Qurrent als de groenste en goedkoopste energieleverancierQurrent is dit jaar voor de tweede keer uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Om dit te vieren krijg je € 175,00 korting op de jaarafrekening, wanneer je klant wordt bij deze goedkoopste energieleverancier van groene stroom.

De groenste energieleverancier

Het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Wereld natuur Fonds en WISE blijkt dat Qurrent tot de groenste energieleveranciers van 2015 behoort. Qurrent krijgt voor alle onderdelen (investeringen, productie, inkoop en levering) een cijfer 10 en eindigt daarmee voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats.

Energieleverancier Qurrent is opgericht door Stichting Doen, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties, vanuit het ideaal de energiemarkt te ‘vergroenen’. Door de tarieven van groene stroom laag te houden wilt Qurrent de goedkoopste energieleverancier van groene stroom blijven en afname van groene stroom aantrekkelijk maken voor de consument. Zij leveren dan ook alleen stroom dat opgewekt is met windmolens in Nederland. Momenteel wordt zelfs gewerkt aan de bouw van een eigen windpark. Op deze manier is de ‘echtheid’ van de groene stroom eenvoudig te controleren.

Naast groene stroom levert Qurrent ook groen gas in de vorm van CO2-gecompenseerd aardgas. Dit houdt in dat alle CO2-uitstoot die vrijkomt bij het winnen van aardgas, wordt gecompenseerd met CO2-credits. Deze worden geïnvesteerd in een duurzaam bosproject voor bosbescherming in Brazilië. Qurrent kiest ervoor om CO2-gecompenseerd aardgas aan te bieden, omdat er in Nederland niet genoeg biogas wordt opgewekt om alle klanten te kunnen voorzien van groen gas.

Dat Qurrent ook dit jaar weer is uitgeroepen tot groenste energieleverancier moet gevierd worden. Daarom krijg ieder nieuwe klant, die een 1 jaar vast contract neemt, nu € 175,00 korting op de jaarafrekening. Deze korting geldt alleen op een 1 jaar vast contract voor elektriciteit en gas. Je krijgt de korting niet bij een variabel of 3 jaar contract, wanneer je alleen elektriciteit afneemt krijg je € 87,50 korting.

De goedkoopste energieleverancier van groene stroom

Qurrent is op dit moment de goedkoopste energieleverancier van groene stroom. Er zijn verschillende andere energieleveranciers die momenteel groene stroom aanbieden voor een voordelig tarief, zoals de Nederlandse Energie Maatschappij en Energiedirect. De groene stroom van de Nederlandse Energie Maatschappij wordt opgewekt door windmolens in Europa. De bron van de energie is lastiger te controleren, omdat de groene stroom wordt ingekocht middels GvO’s. Dit geldt ook voor de groene stroom van Energiedirect.

Energieleverancier Contracten Maandprijs
Qurrent 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,20330 + Gas € 0,5192
  • Korting: € 175,- op jaarafrekening
€ 124,30
NLE 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,20006 + Gas € 0,5124
  • € 100,- korting op jaarafrekening
€ 129,00
EnergieDirect 1 jaar vast
  • Elektriciteit € 0,2229 + Gas € 0,5524
€ 141,00

De vergelijking is gebaseerd op een gemiddeld gebruik van 3500 kWh en 1500 m3.

Bij zowel Qurrent als De Nederlandse Energiemaatschappij krijgen nieuwe klanten momenteel korting op de jaarafrekening. Bij Qurrent is deze korting met een bedrag van € 175,00 het hoogst. De lage tarieven in combinatie met de hoge korting maakt Qurrent momenteel de goedkoopste energieleverancier van groene stroom.

Categorieën: besparen

Gerelateerde artikelen

besparen

Goedkoopste energieleverancier vast contract

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. In 2024 is het echter belangrijker dan ooit om de energietarieven Lees verder…

besparen

Vergelijking: de goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor een periode van drie jaar vast kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. Dit artikel biedt inzicht in hoe je de Lees verder…

besparen

Inzicht in de vaste kosten van jouw energievoorziening

  De energierekening is opgebouwd uit verschillende vaste kostenposten die invloed hebben op de totale prijs van jouw energievoorziening. Door inzicht te krijgen in deze vaste kosten, kun je beter begrijpen waar je geld naartoe Lees verder…