De goedkoopste energieleverancier kiezen voor 2016November en December zijn de beste maanden om over te stappen van energieleverancier. De energieleveranciers stunten met aanbiedingen om de goedkoopste te zijn en bieden lage maandlasten aan.

Waarom je nu de goedkoopste energieleverancier moet kiezen

Het is slim om nu te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier vanwege de vele aanbiedingen, deze zijn slechts tijdelijk en waarschijnlijk niet meer beschikbaar in 2016. Als je dus nu overstapt kun je profiteren van een forse korting op je energierekening en wat geld over houden om er iets leuks mee te doen. De prijs voor elektriciteit is in jaren niet zo laag geweest als dit jaar. Het is dus raadzaam om te profiteren van de huidige lage energietarieven en een contract af te nemen voor 2016 voordat de tarieven stijgen. Zo kun je bij Qurrent, de Nederlandse Energie Maatschappij en Electrabel nu een forse welkomstkorting krijgen als je een 1 jaar contract afneemt. Hierbij staan de lage energietarieven vast voor 1 jaar lang.

De goedkoopste energieleverancier vergelijken

Qurrent, de NLE en Electrabel zullen de strijd aangaan om de titel van goedkoopste energieleverancier binnen te halen. Normaliter biedt Electrabel nooit een welkomstkorting aan, maar toont zich nu nog voordelig door € 100,- korting aan te bieden als je kiest voor 1 jaar gas en elektriciteit. Voor Qurrent geldt dat je kiest voor een van de groenste energieleveranciers ooit, bij hun krijg je de energietarieven tegen de inkoopprijs. Het enige waar Qurrent winst op maakt is het vastrecht. Momenteel bedraagt deze € 6,05 per maand, per product dat je afneemt. Om te vieren dat ze benoemt zijn tot groenste energieleverancier van Nederland krijg je als nieuwe klant een welkomstkorting van maar liefst € 175,-. De vraag is echter of dit genoeg zal zijn om de goedkoopste energieleverancier van Nederland te worden. De Nederlandse Energie Maatschappij en Qurrent gaan al enkele tijd nek aan nek de strijd aan om de titel van goedkoopste energieleverancier binnen te slepen. Beiden bieden ze lage energietarieven aan, waarvan Qurrent voor lange tijd het voordeligste aanbood van gas en elektriciteit had. Nu is echter het tij gekeerd en heeft de NLE voor het eerst sinds lange tijd goedkopere tarieven en een lager vastrecht. De welkomst korting van de NLE is echter € 75,- lager dan die van Qurrent.

De goedkoopste energieleverancier voor 2016

Als je 2016 goed wilt beginnen is het raadzaam om nu te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Qurrent en de NLE bieden veruit het scherpste tarief aan met een aantrekkelijke korting.
Energieleverancier Contracten Maandprijs
NLE 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,19868 + Gas € 0,49225
  • € 100,- korting op jaarafrekening
€ 121,00
Qurrent 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,20550 + Gas € 0,5143
  • Korting: € 175,- op jaarafrekening
€ 122,12
Electrabel 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,21562 + Gas € 0,56444
€ 141,00
Momenteel is de NLE net iets goedkoper dan Qurrent. Ondanks een goede poging van Electrabel, blijken zij niet opgewassen tegen de lage energietarieven van Qurrent en de NLE. Goed vergelijken kan je al snel € 240,- opleveren door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Let wel op, dat de NLE niet 100% groene stroom aanbiedt bij zijn energiecontract. Bij Qurrent krijg je 100% groene stroom dat opgewekt is uit Nederlandse windmolens.
Categorieën: besparen

Gerelateerde artikelen

besparen

Goedkoopste energieleverancier vast contract

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. In 2024 is het echter belangrijker dan ooit om de energietarieven Lees verder…

besparen

Vergelijking: de goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor een periode van drie jaar vast kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. Dit artikel biedt inzicht in hoe je de Lees verder…

besparen

Inzicht in de vaste kosten van jouw energievoorziening

  De energierekening is opgebouwd uit verschillende vaste kostenposten die invloed hebben op de totale prijs van jouw energievoorziening. Door inzicht te krijgen in deze vaste kosten, kun je beter begrijpen waar je geld naartoe Lees verder…