Groene stroom van goedkope energieleverancierWelke goedkope energieleverancier levert groene stroom en zorgt zo voor een minimale uitstoot voor de natuur. Na de klimaatconferentie in Parijs, zijn de doelen met betrekking tot hernieuwbare energie weer even op scherp gezet. Steeds meer energieleveranciers en energie opwekkende leveranciers zien het belang in van hernieuwbare energie. Tot hernieuwbare energie scharen we energie die verhaald wordt door middel van windmolens, waterkrachtcentrales, zonnecollectoren en de verbranding van biomassa. Dit zijn onuitputtelijke bronnen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld kolen voor de kolencentrales, die minder schadelijk zijn voor het milieu.

Uitstoot van energieproducenten

In reactie op de klimaattop gaf energieproducent en -leverancier Delta al aan dat ze vanaf 1 januari 2016 aan alle consumenten en zakelijke klanten alleen nog groene stroom gaan leveren. Hiermee zal DELTA de schoonste grote energieproducent van Nederland worden, andere grote energieproducenten zijn Essent, Electrabel en E.ON. Met deze aanpassing zal Delta uitkomen op een gemiddelde uitstoot van 100 gram CO2 per kWh. Bij Essent is dit 359 gram CO2 per kWh voor alle Essent organisaties, dus ook dochterondernemingen, en voor Essent alleen 172,9 gram CO2 per kWh. Energieproducent Electrabel komt op 126 gram CO2 per kWh en E.ON komt uit op 373 gram CO2 per kWh. De oorzaak van een hoog aandeel CO2 per kWh bij sommige energieproducenten wordt veroorzaakt door het leveren van ‘grijze stroom’ aan zakelijke klanten.

Goedkope energieleverancier met groene stroom

Lang niet alle energieleveranciers produceren hun eigen stroom, dit is voorbehouden aan de leveranciers die hierboven staan vermeld. Andere energieleveranciers nemen dus de stroom af die opgewekt wordt door andere partijen. Drie energieleveranciers kiezen momenteel voor het alleen afnemen en leveren van groene stroom aan consumenten en zakelijke klanten; Oxxio, Nederlandse Energiemaatschappij en Qurrent. Door het leveren van groene stroom aan klanten, wordt de uitstoot van CO2 laag gehouden. Als er gebruik gemaakt wordt van hernieuwbare energie, is de uitstoot 0, oftewel 0 gram CO2 per kWh. Deze energieleveranciers laten zien dat groene stroom ook afgenomen kan worden bij een goedkope energieleverancier.

Kosten groene stroom via goedkope energieleverancier

We vergelijken de drie energieleveranciers die zorgen voor weinig uitstoot, met elkaar op prijs. Het gaat hierbij om Oxxio, de Nederlandse energiemaatschappij en Qurrent.
Energieleverancier Tarieven Maandprijs
NLE 3 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,19773 + Gas € 0,46335
  • Vastrecht: € 5,99 p.p
  • € 150,- korting op jaarafrekening
€ 115,50
Qurrent 2 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,2020 + Gas € 0,5093
  • Vastrecht: € 6,05 p.p.
  • Welkomstkorting € 175,-
€ 120,48
Oxxio 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,19713 + Gas € 0,53543
  • Vastrecht: € 4,59 p.p.
€ 134,00
Voor de gasprijzen en het berekenen van de maandprijs, is rekening gehouden met een adres is Groningen. Groningen valt binnen de goedkoopste gasregio van Nederland. Op een ander adres zullen de kosten per maand en de gasprijzen, iets hoger uitvallen. De kortingen zijn meegenomen in de maandprijs, deze maandprijs geld voor het eerste jaar.
Categorieën: informatief

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Budget Energie is de goedkoopste energieleverancier met tarieven onder het prijsplafond

Sinds het begin van 2023 geldt het prijsplafond. Dit betekent dat je bij een bepaald verbruik maar een maximaal tarief hoeft te betalen voor jouw stroom en gas. Budget Energie is de eerste energieleverancier die Lees verder…

Geen categorie

Zo vind je de goedkoopste energieleverancier van 2022 (in een roerige energiemarkt)

De energieprijzen, met name de gasprijzen, staan al maanden ontzettend onder druk. Niet alleen hebben de energieprijzen recordhoogtes bereikt, de meeste leveranciers nemen nog steeds geen nieuwe klanten meer aan. Wat kun je nu het Lees verder…

Geen categorie

De beste energie welkomstcadeaus van dit moment



 Een leuk welkomstcadeau bij je energiecontract is altijd mooi meegenomen. Vooral als je dat cadeau eigenlijk al zelf wilde kopen. Dit levert je een mooie besparing op én de zekerheid van vaste tarieven voor Lees verder…