Goedkoopste energieleverancier

De goedkoopste energieleverancier van dit moment
dinsdag, 08 december 2015 08:53

De goedkoopste energieleverancier van dit momentDe totale maandprijs van de goedkoopste energieleverancier is afhankelijk van de tarieven voor gas en elektriciteit, de kosten voor vastrecht en eventuele kortingen.

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt blijkt dat in 2015 de kosten van energierekeningen in Nederland gemiddeld met € 16,00 zijn gedaald. Er is dan ook sprake van scherpe concurrentie op de energiemarkt. Energieleveranciers bieden lage tarieven en hoge kortingen aan om zo de goedkoopste energieleverancier te zijn.

Gas en elektriciteit bij de goedkoopste energieleverancier

Door wisselende prijzen en kortingen is het aan te raden om regelmatig te vergelijken of jou energieleverancier nog altijd de goedkoopste is. Als dit niet zo is kan je enorm besparen door over te stappen naar een andere leverancier. Bij het kiezen van de goedkoopste energieleverancier zijn er verschillende dingen waar je op moet letten.

Allereest kunnen de tarieven voor gas en elektriciteit per provider enorm verschillen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien wel mee te vallen, maar door de tarieven te verrekenen met je gemiddelde jaarverbruik wordt het verschil in prijs duidelijk zichtbaar. Iets waar je rekening mee moet houden bij het vergelijken is het verschil tussen grijze en groene stroom. Qurrent, Eon en Oxxio leveren enkel groene stroom en Electrabel hanteert hetzelfde tarief voor grijze en groene stroom, dus hier hoef je niet te letten op verschillende tarieven. De andere leveranciers rekenen hogere tarieven voor groene stroom.

De goedkoopste energieleverancier van dit moment

Ten tweede is het belangrijk om de kosten voor het vastrecht mee te nemen in je vergelijking. Deze kunnen per energieleverancier verschillen en dat verschil kan jaarlijks flink oplopen. Electrabel is de goedkoopste energieleverancier als het gaat om vastrecht. Je betaald hier slechts € 3,125 per product, per maand.

Tot slot hebben energieleveranciers regelmatig mooie kortingsacties. Deze gelden meestal voor nieuwe klanten om het zo aantrekkelijk te maken om over te stappen. Goed om te weten is dat de kortingen meestal achteraf verrekend worden bij de jaarafrekening. Mocht je het contract voortijdig opzeggen geldt de korting niet.

De goedkoopste energieleverancier bij een 1 jaar vast contract

De meeste kortingen worden gegeven bij een 1 jaar contract. De hoge kortingen in combinatie met de voordelige tarieven maakt dat een contract van 1 jaar de goedkoopste optie is. Een bijkomend voordeel is dat je zo ieder jaar opnieuw kan overstappen naar de goedkoopste energieleverancier.

Energieleverancier Tarieven Maandprijs
NLE 1 jaar vast
 • Elektriciteit € 0,19603 + Gas € 0,49453
 • Vastrecht: € 4,51 p.p
 • € 125,- korting op jaarafrekening
€ 118,00
Qurrent 1 jaar vast
 • Elektriciteit € 0,20280 + Gas € 0,51430
 • Vastrecht: € 6,05 p.p.
 • Korting: € 175,- op jaarafrekening
€ 121,34
Oxxio 1 jaar vast
 • Elektriciteit € 0,19713 + Gas € 0,53543
 • Vastrecht: € 4,59 p.p.
€ 134,00

De maandprijs is gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1500 m3 gas. Het vastrecht en eventuele kortingen zijn in de maandprijs verrekend.

Qurrent geeft op dit moment de hoogste korting van € 175,00 bij een 1 jaar contract. Toch is de Nederlandse Energie Maatschappij de goedkoopste energieleverancier van dit moment. Zij hanteren de laagste tarieven voor gas en elektriciteit. De energietarieven van Oxxio zijn ook erg laag, maar zij geven momenteel geen korting waardoor de gemiddelde maandprijs wel hoger is dan bij Qurrent.

De goedkoopste energieleverancier bij een flexibel contract met variabele tarieven

Het kan natuurlijk zijn dat je voorkeur tocht uitgaat naar een flexibel contract met variabele prijzen. Dit wordt dan ook door iedere energieleverancier aangeboden. De tarieven voor gas en elektriciteit liggen dan vaak wel hoger dan bij een 1 jaar vast contract. Daarnaast wordt er zelden korting gegeven op een flexibel contract.

Energieleverancier Tarieven Maandprijs
Qurrent Variabel
 • Elektriciteit € 0,20790 + Gas € 0,52280
 • Vastrecht: € 6,05 p.p.
€ 138,09
Oxxio Variabel
 • Elektriciteit € 0,21261 + Gas € 0,56467
 • Vastrecht: € 4,99 p.p.
€ 142,58
Electrabel Variabel
 • Elektriciteit € 0,22326 + Gas € 0,59167
 • Vastrecht: € 3,125 p.p.
€ 145,33

De maandprijs is gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1500 m3 gas. Het vastrecht en eventuele kortingen zijn in de maandprijs verrekend.

Qurrent is de goedkoopste energieleverancier als het gaat om variabele prijzen. Toch betaal je bij een flexibel contract van Qurrent maandelijks gemiddeld € 20,00 meer dan bij een 1 jaar vast contract van de Nederlandse Energie Maatschappij. Als je echt voordelig uit wil zijn is het dus slimmer om een 1 jaar vast contract te nemen.

 

7 Zekerheden

Goedkoopste prijzen
14 dagen bedenktijd
10 jaar ervaring
Transparante prijzen
100% Objectief
Gratis overstappen
Vergelijk Keurmerk

Energieleveranciers

Budget Energie


Oxxio Energie


Pure Energie


Engie


EnergieDirect


Essent


NLE


Qurrent


Nuon


Oxxio


Greenchoice


Energie aanbiedingen op een rij:
Energie aanbiedingen
Beste Energieleverancier voor jou:
Beste energieleverancier

U bent hier  :