Goedkoopste energieleverancier 2016 met kortingIn 2016 wordt, net als vorig jaar, weer de goedkoopste energieleverancier bepaald. Leveranciers die kortingen geven zijn vaak goedkoper dan de leveranciers met lage energietarieven. Bij het vergelijken van energieleveranciers is het belangrijk om niet alleen op de laagste energietarieven voor gas en stroom te letten, maar ook te vergelijken welke energieleverancier de hoogste korting geeft. Het kan namelijk zo zijn dat een leverancier niet de goedkoopste tarieven hanteert, maar door de hoge korting wel de goedkoopste energieleverancier is.

De goedkoopste energieleverancier met de hoogste korting

Energieleveranciers geven meestal kortingen bij een 1 of 3 jaar vast contract en minder vaak bij een variabel contract. Momenteel geven de Nederlandse Energie Maatschappij, Oxxio, Qurrent, Essent en Delta korting bij een vast contract. Alleen Qurrent en Delta geven ook korting bij een variabel contract. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de goedkoopste energieleveranciers van dit moment met kortingen bij een 1 jaar vast contract. De hoge kortingen in combinatie met de scherpe tarieven bij een 1 jaar contract zorgen vaak voor lagere maandlasten dan wanneer je voor een variabel contract zou kiezen. Bovendien heb je bij een 1 jaar contract de mogelijkheid om de energietarieven en kortingen jaarlijks te vergelijken en over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier. Dit is niet mogelijk wanneer je een 3 jaar vast contract neemt. Als je dan over zou stappen riskeer je een boete voor het vroegtijdig opzeggen van je energiecontract.
Energieleverancier Tarieven Korting Maandprijs
NLE 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,16521 + Gas € 0,50250
  • Vastrecht: € 6,75 p.p
€ 100,- korting op de jaarafrekening € 116,25
Oxxio 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,16724 + Gas € 0,56637
  • Vastrecht: € 4,59 p.p.
€ 50,- cashback € 124,64
Qurrent 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,17380 + Gas € 0,53290
  • Vastrecht: € 6,05 p.p.
€ 55,- korting op de jaarafrekening € 124,86
Essent 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,19090 + Gas € 0,59110
  • Vastrecht: € 3,99 p.p.
€ 75,- korting op de jaarafrekening € 138,-
De maandprijzen zijn berekend bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh elektriciteit en 1500 m3 gas. De maandprijzen gelden tijdens de eerste 12 maanden van het contract. Kortingen zijn in deze gemiddelde maandprijs verrekend. NLE goedkoopste energieleverancier met kortingDe NLE is momenteel de goedkoopste energieleverancier bij een 1 jaar vast contract. Deze positie hebben ze te danken aan de lage tarieven in combinatie met de hoge korting van maar liefst € 100,-. De kortingen van Oxxio en Qurrent zijn momenteel bijna gelijk, net als de gemiddelde maandlasten. Wanneer je tussen deze energieleveranciers een keuze wilt maken is het daarom verstandig om op basis van je persoonlijk verbruik te controleren bij welke energieleverancier je het goedkoopste uit bent.

De goedkoopste energieleverancier met korting bij een variabel contract

Naast vaste contracten bieden energieleveranciers ook variabele contracten aan. Als je in dit geval wilt profiteren van korting heb je minder keuze tussen energieleveranciers, want Qurrent is namelijk de enige die korting geven bij een variabel contract.
Energieleverancier Tarieven Korting Maandprijs
Qurrent Variabel
  • Elektriciteit € 0,17930 + Gas € 0,5584
  • Vastrecht: € 6,05 p.p.
€ 55,- korting op de jaarafrekening € 129,67
De maandprijzen zijn berekend bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh elektriciteit en 1500 m3 gas. De kortingen zijn in de maandprijs verrekend. Qurrent goedkoopste energieleverancier met kortingDe korting van € 55,- die Qurrent geeft bij een variabel contract is gelijk aan de korting bij een 1 jaar contract. Deze korting op het variabele contract geldt alleen wanneer je minimaal 1 jaar klant blijft. De gemiddelde maandprijs bij Qurrent is een stuk lager dan bij Delta en daarmee is Qurrent de goedkoopste energieleverancier bij een variabel contract met korting. Wel is de gemiddelde maandprijs van Qurrent bij een variabel contract fors hoger dan bij een 1 jaar vast contract. Energieleverancier Delta gaf tot € 175,- korting bij een variabel contract. Als je wilde profiteren van deze korting bij een variabel contract moest je wel rekening houden met actievoorwaarden. De korting geldde alleen wanneer je een variabel neemt contract tot 31 december 2016. Bij het vroegtijdig beëindigen van het contract zou je een deel van de korting moeten terug betalen, namelijk € 50,- voor gas en € 50,- voor stroom. De korting werd bovendien pas uitgekeerd nadat de maandfacturen van de eerste 2 maanden zijn betaald. Delta is nu echter gestopt met deze actie. Wanneer je de tabellen van een 1 jaar vast contract en variabel contract vergelijkt zie je dat het voordeliger is om een 1 jaar vast contract te nemen. Bij een 1 jaar vast contract kan je optimaal profiteren van de hoge kortingen en lage energietarieven van de goedkoopste energieleverancier.
Categorieën: vergelijken

Gerelateerde artikelen

besparen

Goedkoopste energieleverancier vast contract

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. In 2024 is het echter belangrijker dan ooit om de energietarieven Lees verder…

besparen

Vergelijking: de goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor een periode van drie jaar vast kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. Dit artikel biedt inzicht in hoe je de Lees verder…

besparen

Inzicht in de vaste kosten van jouw energievoorziening

  De energierekening is opgebouwd uit verschillende vaste kostenposten die invloed hebben op de totale prijs van jouw energievoorziening. Door inzicht te krijgen in deze vaste kosten, kun je beter begrijpen waar je geld naartoe Lees verder…