De goedkoopste energieleverancier van 2015De prijzen van energieleveranciers zijn sinds kort gewijzigd, hierdoor zijn wij op zoek gegaan naar de goedkoopste energieleverancier van 2015.

Goedkoopste energieleverancier 2015 van gas en stroom

De goedkoopste energieleverancier van 2015 was ook al een van de goedkoopste in 2014. Zowel de Nederlandse Energie Maatschappij als Electrabel waren vorig jaar genomineerd. Het is daarom niet verrassend dat zij dit jaar wederom de goedkoopste zijn. De goedkoopste energieleverancier in 2015 van zowel gas als stroom is Electrabel. Dit komt mede doordat het vastrecht slechts € 7,50 per maand bedraagt voor beide producten samen. Het contract dat men afsluit bij Electrabel geld voor één jaar. Dit is zeer gunstig aangezien men makkelijk kan overstappen wanneer de prijzen volgend jaar veranderen.
Energieleverancier Stroom Gas Vaste kosten
Electrabel logo € 0,2187 per kWh € 0,60368 per m³ € 7,50 Meer informatie afbeelding
» Gas & Elektriciteit leveranciers top 3

Goedkooopste energieleverancier 2015 van gas

De Nederlandse Energie Maatschappij is de goedkoopste energieleverancier voor alléén gas. Deze leverancier biedt een één jarig contract aan met het goedkoopste gastarief van 2015. Daarbij is het vastrecht zeer goedkoop met slechts € 5,25 per maand.
Energieleverancier Gas Vaste kosten
Nederlandse Energie Maatschappij logo € 0,56444 per m³ € 5,25 Meer informatie afbeelding
» Gas leveranciers top 3

Goedkoopste energieleverancier 2015 van stroom

Wederom vinden we de Nederlandse Energie Maatschappij terug bij de goedkoopste energieleverancier van 2015. Voor alléén stroom bieden zij een zeer voordelig tarief bij een drie jarig contract. Het nadeel hiervan is dat men drie jaar lang vast zit aan een contract en dus niet van prijs veranderingen kan profiteren. Echter heeft de Nederlandse Energie Maatschappij ook een goedkoop contract bij een periode van één jaar.
Energieleverancier Contractsduur Stroom Vaste kosten
Nederlandse Energie Maatschappij logo 3 jaar € 0,2073 per kWh € 5,25 Meer informatie logo
Nederlandse Energie Maatschappij logo 1 jaar € 0,2087 per kWh € 5,25 Meer informatie logo
» Stroom/Elektriciteit leveranciers top 3

Goedkoopste energieleverancier 2015 met variabel tarief

Oxxio is de goedkoopste energieleverancier met een variabel contract voor stroom en gas en ook voor een contract met alleen stroom. Met een variabel contract kan men profiteren van prijsdalingen. Echter is het nadelig wanneer de prijzen stijgen. Daarbij is het vastrecht van Oxxio zeer hoog met een bedrag van € 8,- per maand per product. Alléén bij een combinatie van gas en stroom is het vastrecht voordeliger, hierbij betaalt men € 10,- per maand.
Energieleverancier Gas en Stroom Stroom
Oxxio logo € 0,6117 per m³ € 0,2091 per kWh € 0,2001 per kWh Meer informatie logo
Voor de goedkoopste variabele gas prijs is men het beste af bij de Nederlandse Energie Maatschappij. Per m³ betaalt men € 0,60996 met een vastrecht van € 5,25. Echter is het vaste tarief van deze leverancier goedkoper dan het variabele tarief.

De beste keus van 2015

Wanneer men zowel gas als stroom wilt afsluiten dan is men het voordeligst uit bij Electrabel. Daarbij is Electrabel tot bijna 2 cent goedkoper per m³ aan gas dan de een na voordeligste gas en stroom leverancier. Voor een goedkoop stroomtarief is men het beste af bij de Nederlandse Energie Maatschappij. Dit komt voornamelijk doordat de een na voordeligste energieleverancier Oxxio een voordelig tarief heeft bij een drie jarig contract. Hierbij zit men voor een lange tijd vast aan een energieleverancier. Voor zowel een vaste als variabele gas prijs biedt de Nederlandse Energie Maatschappij het voordeligste tarief. Voor beide contracten geld een contractsduur van één jaar. Bovendien is de NLE bijna drie cent goedkoper dan concurrent Electrabel per m³.
Categorieën: besparen

Gerelateerde artikelen

besparen

Goedkoopste energieleverancier vast contract

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. In 2024 is het echter belangrijker dan ooit om de energietarieven Lees verder…

besparen

Vergelijking: de goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor een periode van drie jaar vast kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. Dit artikel biedt inzicht in hoe je de Lees verder…

besparen

Inzicht in de vaste kosten van jouw energievoorziening

  De energierekening is opgebouwd uit verschillende vaste kostenposten die invloed hebben op de totale prijs van jouw energievoorziening. Door inzicht te krijgen in deze vaste kosten, kun je beter begrijpen waar je geld naartoe Lees verder…