De goedkoopste energieleverancier in januari 2018 is Nuon. Onverwachts goedkoop, ondanks de hogere tarieven. Nuon heeft als enige energieleverancier de hoge korting behouden, terwijl andere de korting fors verlaagde. Dit leidt er toe dat je, ongeacht je verbruik, nagenoeg altijd bij Nuon uitkomt als goedkoopste energieleverancier.

De goedkoopste energieleverancier van begin 2018

Vermindering energiebelasting blijft toch gelijk

Ondanks dat er in het regeerakkoord staat dat de belastingvermindering op stroom gaat dalen van 373 euro naar 311 euro, is dit niet doorgevoerd. Voorlopig kunnen we nog genieten van € 373,33 korting op onze stroomrekening voor 2018. Het is niet aannemelijk dat de overheid de vermindering energiebelasting dit jaar nog gaat wijzigen.

Opslag duurzame energie is duurder geworden

Op de tarieven van gas en stroom wordt een opslag gerekend. De ODE ‘opslag duurzame energie’ is er voor bedoeld om huishoudens te stimuleren om meer te investeren in energie neutrale oplossing voor hun energie verbruik. De belastingen hierop worden direct door je energieleverancier afgedragen aan de belastingdienst. Dit hoef je dus niet zelf te regelen.

  • Verhoging ODE op gas = € 0,01525 per m3 gas
  • Verhoging ODE op stroom = € 0,00702 per kWh stroom

De goedkoopste energie in 2018

In de intro gaven we het antwoord al weg. Nuon is de goedkoopste energieleverancier van 2018. Wist je overigens dat Nuon als een van de weinige energieleveranciers ook mensen met betalingsachterstanden helpt? Nuon begrijpt dat je wel eens krap bij kas zit en biedt verschillende mogelijkheden voor uitstel van betalen als je daar naar vraagt. Ondanks dat Nuon het minst voordelige gastarief hanteert zorgt de hoge welkomstkorting van maar liefst € 250,- ervoor dat ze effectief de goedkoopste energieleverancier zijn.

Gas en stroom vergelijken
Nuon energie
Nuon
96,08 p/m
1 jaar vaste tarieven
250,- welkomstkorting
“Bij het vergelijken van energieleveranciers houden we altijd rekening met alle kosten. Zo zie je bij ons direct of de hoge korting van een energieleverancier je ook echt voordeel oplevert.