Nieuwe trends bij de goedkoopste energieleverancier en stroometikettenHet zou zomaar kunnen zijn dat, de goedkoopste energieleverancier, niet daadwerkelijk groene stroom aanbiedt.

Vaak werden stroometiketten voor groene stroom ingekocht waarop de leveranciers hun grijze stroom als groene stroom verkochten, gelukkig komt dit nu minder vaak voor vergeleken met de afgelopen jaren.

Energieleveranciers en stroometiketten

Stroometiketten zijn certificaten die aangeven waar de geleverde stroom vandaan komt en hoe deze opgewekt is. In sommige gevallen komt het voor dat grijze stroom geleverd wordt als groene stroom doordat de energieleverancier groene certificaten heeft ingekocht. Vereniging Wise houdt de stroometiketten nadrukkelijk in de gaten.

Zo concludeerde de vereniging dat onder andere de goedkoopste energieleverancier NLE en Oxxio veel sjoemelen met hun geleverde stroom. Andere energieleveranciers die veel sjoemelen met hun stroom zijn: Woonenergie, Main Energie en Qwint. Echter gebeurt dit in veel mindere mate dan de afgelopen jaren. Dit komt doordat de Minister van Economische Zaken de afspraak had gemaakt dat het eerstvolgende stroometiket zou vermelden wat de herkomst is van de opgewekte stroom. Dit geld voor zowel binnen- als buitenland. Hiermee worden stroometiketten transparanter en duidelijker.

Duurzame energie steeds populairder

Ondanks het gesjoemel met etiketten van onder andere de goedkoopste energieleverancier is te zien dat steeds meer energieleveranciers overstappen naar duurzame alternatieven zoals windenergie. Zo zijn Pure Energie, Qurrent, Huismerk Energie en Greenchoice bijna volledig overgestapt op het leveren van windenergie.

Niet alleen windenergie wint aan populariteit maar tevens is zonne-energie een opkomende trend. Gelukkig zien we dat de goedkoopste energieleveranciers de klant steeds meer stimuleren om zonne-energie op te wekken. Dit gebeurt onder andere door zonnepanelen te plaatsen op daken van klanten. Nu zijn zonnepanelen wel een flinke investering waar niet iedereen geld voor heeft. Gelukkig zijn een aantal alternatieven mogelijk.

Bij energieleverancier Qurrent is het bijvoorbeeld mogelijk om te investeren in een zonnepark. Hiermee koop je als het ware je eigen stukje zonnepaneel/panelen om duurzame energie op te wekken en deze te verkopen aan een netbeheerder of energieleverancier zonder dat je zelf panelen hoeft te plaatsen. Een andere mogelijkheid is het huren van zonnepanelen, hiermee krijgen klanten de panelen op hun eigen dak. Nadat de huur voor de panelen afgetrokken is, houdt de consument een voordeel tot wel € 300,- per jaar over.

Categorieën: informatief

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Budget Energie is de goedkoopste energieleverancier met tarieven onder het prijsplafond

Sinds het begin van 2023 geldt het prijsplafond. Dit betekent dat je bij een bepaald verbruik maar een maximaal tarief hoeft te betalen voor jouw stroom en gas. Budget Energie is de eerste energieleverancier die Lees verder…

Geen categorie

Zo vind je de goedkoopste energieleverancier van 2022 (in een roerige energiemarkt)

De energieprijzen, met name de gasprijzen, staan al maanden ontzettend onder druk. Niet alleen hebben de energieprijzen recordhoogtes bereikt, de meeste leveranciers nemen nog steeds geen nieuwe klanten meer aan. Wat kun je nu het Lees verder…

Geen categorie

De beste energie welkomstcadeaus van dit moment



 Een leuk welkomstcadeau bij je energiecontract is altijd mooi meegenomen. Vooral als je dat cadeau eigenlijk al zelf wilde kopen. Dit levert je een mooie besparing op én de zekerheid van vaste tarieven voor Lees verder…