De goedkoopste energieleverancier wanneer je door verhuizing je contract moet wijzigenWanneer je verhuist naar een woning met stadsverwarming is het niet langer mogelijk om gas af te nemen bij je energieleverancier.

Wat te doen bij verhuizing naar een woning met stadsverwarming

De meeste woningen hebben een aansluiting voor zowel elektriciteit als gas. Je neemt dan vaak beide producten af bij de goedkoopste energieleverancier. Er zijn echter ook woningen zonder gasaansluiting, bijvoorbeeld wanneer er op je adres stadverwarming geleverd wordt. Energieleveranciers bieden daarom ook de mogelijkheid om alleen elektriciteit of alleen gas af te nemen. Zo betaal je enkel voor het product dat je gebruikt. Het contract dat je afsluit bij je energieleverancier staat altijd op naam. Dit bekend dat je energiecontract met je mee verhuist naar je nieuwe adres. Het kan zijn dat je gaat verhuizen naar een woning zonder gasaansluiting, terwijl je een lopend contract hebt voor beide producten. Afhankelijk van het contract dat je hebt bieden de meeste energieleveranciers de mogelijkheid om na je verhuizing alleen nog elektriciteit af te nemen. Je betaald dan geen vastrecht meer voor gas. Bij een flexibel contract, met variabele prijzen en een maandelijkse opzegtermijn, is het altijd mogelijk om een van de producten op te zeggen. Veel mensen hebben echter een vast contract voor een bepaalde tijd bij de goedkoopste energieleverancier. Dit is in de meeste gevallen een aantrekkelijke keuze, omdat de prijzen vaak lager liggen dan bij een variabel contract. Wanneer je een vast contract hebt is het goed om uit te zoeken of je energieleverancier de mogelijkheid beidt om na je verhuizing enkel nog elektriciteit af te nemen.

Kosteloos je contract wijzigen bij verhuizing naar stadsverwarming

Veel energieleveranciers houden rekening met de situatie waarbij je na verhuizing geen gas meer af kan nemen in je nieuwe woning. Bij UnitedConsumers, Qurrent, EON, de Nederlandse Energie Maatschappij, Energiedirect, Essent, Nuon en Delta kan je in dit geval de levering van gas kosteloos stopzetten. Bij verhuizing moet jij je nieuwe woonadres bij je leverancier doorgeven. Zij controleren dan of er op je nieuwe adres inderdaad geen gas geleverd kan worden. Als je klant bent bij de Nederlandse Energie Maatschappij, de goedkoopste energieleverancier van dit moment, moet je ter controle je koop- of huurovereenkomst opsturen. Sommige energieleveranciers rekenen wel extra kosten wanneer je een van de producten niet meer af kan nemen. Zo wordt door Oxxio een opzegvergoeding in rekening gebracht bij het vroegtijdig beëindigen van een contract. Het bedrag dat je moet betalen is afhankelijk van de duur van de overeenkomst en het aantal producten dat je stop wil zetten.
  • Minder dan 18 maanden: € 50,- per product
  • 18 tot 24 maanden: € 75,- per product
  • 24 tot 40 maanden: € 100,- per product
  • Meer dan 30 maanden: € 125,- per product
Een contract bij Electrabel kan alleen kosteloos gewijzigd worden als er in de voorwaarden van het product specifiek genoemd wordt dat deze ‘kosteloos opzegbaar’ is. Er worden dan geen extra kosten gerekend voor het wijzigingen van je contract, mits je na je verhuizing alleen nog elektriciteit af kan nemen. Wanneer dit niet in de productvoorwaarden genoemd staat rekent Electrabel wel extra kosten voor het vroegtijdig opzeggen of wijzigen van je contract. Net als bij Oxxio hangt het bedrag af van de looptijd van de overeenkomst en het aantal producten dat je stop wil zetten.
  • Minder dan 18 maanden: € 50,- per product
  • 18 tot 24 maanden: € 75,- per product
  • 24 tot 30 maanden: € 100,- per product
  • Meer dan 30 maanden: € 125,- per product

De goedkoopste energieleverancier bij het wijzigen van je contract

De goedkoopste energieleverancier als het gaat om het wijzigen van je contract van elektriciteit en gas naar alleen elektriciteit is de Nederlandse Energie Maatschappij. Net als bij veel andere leveranciers is het bij de Nederlandse Energie Maatschappij mogelijk om je contract kosteloos te wijzigen wanneer je verhuist naar een huis zonder gasaansluiting. Bovendien hebben zij de laagste vaste tarieven voor zowel elektriciteit als gas. Als je voorkeur uitgaat naar een contract met variabele tarieven is Qurrent de beste optie.
Energieleverancier Contracten
NLE 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,20003 + Gas € 0,50375
  • Alleen elektriciteit € 0,20003
  • € 4,84 vastrecht per product, per maand
Variabel contract
  • Elektriciteit € 0,21256 + Gas € 0,57527
  • Alleen elektriciteit € 0,21256
  • € 5,78 vastrecht per product, per maand
Qurrent 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,20330 + Gas € 0,52800
  • Alleen elektriciteit € 0,20003
  • € 5,- vastrecht per product, per maand
Variabel contract
  • Elektriciteit € 0,20630 + Gas € 0,52840
  • Alleen elektriciteit € 0,20630
  • € 5,- vastrecht per product, per maand
Categorieën: informatief

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Budget Energie is de goedkoopste energieleverancier met tarieven onder het prijsplafond

Sinds het begin van 2023 geldt het prijsplafond. Dit betekent dat je bij een bepaald verbruik maar een maximaal tarief hoeft te betalen voor jouw stroom en gas. Budget Energie is de eerste energieleverancier die Lees verder…

Geen categorie

Zo vind je de goedkoopste energieleverancier van 2022 (in een roerige energiemarkt)

De energieprijzen, met name de gasprijzen, staan al maanden ontzettend onder druk. Niet alleen hebben de energieprijzen recordhoogtes bereikt, de meeste leveranciers nemen nog steeds geen nieuwe klanten meer aan. Wat kun je nu het Lees verder…

Geen categorie

De beste energie welkomstcadeaus van dit moment



 Een leuk welkomstcadeau bij je energiecontract is altijd mooi meegenomen. Vooral als je dat cadeau eigenlijk al zelf wilde kopen. Dit levert je een mooie besparing op én de zekerheid van vaste tarieven voor Lees verder…