Goedkoopste energieleverancier

Het verhuizen van je energieleverancier
zondag, 12 augustus 2012 09:20

Je gaat verhuizen, een tijd van veel vreugd maar ook heel veel geregel. Het kopen van een nieuw interieur het kiezen van een vloer ga zo maar door. Echter ook op administratief gebied moet er veel geregeld worden, zo moet je zorgen dat je post naar je nieuwe adres wordt gestuurd, je internetprovider moeten worden verhuisd en dat geld ook veel je energieleverancier.

Het verhuizen van je energie contract is iets waar veel mensen niet aan denken, echter het te laat doorgeven van je verhuizing kan je veel geld kosten. Wij zetten voor je op een rij wat je met je energieleverancier moet regelen als je gaat verhuizen. Verder nog enkele andere zaken waar je rekening mee moet houden bij een verhuizing.

Check je energieleverancier

De eerste stap die je moet nemen is kijken bij welke energieleverancier je bent aangesloten. Heb je zowel gas als elektriciteit dan kan het zijn dat je twee verschillende energieleveranciers hebt. Dit betekend dat je de stappen voor beide leveranciers moet doorlopen.

Duur van contract en overstappen

Vervolgens kijk je naar de looptijd van je energie contract, is je eerste contractperiode al verlopen en is je contract daarna automatisch verlengd dan kan je je contract opzeggen met een opzegperiode van 30 dagen. Dit geld natuurlijk ook als je contract bijna afloopt. Dan kan je met je verhuizing ook eventueel een nieuwe energieleverancier kiezen. Loopt je contract nog door en/of ben je tevreden met je huidige energieleverancier, dan ga je je contract dus mee nemen naar je nieuwe adres. De contractperiode blijft gewoon doorlopen als je verhuist. Verhuizen is geen geldige reden om je lopende contract op te zeggen.

Het is belangrijk om jaarlijks te kijken naar de goedkoopste energieleveranciers. In veel gevallen zijn de jaar contracten het voordeligst. Dit zorgt er voor dat je elk jaar gemakkelijk kunt overstappen tussen energieleveranciers.

Wil je toch wisselen van energieleverancier terwijl je nog een contract hebt lopen, dan moet je een opzegboete betalen. Mocht je alsnog willen overstappen zijn er providers die een deel van de opzegboete voor je betalen.

Geef je verhuizing door

Zodra je weet dat je gaat verhuizen is het belangrijk dit kenbaar te maken aan je energieleverancier. Je verhuizing kan je gemakkelijk online doorgeven. Bij het doorgeven van je verhuizing geef je aan wanneer de sleuteloverdracht is van je oude huis, wanneer de sleuteloverdracht is van je nieuwe huis en wat de postcode en huisnummer van je nieuwe huis is. Je energieleverancier zorgt dan dat je op je nieuwe adres tijdig gebruik kan maken van stroom.

Hoe ver van tevoren je de verhuizing moet aangeven verschilt per provider.

Meterstanden doorgeven

Op de dag dat je verhuist is het belangrijk de meterstanden van je oude huis op te nemen. De meterstand kan je op verschillende manieren doorgeven. Je kunt het online invullen wanneer je inlogt op je account, telefonisch doorgeven of door het invullen van een meterstanden kaart. De meterstandenkaart ontvang je via e-mail en/of post.

De meterstanden moet je uiterlijk 5 dagen na de sleuteloverdracht naar je energieleverancier opsturen. doe je dit te laat dan betaal je ook voor de stroom van de nieuwe eigenaren. Op de dag van de sleuteloverdracht van je nieuwe huis volg je weer de zelfde stappen. Je geeft de meterstanden door met ondertekening van jezelf en eventueel de oude bewoners. Zorg ervoor dat je de meterstanden binnen 5 dagen verstuurt of online doorgeeft aan je energieleverancier.

Verhuiskosten

Bij geen van de energieleveranciers hoeft men verhuiskosten te betalen.

Eindafrekening

Zodra je de meterstanden hebt doorgegeven, dan krijg je voor je oude adres een eindafrekening. Controleer goed of de eindstand die je hebt doorgegeven bij de sleutelopdracht, goed vermeld staat op de eindafrekening. Afhankelijk van je energieleverancier ontvang je de eindafrekening voor je oude adres 3 tot 6 weken na het doorgeven van de meterstanden.

Maandelijks voorschot bedrag

Het voorschotbedrag is het maandelijkse bedrag dat je betaalt aan je energieleverancier. Omdat het verbruik niet gelijk is het gehele jaar, is er een gemiddelde prijs vastgesteld. Dit zorgt er voor dat je in de maanden waar meer gestookt wordt, geen prijsstijging plaatsvind. Als je gaat verhuizen dan is de kans groot dat dit maandelijkse bedrag gaat veranderen. Het voorschotbedrag is namelijk gebaseerd op het gemiddelde verbruik op het adres zelf, dit is dus niet persoonsgebonden. Als je verhuist neem je dus het maandelijkse voorschotbedrag over van de vorige eigenaren, gebruik je zelf veel minder energie dan kan je je voorschot gemakkelijk online aanpassen.

 

7 Zekerheden

Goedkoopste prijzen
14 dagen bedenktijd
10 jaar ervaring
Transparante prijzen
100% Objectief
Gratis overstappen
Vergelijk Keurmerk

Energieleveranciers

Budget Energie


Oxxio Energie


Pure Energie


Engie


EnergieDirect


Essent


NLE


Qurrent


Nuon


Oxxio


Greenchoice


Energie aanbiedingen op een rij:
Energie aanbiedingen
Beste Energieleverancier voor jou:
Beste energieleverancier

U bent hier  :