice van je nieuwe energieleverancier. Hier hoef je dus zelf niets voor te doen.

  Meterstanden doorgeven4. Meterstanden doorgeven. Bovendien ontvang je een formulier van de overstapservice van je nieuwe energieleverancier. Hierop moet je de meterstanden doorgeven. Op basis van de meterstanden kan je nieuwe energieleverancier een voorschot nota opstellen en je oude energieleverancier een eindafrekening maken.

  De overstap is geregeld5. De overstap is geregeld. De overstapservice van je nieuwe energieleverancier stuurt je tot slot nog een bevestigingsbrief met daarin de startdatum van het nieuwe energiecontract en de hoogte van het voorschotbedrag. Je energie wordt nu automatisch omgezet en je zal niet zonder gas of elektriciteit komen te zitten.

 

Een overstapservice bij de goedkoopste energieleverancier


Bij iedere energieleverancier is het mogelijk om gebruik te maken van de overstapservice. Bovendien is de overstapservice die geleverd wordt overal gelijk. De overstapservice zorgt ervoor dat je op tijd de juiste formulieren krijgt en dat het contract bij je oude energieleverancier op het goede moment wordt opgezegd.
De goedkoopste energieleverancier met overstapservice van dit moment is De Nederlandse Energie Maatschappij. Deze energieleverancier hanteert lage tarieven voor gas en stroom en geeft bovendien een hoge welkomstkorting van € 125,00. Qurrent, Delta en Essent geven ook mooie welkomstkortingen, maar deze zijn niet zo hoog als die van De Nederlandse Energie Maatschappij.
Energieleverancier Overstapservice Maandprijs – 1 jaar vast
NLE Ja € 123,13
Qurrent Ja € 126,43
Engie Ja € 131,00
Oxxio Ja € 132,18
Noun Ja € 136,66
EnergieDirect Ja € 137,00
Essent Ja € 139,14
De maandprijzen zijn berekend bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh elektriciteit en 1500 m3 gas. De kortingen zijn meegenomen in de maandprijs. Voor de gasprijzen en het berekenen van de maandprijs, is rekening gehouden met een adres is Groningen. Groningen valt binnen de goedkoopste gasregio van Nederland. Op een ander adres zullen de kosten per maand daarom iets hoger uitvallen.
Categorieën: vergelijken

Gerelateerde artikelen

besparen

Goedkoopste energieleverancier vast contract

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. In 2024 is het echter belangrijker dan ooit om de energietarieven Lees verder…

besparen

Vergelijking: de goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor een periode van drie jaar vast kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. Dit artikel biedt inzicht in hoe je de Lees verder…

besparen

Inzicht in de vaste kosten van jouw energievoorziening

  De energierekening is opgebouwd uit verschillende vaste kostenposten die invloed hebben op de totale prijs van jouw energievoorziening. Door inzicht te krijgen in deze vaste kosten, kun je beter begrijpen waar je geld naartoe Lees verder…