Online overstappen naar het goedkoopste vast tariefOverstappen naar de goedkoopste energieleverancier met variabel tarief kan zeer eenvoudig online. Bovendien is dit zeer gebruiksvriendelijk.

De goedkoopste energieleverancier met variabel tarief

De Nederlandse Energie Maatschappij is de goedkoopste energieleverancier met een variabel tarief. Om hier gebruik van te maken kan het zijn dat men moet overstappen van energieleverancier. Dit kan zeer eenvoudig online afgehandeld worden. Het overstappen gebeurt stap voor stap met het invullen van gegevens. Echter is het raadzaam van tevoren goed de samenstellingen van het energie contract te bekijken bij de Nederlandse Energie Maatschappij. Het is namelijk zo dat in eerste instantie de optie voor een variabel tarief niet gegeven wordt.

Stap voor stap online overstappen

Hoewel online overstappen misschien lastig lijkt is dit het zeer zeker niet. Een aantal simpele stappen is genoeg om te profiteren van de goedkoopste energieleverancier.
  1. Samenstellen van contractOverstappenBij het samenstellen van het energiecontract kan men bij de Nederlandse Energie Maatschappij de tarieven vergelijken. Bij het vergelijken kan gekozen worden voor een variabel contract. Deze is echter niet heel opvallend.
  2. Gegevens invullenOm het overstappen zo goed mogelijk te laten verlopen heeft de goedkoopste energieleverancier enkele gegevens nodig.
    • Persoons gegevens
    • Gegevens zoals de geboortedatum, naam en geslacht dienen in een formulier ingevuld te worden. Daarbij kan men aangeven welk oud energiecontract afgesloten is.
    • Leveringsadres
    • Het is mogelijk om een leveringsadres in te vullen van een toekomstige woning. Wanneer men bijvoorbeeld gaat verhuizen kan dit aangegeven worden zodat het gas en stroom op het juiste adres geleverd gaat worden.
    • Contact gegvevens
    • Een email adres wordt gevraagd met daarbij een extra regel om deze opnieuw in te vullen ter controle. Een telefoon- of mobiel nummer is vereist. Het is van belang dat een rekening nummer ingevuld wordt. Let op dat hedendaags een IBAN nummer gebruikt wordt. Als laatste wordt de woonplaats gevraagd.
  3. LeveringsdatumWanneer men het liefst zo snel mogelijk over wilt stappen naar de goedkoopste energieleverancier dan kan dit aangevinkt worden. Mocht de overstap liever ingepland worden dan kan een gewenste datum ingevuld worden.
  4. Akkoord gevenAan het eind dient een akkoord gegeven te worden aan de nieuwe energieleverancier zodat deze de overstap kunnen regelen met de oude energieleverancier. Na deze stappen is het wachten tot de overstap compleet is.
In de periode dat men overstapt van energieleverancier blijft gas en stroom geleverd worden. Dit betekent dat bij dit verbruik de tarieven van het oude contract nog gelden. Op het moment dat het nieuwe contract ingaat profiteert men van de goedkoopste energieleverancier. De kosten van de overstap worden gemaakt door de nieuwe energieleverancier.

Verbruik berekenen bij energieleveranciers

Energiedirect en Oxxio hebben net als de Nederlandse Energie Maatschappij een gebruiksvriendelijke online overstap mogelijkheid. De stappen die hier doorlopen worden zijn overzichtelijk en makkelijk te vinden op de websites. Daarbij bieden zij een uitgebreid inzicht op het energieverbruik. Dit komt doordat in de verbruiksberekening het aantal personen en het type woning aangegeven kunnen worden. De berekening van de energiekosten zullen hier nauwkeuriger zijn. Echter brengen de berekeningen de gebruiker wel naar een energiecontract met vaste tarieven.

De top 3 met het goedkoopste variabele tarief

Nr. Leverancier Pakket Prijs
Goedkoopste energieleverancier
Nederlandse energiemaatschappij Nl energie: Variabel € 6,99 vaste kosten per maand
VAST TARIEF: E: € 0,21536 G: € 0,62948 VARIABEL TARIEF: E: € 0,21484 G: € 0,61843
Electriciteit €0,21484 variabel tarief per kWh Gas €0,61843 variabel tarief per m3 Overstappen button Meer informatie button
Goedkoopste energieleverancier
oxxio
Oxxio variabel € 10 vaste kosten per maand
VAST TARIEF: E: € 0,2081 G: € 0,6472 VARIABEL TARIEF: E: € 0,2145 G: € 0,6440
Electriciteit €0,21450 variabel tarief per kWh Gas €0,64400 varabel tarief per m3 Overstappen button Meer informatie button
Goedkoopste energieleverancier
Energie Direct logo
Energiedirect variabel € 7,50 vaste kosten per maand
VAST TARIEF: E: € 0,21393 G: € 0,62799 VARIABEL TARIEF: E: € 0,21998 G: € 0,64468
Electriciteit €0,21998 variabel tarief per kWh Gas €0,64468 variabel tarief per m3 Overstappen button Meer informatie button
Categorieën: overstappen

Gerelateerde artikelen

besparen

Goedkoopste energieleverancier vast contract

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier met een vast contract kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. In 2024 is het echter belangrijker dan ooit om de energietarieven Lees verder…

besparen

Vergelijking: de goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor een periode van drie jaar vast kan een uitdagende taak zijn, gezien de fluctuerende energiemarkt en de verscheidenheid aan aanbiedingen. Dit artikel biedt inzicht in hoe je de Lees verder…

besparen

Inzicht in de vaste kosten van jouw energievoorziening

  De energierekening is opgebouwd uit verschillende vaste kostenposten die invloed hebben op de totale prijs van jouw energievoorziening. Door inzicht te krijgen in deze vaste kosten, kun je beter begrijpen waar je geld naartoe Lees verder…