Voor het eerst overstappen naar de goedkoopste energieleverancierVoor het eerst overstappen naar de goedkoopste energieleverancier lijkt misschien heel ingewikkeld, dit is het echter niet en bespaart een hoop geld.

Wanneer men voor het eerst over wilt stappen naar de goedkoopste energieleverancier zal men veel vragen hebben over hoe dit in zijn werk gaat. Om dit zo duidelijk mogelijk te maken helpen we u door stap voor stap toe te lichten hoe overstappen werkt.

Vijf stappen verwijderd van de goedkoopste energieleverancier

  • Vergelijk tarieven
  • Vergelijk energieleveranciers om te achterhalen wat het goedkoopste gas en elektriciteit tarief is.

  • 14 dagen bedenktijd
  • Na het uitkiezen van de goedkoopste energieleverancier geeft u uw gegevens door aan de nieuwe energieleverancier, hierbij heeft men nog 14 dagen de tijd om zich te bedenken voor u definitief overstapt.

  • Oud contract opzeggen
  • Uw nieuwe energieleverancier zegt het oude contract voor u op.

  • Meterstand doorgeven
  • Men geeft de meterstand door aan de nieuwe energieleverancier.

  • Overgestapt naar de goedkoopste energieleverancier
  • Zo makkelijk is het overstappen van energieleverancier. Hiermee bespaart u een hoop geld en kan men ieder jaar profiteren van de goedkoopste gas en elektriciteit tarieven.

Waarom de goedkoopste energieleverancier

Het voordeel van de goedkoopste energieleverancier is dat men jaarlijks tot wel € 100,- kan besparen vergeleken bij andere energieleveranciers. Wanneer een goedkoop tarief bij u voorop staat dan is het zeer raadzaam hier voor te kiezen. Let op dat, bij het afsluiten van een energiecontract, de contractsduur tot wel 5 jaar kan oplopen. Wij raden daarom aan om het goedkoopste 1-jarig contract af te nemen. Zo kan men ieder jaar overstappen naar de goedkoopste energieleverancier en geld blijven besparen. Wanneer men een 3-jarig of 5-jarig contract afneemt zijn de energietarieven vast bepaald voor een lange tijd en profiteert u niet van prijsdalingen.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier

Het is belangrijk dat men weet wanneer het huidige contract bij uw energieleverancier afloopt. Het is namelijk zo dat, wanneer een energiecontract nog doorloopt, men een overstapboete moet betalen. De hoogte van de overstapboete hangt af van, de tijd dat het energiecontract nog loopt, bij welke energieleverancier het contract afgenomen is en van welke producten men gebruik maakt.

Het beste moment om over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier is wanneer het huidige contract afgelopen is. Wanneer het contract afgelopen is kan men namelijk boetevrij overstappen. Indien men nog voor een lange periode vast zit aan een contract is het ook mogelijk om met een boete over te stappen. Afhankelijk van de situatie is het goedkoper om een eenmalige boete te betalen dan lang vast te zitten aan een duurder gas en elektriciteit tarief.

Het is overigens niet zo dat men zonder gas en elektriciteit komt te zitten tijdens het overstappen. De oude energieleverancier blijft tijdens de overstap uw huis gewoon voorzien van energie. Hierbij worden de tarieven van de oude energieleverancier gehanteerd.

Categorieën: overstappen

Gerelateerde artikelen

besparen

Goedkoopste energieleverancier vast contract

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. In 2024 is het echter belangrijker dan ooit om de energietarieven Lees verder…

besparen

Vergelijking: de goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor een periode van drie jaar vast kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. Dit artikel biedt inzicht in hoe je de Lees verder…

besparen

Inzicht in de vaste kosten van jouw energievoorziening

  De energierekening is opgebouwd uit verschillende vaste kostenposten die invloed hebben op de totale prijs van jouw energievoorziening. Door inzicht te krijgen in deze vaste kosten, kun je beter begrijpen waar je geld naartoe Lees verder…