Transportkosten voor elektriciteit worden beperkt dankzij TenneTTenneT is het bedrijf dat het hoogspanningsnet in Nederland onderhoud, dankzij hen betalen we relatief lage transportkosten voor elektriciteit van bijvoorbeeld de goedkoopste energieleverancier.

Nederland heeft een van de beste hoogspanningsnetten ter wereld dankzij de inzet van TenneT. Met een leveringszekerheid van maar liefst 99,99% betalen wij relatief lage transportkosten voor een zeer betrouwbaar netwerk.

TenneT wilt transportkosten voor elektriciteit beperken

Om de Nederlandse consument te beschermen voor hoge transportkosten, wilt TenneT 130 miljoen euro investeren. TenneT heeft een speciale pot voor inkomsten van de hoogspanningsnetwerken in België, Noorwegen en Duitsland. Deze inkomsten worden gebruikt om nieuwe verbindingen met het buitenland aan te leggen. Wanneer er geld overblijft is de afspraak dat dit terugvloeit naar de consument. De 130 miljoen euro zal dus ingezet worden om de transportkosten voor de consument in 2016 minder hard te laten stijgen.

De transportkosten voor elektriciteit zijn bij alle energieleveranciers hetzelfde. Of je nu een energiecontract hebt bij de goedkoopste elektriciteitsleverancier of de beste, iedere consument betaalt hetzelfde tarief. In 2016 stijgen de transportkosten waarschijnlijk met ongeveer 3% als het plan van TenneT goedgekeurd wordt door de ACM. Als dit niet het geval is zullen de transportkosten voor elektriciteit stijgen met 31%.

De transportkosten zijn echter een klein gedeelte van de energierekening, slechts 5% van de rekening bestaat uit deze kosten.

Goedkoopste energieleverancier voor elektriciteit

De tarieven voor transportkosten zijn bij iedere energieleverancier hetzelfde en maken slechts klein deel uit van je energierekening. Het loont dan ook om te kijken wie de goedkoopste energieleverancier is. Op onze website houden we je op de hoogte van het laatste nieuws omtrent de leveranciers en de energietarieven. Daarbij geven we je tips over energie besparen, zo is het raadzaam om te kiezen voor een dubbel tarief wanneer je doordeweeks en overdag niet veel elektriciteit verbruikt. Je betaalt ’s nachts en in het weekend dan een daltarief i.p.v. een normaaltarief voor je elektriciteitsverbruik.

Al het nieuws over slimme thermostaten en welke energieleverancier hierbij het goedkoopste is, kun je tevens terugvinden op onze website.

Categorieën: informatief

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Budget Energie is de goedkoopste energieleverancier met tarieven onder het prijsplafond

Sinds het begin van 2023 geldt het prijsplafond. Dit betekent dat je bij een bepaald verbruik maar een maximaal tarief hoeft te betalen voor jouw stroom en gas. Budget Energie is de eerste energieleverancier die Lees verder…

Geen categorie

Zo vind je de goedkoopste energieleverancier van 2022 (in een roerige energiemarkt)

De energieprijzen, met name de gasprijzen, staan al maanden ontzettend onder druk. Niet alleen hebben de energieprijzen recordhoogtes bereikt, de meeste leveranciers nemen nog steeds geen nieuwe klanten meer aan. Wat kun je nu het Lees verder…

Geen categorie

De beste energie welkomstcadeaus van dit moment



 Een leuk welkomstcadeau bij je energiecontract is altijd mooi meegenomen. Vooral als je dat cadeau eigenlijk al zelf wilde kopen. Dit levert je een mooie besparing op én de zekerheid van vaste tarieven voor Lees verder…