Oxxio kan de goedkoopste energieleverancier wordenOxxio streeft ernaar om de goedkoopste energieleverancier te worden. Hoewel dit niet zozeer direct blijkt uit de tarieven die zij hanteren, bieden zij veel extra’s voor hun klanten.

Oxxio als goedkoopste energieleverancier

Wie op zoek is naar de goedkoopste energieleverancier, kan terecht bij Oxxio. Hoewel zij niet de laagste tarieven hanteren, kan men bij deze energieleverancier veel geld besparen. Wanneer men bij Oxxio een energiecontract afsluit ontvangt men namelijk een energie bespaar pakket t.w.v. € 125,-. Dit pakket bestaat uit 12 producten waarmee men zowel stroom als gas kan besparen.

Oxxio biedt haar klanten tevens de InControl app aan. Hiermee kunnen klanten inzien hoeveel energie zij verbruiken. Bovendien is de app tegenwoordig te gebruiken in combinatie met HomeKit van Apple. Hiermee wordt afgelezen hoeveel een bepaald huishoudelijk apparaat aan stroom gebruikt. Daarbij is het mogelijk om deze van afstand uit te schakelen en de thermostaat op afstand te besturen. Oxxio is nog volop bezig met het uitbreiden van de app zodat deze meer van dit soort HomeKit’s kan ondersteunen. Zo is het de bedoeling dat tevens Android systemen ondersteund zullen worden.

Stroom bespaar producten

  • Digitale Timer
  • Standbykiller TV
  • Energieverbruiksmeter
  • Standbykiller stekkerdoos
  • Led Mini Bol (P45) 4W-E27-320 lumen WW
  • Led Mini Bol (P45) 4W-E14-320 lumen WW
  • Led kaars 3W-E14-240 lumen WW

Gas bespaar producten

  • Digitale Thermostaatknop
  • Radiatorfolie
  • Tochtband SM 1-4 mm, wit, 5m
  • Douchecoach Zandloper
  • 2 waterbespaarders en 1 douchebespaarder

De Oxxio app in zijn werking

De combinatie van het energie besparende pakket en de Oxxio InControl app kan Oxxio de goedkoopste energieleverancier maken. Door de app te koppelen aan de thermostaat krijgt men uitgebreid inzicht op het energie verbruik in huis. Daarbij is de app zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Energie besparen wordt leuk gemaakt door de app doordat deze bijhoudt hoeveel men bespaart en hoeveel dat is ten opzichte van de periode daarvoor.

De Oxxio app is bovendien te gebruiken met zowel een traditionele als slimme thermostaat. De Oxxio app is door iedereen te gebruiken of men nu klant is bij Oxxio of bij een andere energieleverancier. Het is dan wel vereist om handmatig de meterstanden in te voeren op een reguliere basis om inzicht te krijgen in het energieverbruik.

Wanneer de app gekoppeld is aan een slimme thermostaat, kan men live zien hoeveel gas en stroom verbruikt wordt. Bij het openen van de app wordt direct weergegeven hoeveel kWh verbruikt is en hoeveel dat kost. Een andere handige feature hiervan is de voorschotcheck. Hiermee ziet men hoeveel % van het termijnbedrag verbruikt is in de betreffende maand.

Gratis tablet, smartphone of laptop bij Oxxio InControl

Om de app van de mogelijk goedkoopste energieleverancier te kunnen gebruiken is een android of apple apparaat nodig. Bij Oxxio kan men een aantal apparaten gratis krijgen. Zo kan men kiezen tussen een:

  • Samsung Galaxy Tab4 (gratis)
  • Lenovo Laptop (gratis)
  • iPad Air (gratis)
  • iPhone 5c (gratis)
  • iPhone 5s voor € 149,-
  • iPhone 6 voor € 249,-
  • iPhone 6 plus voor € 349,-

Oxxio kan zijn klanten dus veel extra’s bieden met daarbij voordelige tarieven. Wanneer men op zoek is naar een energieleverancier is dit zeker een om aan te raden. Het nadeel van de extra’s is dat men een hoger vastrecht betaalt dan bij andere energieleveranciers. Daarbij hanteren Oxxio’s standaard energie contracten een lager vastrecht dan bij InControl met een gratis tablet, smartphone of laptop. Echter biedt Oxxio wel de mogelijkheid om dit terug te verdienen met hun besparende producten. Let op dat men vast zit aan een 3 jarig contract.

Categorieën: besparen

Gerelateerde artikelen

besparen

Goedkoopste energieleverancier vast contract

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. In 2024 is het echter belangrijker dan ooit om de energietarieven Lees verder…

besparen

Vergelijking: de goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor een periode van drie jaar vast kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. Dit artikel biedt inzicht in hoe je de Lees verder…

besparen

Inzicht in de vaste kosten van jouw energievoorziening

  De energierekening is opgebouwd uit verschillende vaste kostenposten die invloed hebben op de totale prijs van jouw energievoorziening. Door inzicht te krijgen in deze vaste kosten, kun je beter begrijpen waar je geld naartoe Lees verder…