Door het verbruik van gas te verminderen kan er veel bespaard worden. De Nederlandse Energie Maatschappij is de goedkoopste stroomleverancier voor een huishouden zonder gas.

Energieleverancier voor huishoudens zonder gas

Niet ieder huishouden heeft een gas leverancier nodig. Veel vergelijkingswebsites houden geen rekening met huishoudens zonder gas. Hierdoor zijn enkele vergelijkingen niet accuraat. Een huishouden (2 persoons) verbruikt ongeveer 2000 kWh per jaar en 700 m3 aan gas. Huishoudens zonder gas verbruiken meer stroom. Dit komt omdat er gekookt wordt op stroom en vaak wordt het water verwarmt via elektriciteit. Als er al gebruik is gemaakt van elektrisch koken in de afgelopen jaren, dan is het verbruik al ongeveer bekend. Huishoudens die nu over gaan op elektrisch koken weten dit nog niet. Het kan even schrikken zijn als het verbruik bijna verdubbelt.

Een gemiddeld huishouden van 2 personen, dat verwarmt via stadsverwarming en kookt op stroom zal dan ook ongeveer 4000 kWh per jaar verbruiken. Dit is dus een verdubbeling in stroomverbruik bij een 2 persoonshuishouden. Het is belangrijk om te realiseren dat dit een gemiddeld verbruik is, het is dus gebruikt bij het creëren van de top 3. Als er energieverslindende apparaten zoals een zonnebank of jacuzzi aanwezig zijn is het verbruik vele malen hoger.

Vergelijk hier alle stroomleveranciers

De goedkoopste stroomleverancier

Bij dit onderzoek gebruiken wij 2500 kWh per jaar als meetpunt. Dit is het gemiddeld verbruik voor een 2 persoonshuishouden dat op elektra kookt.

Conclusie

Het is belangrijk om te onderzoeken welke energieleverancier de goedkoopste stroom levert. In de vergelijking van de goedkoopste energie abonnementen is er een verschil van 20 euro per jaar tussen nummer 1 en nummer 3. E.on is de goedkoopste energieleverancier voor stroom bij 4000 kWh per jaar. Energie Direct en Electrabel zijn respectievelijk tweede en derde. Dit verschil van 20 euro per jaar kan bij andere energieleveranciers snel oplopen tot 100 euro per jaar. Zo zijn de jaarlijkse kosten bij Nuon 982,80 euro per jaar: een verschil van bijna 100 euro.

> Hier vindt u een overzicht van de goedkoopste stroom- en gasleveranciers.

Alle goedkope energieleveranciers

Hieronder zie je goedkope energieleveranciers die wij vergelijken. Deze leveranciers bieden goedkope groene stroom en gas aan. Sommige leveranciers bieden 100% NL groene stroom aan dat opgewekt is uit zonne-parken of windmolens van Nederlandse bodem.